Skocz do zawartości

Boca Bearings

jamesty

Rekomendowane odpowiedzi

Tak szukam i chyba będą te do CC201DC wezmę instrukcję i muszę średnice sprawdzić. Napiszę do nich i zobaczy się ile do Polski. \

Warto kupić te ABEC 7 czy tańsze też dobre????????/

http://www.bocabearings.com/bearing-inventory/18818/fishing- reel-bearings/ceramic-orange-seal-abec-7/shimano-fishing-ree ls-calcutta-cte-200dc-baitcaster

A wymieniasz bo się zużyły, czy wymieniasz żeby mieć więcej performancu? A jakie były w standardzie, abec5 czy 7? Jeśli wymieniasz bez poszukiwania prędkości, to może sprawdź abec5, jak to wychodzi cenowo. Zwróć uwagę czy wybierasz takie z kołnierzami gumowymi, czy metalowymi. Te pierwsze można łatwo zdjąć i robią się otwarte, potem w razie potrzeby można założyc ponownie. Metalowe raczej nie. :D

witam panowie,co by nie zakladac nowego watku,takie pytanko,ktore juz gdzies tam bylo ,mianowicie czy ktos z was wymienial lozyska boca w swoim staloszpulowcu,czy jest to odczuwalne po wymianie ,ewentualnie ktorej klasy abec(co by nie przeplacac za bardzo),wiem ze ktos tam nosil sie z zamiarem testow,z gory dzieki za odpowiedzi pozdrawiam!!!

• Like 1

• 2 miesiące temu...

pewnie ze sa... tyle ze jakość niekoniecznie taka sama... Ale jeśli chcesz wymienić po prostu na nowe to luzik. Ale jesli mają być lepsze, szybciej startujące to... te np z kraśnika mogą nieco zawalac robote...

Uzywalem jakis sciaganych z japantackle. SiC oraz ABEC7.

jedne i drugie polecam choć sici ... wykonczyla woda w odrze... podobno mialy nie rdzewiec a po 3 miesiacach - fakt kolega ich nie smarowal - zaspawaly sie rdza :D

Ja myślę, że można śmiało kupować w PL. Pod pewnymi warunkami. Wiedzieć trzeba co się kupuje i skąd. Wiedzieć tzn. musi być napisane co to dokładnie za łożysko, jakiej klasy, z czego kulki, jak smarowane lub nie, może i prędkość obrotowa mx będzie podana, a nie tylko, że ceramiczne i już. W poważnym sklepie, bo jeśli ktoś Ci wciska takie łożysko abec7, w cenie 10zł, to ja bym się zastanowił. BTW, nawet jak kupujesz ZTPI, to nie wiesz co kupujesz, bo oni nie podają żadnych parametrów oprócz tego że jest np. ceramiczne i super-duper szybkie. Nie ma nawet jak porównać. Nie wiesz nawet czy i ile przepłacasz, zważywszy na to, że o posiadanie parku technologicznego do produkcji łożysk to ja ich nie podejrzewam.

od siebie dodam że w praktyce zupełnie wystarczają łożyska klasy abec5. używałem 7-mek, ale szczególnie w lekkim castingu są dla mnie za szybkie.

miałem dużo bród. poza tym dosyć głośne. 7-ki moim zdaniem przydatne są wtedy kiedy używamy dużo technik typu pitching. ceramiki ZPI wg. testów robionych przez forumowiczów z tackle tour są wolniejsze od boca "orange seal", więc nie warto przepłacać, bo boca wychodzi taniej.

pozdrówka

• 8 miesięcy temu...

Ważne ażeby o ile zamówiłeś suche nie smarowane łożyska dla ochrony dać na nie dosłownie jedna krople ulubionej oliwki. Dwie lub trzy dramatycznie obniżają osiągi łożyska.

Czy to dotyczy tych łożysk? Bo właśnie się zastanawiałem, co to znaczy, że są suche, i że na życzenie mogą nasmarować. Te mają chodzić suche, wyłącznie na tej kropelce oliwy? Czy to dobra cena? Jeszcze nie mam Shimano, będę miał we wtorek, ale już kombinuję, czy by go nie udoskonalić.

http://www.bocabearings.com/bearing-inventory/14882/fr008cyld-shimano-chronarch-models-spool-baitcaster

rany julek... Wilk_ weź w końcu załóż coś do kija i idź nad wode... :P

Mifek, ja codziennie jestem nad wodą. Codziennie! Wczoraj testowałem woblerki, które kupiłem od Tomka Siudakiewicza - i ułowiłem nawet wymiarowego szczupaczka! Teraz czekam na Revo SX i idę popołudniu idę rzucać jego jerkami :P) To tylko tak wygląda, że ja jedynie wypytuję o sprzęt, ale w tym miesiącu odpuściłem może ze dwa dni, gdy lało, a w zeszłym - chyba ze 4 :) Ja tu szpieguję, a co wyszpieguję od mądrzejszych ode mnie, to zaraz nad wodę i test!! Pozdrawiam złośliwcu :)