Skocz do zawartości

2h nad wodą z castingiem i około 20razy splątana żyłka

Mielony

Rekomendowane odpowiedzi

Oprócz hamulca rzutowego na początek dokręć docisk szpuli tak, żeby po odblokowaniu multika przynęta tylko powoli zsuwała się w kierunku podłoża. Z każdym rzutem będziesz lepiej czuł zestaw i mógł odkręcać nieco docisk szpulki.

A to jest Twój pierwszy multi, czy chodzi o rozczarowanie sprzętem, ogólnie? Jeśli to pierwsze, to moja rada jest taka. Zacznij od plecionki. Kup 200m najtańszego badziewia w sklepie. Nawiń 60m, jak zrobisz mega nierozplątywalne gniazdo to najwyżej nawiniesz ponownie. Jak masz aż tak duże kłopoty, dociśnij mocniej hamulec i rzucaj najcięższymi wabikami względem kija. Hamuj kciukiem szybciej niż tuż przed lądaowaniem, za każdym razem. Ucz się ładować kij. Z zasiebie, potem nieco ze skosa, potem z boku, a na końcu z ze skosa, ale z dołu. Zobaczysz jak Ci najłatwiej i jak najefektywniej. Potem będziesz schodził coraz niżej z wagą i hamulcem rzutowym i dociskiem. To jest naprawdę kwestia treningu, choć początek może być frustrujący. :D

Jestem poczatkujacym od .... dzisiaj :D posiadam citice 201 g6 ustawilem hamulec na 2 bloczki w gore reszta w dol, lowilem przynetali od 7gr glowka+ 7cm kopyto do 15gr glowka 12cm kopyto ogolnie super zabawa regulowalem jedynie dociskiem szpuli brody a raczej delikatnie poluzowana zylka na szpuli przy wyrzutach z boku od lewej strony od prawej i zza glowy ok.Odleglosci mniej wiecej no moze troszke mniej :D ja przy spinie.Spirit lipinskiego leci daaaaleko.Zyleczka do nauki 0.35 mysle ze jak by byla ciensza byloby lepiej.Proponuje ustawic na 4 bloczki szpula tak docisnieta ze powoli spada przyneta i obowiazkowo kciuk przy wpadaniu przynety do wody.Zauwazylem ze przy mocniejszym rzucie zaczynala robic sie broda delikatnie dociskajac szpulke wszytsko ladnie znikalo zanim wabik spadl do wody.Pozdrawiam

Koledzy co mam robić zakupiłem okumę FINA i przy pierwszym żucie odrazu broda i niewiem co się dzieje może to wina żyłki?

Jeżeli znacie przyczynę proszę o pomoc,podzielcie się swoim doświadczeniem,wy też tak mieliście?

Proponuję kupić korbę i przypadłość plątania zniknie B).

Koledzy co mam robić zakupiłem okumę FINA i przy pierwszym żucie odrazu broda i niewiem co się dzieje może to wina żyłki?

Jeżeli znacie przyczynę proszę o pomoc,podzielcie się swoim doświadczeniem,wy też tak mieliście?

To dlatego, że żucasz. Powinieneś rzucać. Ta kropka Ci się plącze...

• Like 2