andrew Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Byłem dzisiaj na półtorej godziny. Wiało niemożebnie. Trzy brania, dwa klenie wyjęte w tym jeden grubasek. Woda niska i ciągle opada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcik87 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 A jaki odcinek kolego? Nie chodzi mi o dokładną lokalizację tylko przybliżoną. Piaseczno, konstancin a może gdzieś bliżej źródła? Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrikWe Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Ja jutro mam zamiar odwiedzić odcinek w okolicy Bogatek w poszukiwaniu właśnie kleni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 A jaki odcinek kolego? Nie chodzi mi o dokładną lokalizację tylko przybliżoną. Piaseczno, konstancin a może gdzieś bliżej źródła? Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu TapatalkaW dol od Konstancina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrikWe Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 niestety brak kontaktu z rybką... za to dość duża aktywność wędkarzy nad rzeczką... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Ładny kawałek rzeki. Wyskoczyłem wczoraj na godzinkę na wyprostowany odcinek za Konstancinem. Jedno branie, jeden jaź ok 30centow. Powoli nad wodę wracają wędkarze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Witam, w tym roku później niż co roku ale w końcu zainaugurowałem sezon - taka tradycja, że co roku start przypada na jakiś Wiślany dopływ, w zeszłym roku była Pilica, w tym roku padło na Jeziorkę......również podtrzymana została tradycja złowienia ryby na pierwszym wypadzie - tym razem klenik około 27cm....moje szczęście w tle ludzkiego dramatu, w momencie brania jakaś laska na moście właśnie zrywałem z typem...."....ale Klaudia poczekaj, to nie tak jak myślisz..." Pozdrawiam,malcz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 U mnie wczoraj jeden kleń tez w rozmiarze mięsa armatniego. Potem wyskoczyliśmy nad królową i Wisła wygląda pięknie. Kleniojazie cmokają, widzieliśmy też brzany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 https://pzw17.ompzw.pl/artykul/zatrucie-rzeki-jeziorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Zapewne znów nikt za to nie odpowie. Zastanawia tylko niesamowita krótkowzroczność tego i podobnych zdarzeń. Co niby wyobrażają sobie ci dzięki, którym takie katastrofy się powtarzają ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 A co mają sobie wyobrażać??? Przecież to ekipa Zenka i Heńka z PRL-owskim przyzwyczajeniem zasiedziałych na takich obiektach jak oczyszczalnie, wodociągi czy elektrociepłownie...przerabiam to na bierząco i stwierdzam, że póki ta ekipa nie odejdzie do końca na emeryturę albo spłynie wraz z gównem rzeką to nic się nie zmieni... niestety wystarczy popatrzeć na sąsiada z piecem węglowym - pomimo że śmieci odbierają wszystkie to on nadal nimi pali i na 5-osobową rodzinę wystawia pół woreczka plastiku bo resztę spalił ... za małe kary i tyle...zero świadomości u gumofilców...szkoda słów...połowiłem w tamtym toku na Jeziorce i w tym miałem zajrzeć kilka razy ale odór spodniobutów po łowieniu tam przypomina mi zapach takiego dziada gumofilca z oczyszczalni nazywającego się mistrzem fachu...szkoda słów...naprawdę nie uwierzycie że przechodząc przez bramę czy to elektrociepłowni czy oczyszczalini zaczyna się PRL...a młodzież z polecenia siedzi w biurach i udaje, że nic nie widzi...porażka Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Czyli sytuacja identyczna jest z ostatnim spustem ścieków z oczyszczalni w Górze Kalwarii do Wisły - kontrola nic nie wykazała, wszystko jest w porządku, sprawa przycichła, winnego nie ma. Tylko śnięte ryby nie wiadomo skąd. I tu nie chodzi tylko o Zenka z Heńkiem rodem z PRL, bo w takim ZGK w Górze Kalwarii rządzą teraz warszawskie młode wilczki z PO i jest to samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Tak kolego rządzą młode wilczki ale siedzą w biurach w białych rękawiczkach a kurkami i zaworami kręci Heniek i Zenek i jak się coś za dużo rozleje to udają że nic się nie stało...Mówię że znam sytuację z pracy naocznie a nie z wyobraźni... Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 A jak ma WIOŚ przyjechać to wtedy młode wilczki masowo wylegają w czyściutkich nieskalanych brudną pracą kombinezonach... Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor84 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 (edytowane) Coś ruszyło na rzece? Wczoraj byłem koło stadionu z muchą, ale samo przedszkole było, trzeba poszukać nowych miejsc. Coś polecacie gdzie się da wybrać, w zeszłym roku zacząłem przygodę z Jeziorką dopiero. Edytowane 9 Czerwca 2020 przez Wiktor84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Coś ruszyło na rzece? Wczoraj byłem koło stadionu z muchą, ale samo przedszkole było, trzeba poszukać nowych miejsc. Coś polecacie gdzie się da wybrać, w zeszłym roku zacząłem przygodę z Jeziorką dopiero.Przy którym stadionie? Kosa? Ja byłem w sobotę, od mostu w dół....jeden jelec...później pojechałem na ujście i trafiłem dwa klenie pod 30. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor84 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Przy stadionionie MKS Piaseczno, byłem też w okolicach Chyliczek (mały mostek) jeśli dobrze spojrzałem, jechałem na oko, nie znam dobrze miejscówek, rzeka tam fajna szeroka ale sporo drzew i z muchą ciężko. Ale zero kontaktu z rybą, żadnych oczek ani spławów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obdarty Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 (edytowane) Kumpel mieszka pod Piasecznem praktycznie nad samą Jeziorką. Ostatnio trafił ładnego szczupaka koło 90 cm na okoniowy zestaw. A jego staruszek na groch jazie ładne łowi widziałem zdjęcia ryb 50+. Jedyny minus że większość ryb kończy na patelni. Mówi że szczupaka wypuścił ale kto to wie. Edytowane 10 Czerwca 2020 przez Obdarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor84 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Wczoraj było okienko pogodowe , postanowiłem wyskoczyć nad Jeziorkę w okolicę zbiornika w Osieczku, woda jeszcze wysoka na rzece,zero kontaktu z rybą,na zbiorniku kilka zbiórek na suchara nie zaciętych ,raczej małe rybki ,ale widziałem też kilka większych ,niestety daleko ode mnie,ale dżungla żeby dojść do rzeki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Miałem atakować w tym tygodniu ale woda jaka jest każdy widzi...dobry czas na klejenie śpiochów i kręcenie żuczków... Niestety jak będzie opadać to znowu odsłoni pozostałości po "nieczystych" dawnych latach i będzie fetor...no cóż tak to bywa w małych rzeczkach przepływających przez większe miejscowości... Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor84 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Był ktoś może nad Jeziorką, spadł poziom wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Jak przejeżdżałem wczoraj mostem w Konstancinie to było po same wały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor84 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Dziękuję. Jeszcze poczekać trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil.sochanski Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Cześć, ostatnio odwiedziłem podwarszawską jeziorke i jestem zaskoczony ilością ładnego okonia i szczupaka. Łowicie tam, macie efekty? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor84 Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Ja nastawiam się z muchą na klenie, ale może trzeba będzie Ul wziąć też. Jaka woda, opadła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi