Mekamil Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Dostałem od kolegi cynk to przekazuję dalej Zapowiada się ciekawe webinarium/live?: https://www.facebook.com/events/153807739840241 (za darmo i nie trzeba być zarejestrowanym na fb) Dzisiaj od godz. 19 na pytania dotyczące C&R będzie odpowiadał dr. inż Andrzej Kapusta z Instytutu Rybactwa Śródlądowego. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Ciekaw jestem, sponsorem jest chyba organizacja "ratuj Ryby". Ciekawe jak Pan będzie odpowiadał ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Ciekaw jestem, sponsorem jest chyba organizacja "ratuj Ryby". Ciekawe jak Pan będzie odpowiadał ;-) Znam Andrzeja osobiście. Wędkarz, który mnóstwo pracy poświęcił ochronie pstrągów na Pasłęce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 27 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 W ramach przypomnienia - transmisja właśnie trwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Dobrze, że przypomniałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotwic Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 I jak wrażenia z audycji? Andrzej starał się wyjaśnić co tylko mógł, a naprawdę zajmuje się szeroko rybami.Pytanie, co zrozumieli słuchacze i czytelnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 27 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Przecież jeszcze odpowiada na pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 27 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Ze swojej strony mogę powiedzieć, że parę ciekawych rzeczy się dowiedziałem. Sporo było dla mnie oczywistych, bo na studiach na UŁ współpracowałem z kadrą, która zajmowała się monitoringiem populacji ryb m.in. na Warcie, Pilicy, czy ciepłych wodach pod Szczecinem (w tym oczywiście elektropołowami). Ale przez dwa lata to tylko trochę liznąłem ichtiologii. No i np. nie spodziewałem się, że populacja płoci może na tyle zdominować okonia, że ten będzie bardzo wolno rósł i bardzo późno dorastał do rybożerności przez co i jakościowo i ilościowo będzie zupełnie nieinteresujący z wędkarskiego punktu widzenia. Zawsze myślałem, że dużo płoci = dużo żarcia dla okoni A główny wniosek z rozmowy, co było kilka razy podkreślone, jest chyba taki, że samo C&R nie jest rozwiązaniem, które spowoduje wzrost ilości ryb, a jedynym skutecznym środkiem do tego jest ograniczenie presji. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziq Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 oj będzie gównoburza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 Ze swojej strony mogę powiedzieć, że parę ciekawych rzeczy się dowiedziałem. Sporo było dla mnie oczywistych, bo na studiach na UŁ współpracowałem z kadrą, która zajmowała się monitoringiem populacji ryb m.in. na Warcie, Pilicy, czy ciepłych wodach pod Szczecinem (w tym oczywiście elektropołowami). Ale przez dwa lata to tylko trochę liznąłem ichtiologii. No i np. nie spodziewałem się, że populacja płoci może na tyle zdominować okonia, że ten będzie bardzo wolno rósł i bardzo późno dorastał do rybożerności przez co i jakościowo i ilościowo będzie zupełnie nieinteresujący z wędkarskiego punktu widzenia. Zawsze myślałem, że dużo płoci = dużo żarcia dla okoni A główny wniosek z rozmowy, co było kilka razy podkreślone, jest chyba taki, że samo C&R nie jest rozwiązaniem, które spowoduje wzrost ilości ryb, a jedynym skutecznym środkiem do tego jest ograniczenie presji.A C&R nie zmniejsza presji?Albo inaczej - jakby wszyscy wędkarze uprawiali C&R i padałaby im nawet 1 ryba na 10, to miałbyś przecież 10 razy mniejszą presję. Czy może to tak nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 Natknąłem się na ten film na Youtu.be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 10 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2024 Już x razy pojawiał się w różnych wątkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 11 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2024 Już x razy pojawiał się w różnych wątkachPrzepraszam, nie wiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi