jamesty Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Muszę w swoim CC201 wymienić łożyska szpulki gdzie mogę dostać Boca Bearings w Polsce czy trzeba na ebay czatować ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 www.bocabearings.com zamow tam, wysylka(przynajmniej do Hiszpanii) to 5 USD i przychodzi bardzo szybko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Tak szukam i chyba będą te do CC201DC wezmę instrukcję i muszę średnice sprawdzić. Napiszę do nich i zobaczy się ile do Polski. \Warto kupić te ABEC 7 czy tańsze też dobre????????/ http://www.bocabearings.com/bearing-inventory/18818/fishing- reel-bearings/ceramic-orange-seal-abec-7/shimano-fishing-ree ls-calcutta-cte-200dc-baitcaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 A wymieniasz bo się zużyły, czy wymieniasz żeby mieć więcej performancu? A jakie były w standardzie, abec5 czy 7? Jeśli wymieniasz bez poszukiwania prędkości, to może sprawdź abec5, jak to wychodzi cenowo. Zwróć uwagę czy wybierasz takie z kołnierzami gumowymi, czy metalowymi. Te pierwsze można łatwo zdjąć i robią się otwarte, potem w razie potrzeby można założyc ponownie. Metalowe raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 witam panowie,co by nie zakladac nowego watku,takie pytanko,ktore juz gdzies tam bylo ,mianowicie czy ktos z was wymienial lozyska boca w swoim staloszpulowcu,czy jest to odczuwalne po wymianie ,ewentualnie ktorej klasy abec(co by nie przeplacac za bardzo),wiem ze ktos tam nosil sie z zamiarem testow,z gory dzieki za odpowiedzi pozdrawiam!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayl990 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Witam. A ja sie spytam tak, chce wymienic w curado e51 lozyska od szpuli, pozniej moze i w 201e7. Czy nie ma polskich odpowiednikow (tanszych i bardziej dostepnych) nize te z rodziny Boca Berings? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 pewnie ze sa... tyle ze jakość niekoniecznie taka sama... Ale jeśli chcesz wymienić po prostu na nowe to luzik. Ale jesli mają być lepsze, szybciej startujące to... te np z kraśnika mogą nieco zawalac robote... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayl990 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 To sprecyzuje, chce tuningowe, czyli lepsze lozyska, wymienic firmowe na super extra, ktore podniosa nieco osiagi multika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 super extra w super extra cenie polskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayl990 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Mam rozumiec ze z Polski nie bedzie takich ;>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 tego nie powiedzialem... mam na mysli jedynie tylko to ze czeka cie dluuuuuga droga testow i experymentow na otwartym ciele 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayl990 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Kurde zaczynam sie bac ;p to chyba jednak w boca sie wkrece. A miales jekies doswiadczenie z tym? Jak cos to PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Uzywalem jakis sciaganych z japantackle. SiC oraz ABEC7. jedne i drugie polecam choć sici ... wykonczyla woda w odrze... podobno mialy nie rdzewiec a po 3 miesiacach - fakt kolega ich nie smarowal - zaspawaly sie rdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 zayl, poszukaj łożysk seiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Ja myślę, że można śmiało kupować w PL. Pod pewnymi warunkami. Wiedzieć trzeba co się kupuje i skąd. Wiedzieć tzn. musi być napisane co to dokładnie za łożysko, jakiej klasy, z czego kulki, jak smarowane lub nie, może i prędkość obrotowa mx będzie podana, a nie tylko, że ceramiczne i już. W poważnym sklepie, bo jeśli ktoś Ci wciska takie łożysko abec7, w cenie 10zł, to ja bym się zastanowił. BTW, nawet jak kupujesz ZTPI, to nie wiesz co kupujesz, bo oni nie podają żadnych parametrów oprócz tego że jest np. ceramiczne i super-duper szybkie. Nie ma nawet jak porównać. Nie wiesz nawet czy i ile przepłacasz, zważywszy na to, że o posiadanie parku technologicznego do produkcji łożysk to ja ich nie podejrzewam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 od siebie dodam że w praktyce zupełnie wystarczają łożyska klasy abec5. używałem 7-mek, ale szczególnie w lekkim castingu są dla mnie za szybkie.miałem dużo bród. poza tym dosyć głośne. 7-ki moim zdaniem przydatne są wtedy kiedy używamy dużo technik typu pitching. ceramiki ZPI wg. testów robionych przez forumowiczów z tackle tour są wolniejsze od boca "orange seal", więc nie warto przepłacać, bo boca wychodzi taniej.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Nie wspominając o tym, że różnica w cenie między klasą 5 a 7 jest bardzo duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Ja już mam zamówione abec 5 ;] z boca zobaczymy co z tego będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayl990 Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 A do jakiej machiny :>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Na pewno odczujesz różnice. Ważne ażeby o ile zamówiłeś suche nie smarowane łożyska dla ochrony dać na nie dosłownie jedna krople ulubionej oliwki. Dwie lub trzy dramatycznie obniżają osiągi łożyska.Pozdrowka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Na pewno odczujesz różnice. Ważne ażeby o ile zamówiłeś suche nie smarowane łożyska dla ochrony dać na nie dosłownie jedna krople ulubionej oliwki. Dwie lub trzy dramatycznie obniżają osiągi łożyska.Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 (edytowane) Dzięki za info nie wiedziałem ;] W starych otwartych to zawsze miałem sporo ;] ale i tak się wyrobiły Edytowane 3 Października 2012 przez jamesty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Ważne ażeby o ile zamówiłeś suche nie smarowane łożyska dla ochrony dać na nie dosłownie jedna krople ulubionej oliwki. Dwie lub trzy dramatycznie obniżają osiągi łożyska.Czy to dotyczy tych łożysk? Bo właśnie się zastanawiałem, co to znaczy, że są suche, i że na życzenie mogą nasmarować. Te mają chodzić suche, wyłącznie na tej kropelce oliwy? Czy to dobra cena? Jeszcze nie mam Shimano, będę miał we wtorek, ale już kombinuję, czy by go nie udoskonalić. http://www.bocabearings.com/bearing-inventory/14882/fr008cyld-shimano-chronarch-models-spool-baitcaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 rany julek... Wilk_ weź w końcu załóż coś do kija i idź nad wode... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 rany julek... Wilk_ weź w końcu załóż coś do kija i idź nad wode... Mifek, ja codziennie jestem nad wodą. Codziennie! Wczoraj testowałem woblerki, które kupiłem od Tomka Siudakiewicza - i ułowiłem nawet wymiarowego szczupaczka! Teraz czekam na Revo SX i idę popołudniu idę rzucać jego jerkami ) To tylko tak wygląda, że ja jedynie wypytuję o sprzęt, ale w tym miesiącu odpuściłem może ze dwa dni, gdy lało, a w zeszłym - chyba ze 4 Ja tu szpieguję, a co wyszpieguję od mądrzejszych ode mnie, to zaraz nad wodę i test!! Pozdrawiam złośliwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi