Mielony Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Koledzy co mam robić zakupiłem okumę FINA i przy pierwszym żucie odrazu broda i niewiem co się dzieje może to wina żyłki?Jeżeli znacie przyczynę proszę o pomoc,podzielcie się swoim doświadczeniem,wy też tak mieliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 przyczyn może być wiele.lepiej żebyś podał z jakiego patyka machasz.na początek ustaw hamulec szpuli dość znacznie i wykonuj krótkie płynne rzuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielony Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Ale czy podczas rzutu mam hamować szpulkę palcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 to zależy od ustawień hamulca i rzutów pod wiatr np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielony Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 No bo nieiwem nawinąłem żyłkę 0.25mm żeby poćwiczyć i za każdym razem broda lub lużne zwoje a żucałem kenart Jerk 10cm 35g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 a może nie łapiesz szpuli tuż przed wpadnięciem przynęty do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielony Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Łapię ale mnie się wydaje że szpula wyprzedza wysnującą linkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Oprócz hamulca rzutowego na początek dokręć docisk szpuli tak, żeby po odblokowaniu multika przynęta tylko powoli zsuwała się w kierunku podłoża. Z każdym rzutem będziesz lepiej czuł zestaw i mógł odkręcać nieco docisk szpulki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar.Sul Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Musisz ćwiczyć, a staraj się też kciukiem hamować trenuj z tanią żyłką najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 A to jest Twój pierwszy multi, czy chodzi o rozczarowanie sprzętem, ogólnie? Jeśli to pierwsze, to moja rada jest taka. Zacznij od plecionki. Kup 200m najtańszego badziewia w sklepie. Nawiń 60m, jak zrobisz mega nierozplątywalne gniazdo to najwyżej nawiniesz ponownie. Jak masz aż tak duże kłopoty, dociśnij mocniej hamulec i rzucaj najcięższymi wabikami względem kija. Hamuj kciukiem szybciej niż tuż przed lądaowaniem, za każdym razem. Ucz się ładować kij. Z zasiebie, potem nieco ze skosa, potem z boku, a na końcu z ze skosa, ale z dołu. Zobaczysz jak Ci najłatwiej i jak najefektywniej. Potem będziesz schodził coraz niżej z wagą i hamulcem rzutowym i dociskiem. To jest naprawdę kwestia treningu, choć początek może być frustrujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Jestem poczatkujacym od .... dzisiaj posiadam citice 201 g6 ustawilem hamulec na 2 bloczki w gore reszta w dol, lowilem przynetali od 7gr glowka+ 7cm kopyto do 15gr glowka 12cm kopyto ogolnie super zabawa regulowalem jedynie dociskiem szpuli brody a raczej delikatnie poluzowana zylka na szpuli przy wyrzutach z boku od lewej strony od prawej i zza glowy ok.Odleglosci mniej wiecej no moze troszke mniej ja przy spinie.Spirit lipinskiego leci daaaaleko.Zyleczka do nauki 0.35 mysle ze jak by byla ciensza byloby lepiej.Proponuje ustawic na 4 bloczki szpula tak docisnieta ze powoli spada przyneta i obowiazkowo kciuk przy wpadaniu przynety do wody.Zauwazylem ze przy mocniejszym rzucie zaczynala robic sie broda delikatnie dociskajac szpulke wszytsko ladnie znikalo zanim wabik spadl do wody.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 ..a tak nawiasem to lepsza do nauki jest plecionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Koledzy co mam robić zakupiłem okumę FINA i przy pierwszym żucie odrazu broda i niewiem co się dzieje może to wina żyłki?Jeżeli znacie przyczynę proszę o pomoc,podzielcie się swoim doświadczeniem,wy też tak mieliście?Proponuję kupić korbę i przypadłość plątania zniknie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 http://www.jerkbait.pl/?p=97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Koledzy co mam robić zakupiłem okumę FINA i przy pierwszym żucie odrazu broda i niewiem co się dzieje może to wina żyłki?Jeżeli znacie przyczynę proszę o pomoc,podzielcie się swoim doświadczeniem,wy też tak mieliście? To dlatego, że żucasz. Powinieneś rzucać. Ta kropka Ci się plącze... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 @Rochu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi