dreadknight Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Plat zazwyczaj ma opisaną przecenę, a digitaka w cenie regularnej ma zazwyczaj i tak taniej i przesyłka free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris73 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 U Mefisto już jest SW-C 4000XG -1699zł.Może ktoś wie,co oznacza literka C ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Generację.Sw-a -2009Sw-b - 2015Sw-c -2021:-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Generację.Sw-a -2009Sw-b - 2015Sw-c -2021:-)A nie oznaczało to kiedyś wersji na Europę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Tak, oznaczenie literowe po SW oznaczało wersję na Europę. Do tej pory, w generacjach A i B nie było widocznych różnic na schemacie jak i w "kulturze pracy" czy trwałości porównując do jdm. tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 A nie oznaczało to kiedyś wersji na Europę?Człowiek nie napisze pełnym zdaniem to będą za język ciągnąć :-)Literka C to oznaczenie generacji. SW-C to oznaczenie handlowe na Europę.Celowo napisałem Sw-a -2009.Sw-b - 2015.Sw-c - 2021.Zaraz będzie że się różnią napisem na stopce he he ale to jak dla mnie mało ważne bo części mają identyczne :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Tak, oznaczenie literowe po SW oznaczało wersję na Europę. Do tej pory, w generacjach A i B nie było widocznych różnic na schemacie jak i w "kulturze pracy" czy trwałości porównując do jdm. tomaszek11Tylko w A była równolegle wersja JDM (miałem przyjemność posiadać, na tym przykładzie, ani też na wielu innych nie można wskazać, aby były jakiekolwiek różnice wizualne czy jakościowew tych wersjach, poza oznaczeniem. Wydaje mi się, że chyba na JDM była szersza oferta wielkościowo/prędkościowa). B to już czas ujednolicenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 W Europie nie było i nadal nie ma w ofercie wersji wersji PG w rozmiarach 4000-6000.HG też nie było a teraz chyba będzie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Tak, niemniej jednak te same modele w rozumieniu wielkości i przełożenia nie są już dzielone na jdm i reszta świata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcipas Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 (edytowane) Ktoś ma tp sw 4000 c? Na którego knoba można zamienić tą gałę? Czy knob b będzie pasował? Edytowane 21 Listopada 2021 przez Marcipas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 (edytowane) Ktoś ma tp sw 4000 c? Na którego knoba można zamienić tą gałę? Czy knob b będzie pasował?Będzie pasował Pasują również od kolowrotkow karpiowych shimano w dużych rozmiarach Edytowane 23 Listopada 2021 przez Siwy gołąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Tak. Do tego modelu knob b jest kompatybilny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcipas Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi. Odkupiłem od kolegi z forum nowy, oryginalny z tego dziwnego tworzywa. Do tej pory dwa razy w solance za trocią i na razie się nie klei. Edytowane 30 Listopada 2021 przez Marcipas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitpno Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Panowie ktoś wie gdzie mogę dostać wersje 6000 pg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Panowie ktoś wie gdzie mogę dostać wersje 6000 pg ?W Japonii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 W Japonii6000 PG jest w PL :-)Mefisto, Miętus i jeszcze kilka innach sklepów.Wystarczy użyć wyszukiwarki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 20 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 6000 PG jest w PL :-)Mefisto, Miętus i jeszcze kilka innach sklepów.Wystarczy użyć wyszukiwarki :-)Niby są ale na stanie brak towaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitpno Opublikowano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 Niby są ale na stanie brak towaru Dokładnie. W białej rybie tez brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 CześćWszedłem ostatnio w posiadanie tytułowego młynka w rozmiarze 4000 XG, orientujecie się czy da się zrobić przeszczep na PG? a jeśli tak to od jakiego rozmiaru przekładnia podejdzie, 6000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 CześćWszedłem ostatnio w posiadanie tytułowego młynka w rozmiarze 4000 XG, orientujecie się czy da się zrobić przeszczep na PG? a jeśli tak to od jakiego rozmiaru przekładnia podejdzie, 6000?Tak . Od 6000 musisz przeszczepić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 CześćWszedłem ostatnio w posiadanie tytułowego młynka w rozmiarze 4000 XG, orientujecie się czy da się zrobić przeszczep na PG? a jeśli tak to od jakiego rozmiaru przekładnia podejdzie, 6000?I jak wrażenia z kręcenia na sucho?Czemu zmieniasz. Za szybki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 (edytowane) Ja potrzebuję do szczupaczenia na ciężko, duże obrotówy i woblery 13-16cm, kij 20-60g.Na sucho kręci bardzo ładnie, Cerata trochę lepiej, ale nie ma jej w PG. Edytowane 11 Marca 2024 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 12 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2024 (edytowane) I ten XG za szybki do blach szczupakowych? Ja polowałem na dorsze pilkerami 100-120g.Mówisz o certate 4000 SW? Edytowane 12 Marca 2024 przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 12 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2024 (edytowane) Mówię o 19 Certate-G LT 5000D (nie SW)Przynęty to obrotówki ze skrzydełkiem 8,5 cm (PW Baits) oraz woblery typu Rapala SSR 14, Salmo Pike 16 itpJa pod takie przynęty wolę jak najmniejszy nawój, mam to sprawdzone.Na szczęście dzięki pomocy Przemka odpowiednie trybiki już do mnie jadą Edytowane 12 Marca 2024 przez drChlubicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Na szczęście dzięki pomocy Przemka odpowiednie trybiki już do mnie jadą Ekstra. A będziesz podmieniał własnoręcznie? Bo w sumie to też mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów, którzy się w to bawią i będę wdzięczny jeśli ktoś (np. przemo ) dałby odrobinę ekspertyzy. Jeśli dobrze rozumiem potrzebne są następujące częśći - główne koło przekładni, pinion oraz zębatka worma o odpowiednim przełożeniu:1 x Parts_21 Twinpower SW 6000PG No.0172 Pinion gear1 x Parts_21 Twinpower SW 6000PG No.0173 Worm shaft gear1 x Parts_21 Twinpower SW 6000PG No.0174# Drive gear assembly No dobra, a co z podkładkami regulującymi luzy przekładni? Czy jest opcja, że po włożeniu fabrycznie nowej przekładni PG treba będzie ją na nowo wyregulować? Zestaw fabrycznych podkładek został przecież dobrany do oryginalnej przekładni XG. Z tego co się orientuję, współczesne metody kucia na zimno pozwalają na wykonanie przekładni o bardzo precyzyjnych wymiarach i z wysoką powtarzalnością. Obudowa kołowrotka zostaje ta sama, zarówno pinion jak i wałek na którym osadzone jest koło główne przekładni są precyzyjnie frezowane, więc w teorii luzy robocze powinne być zachowane w granicach tolerancji bez potrzeby dodatkowej regulacji podkładkami. Jednak z drugiej strony niezachowanie odpowiednich luzów roboczych prowadzi do bardzo szybkiego zniszczenia przekładni zębatych i przykłady takiego, kolokwialnie ujmując, "grzebania" w młynkach przez użyszkodników i domorosłych "serwisantów" obserwujemy po dziś dzień... Jakie jest ryzyko podjęcia się takiej przekładki na własną rękę przez takiego "średniozaawansowanego" technicznie użytkownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi