Skocz do zawartości

Rzeka Jeziorka w okolicach Warszawy

@slider@

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

w tym roku później niż co roku ale w końcu zainaugurowałem sezon - taka tradycja, że co roku start przypada na jakiś Wiślany dopływ, w zeszłym roku była Pilica, w tym roku padło na Jeziorkę...

...również podtrzymana została tradycja złowienia ryby na pierwszym wypadzie - tym razem klenik około 27cm....moje szczęście w tle ludzkiego dramatu, w momencie brania jakaś laska na moście właśnie zrywałem z typem...."....ale Klaudia poczekaj, to nie tak jak myślisz..."

Pozdrawiam,

malcz

post-53156-0-69542700-1587552957_thumb.jpg

• Like 4

• 3 tygodnie później...

A co mają sobie wyobrażać??? Przecież to ekipa Zenka i Heńka z PRL-owskim przyzwyczajeniem zasiedziałych na takich obiektach jak oczyszczalnie, wodociągi czy elektrociepłownie...przerabiam to na bierząco i stwierdzam, że póki ta ekipa nie odejdzie do końca na emeryturę albo spłynie wraz z gównem rzeką to nic się nie zmieni... niestety wystarczy popatrzeć na sąsiada z piecem węglowym - pomimo że śmieci odbierają wszystkie to on nadal nimi pali i na 5-osobową rodzinę wystawia pół woreczka plastiku bo resztę spalił ... za małe kary i tyle...zero świadomości u gumofilców...szkoda słów...połowiłem w tamtym toku na Jeziorce i w tym miałem zajrzeć kilka razy ale odór spodniobutów po łowieniu tam przypomina mi zapach takiego dziada gumofilca z oczyszczalni nazywającego się mistrzem fachu...szkoda słów...naprawdę nie uwierzycie że przechodząc przez bramę czy to elektrociepłowni czy oczyszczalini zaczyna się PRL...a młodzież z polecenia siedzi w biurach i udaje, że nic nie widzi...porażka

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Czyli sytuacja identyczna jest z ostatnim spustem ścieków z oczyszczalni w Górze Kalwarii do Wisły - kontrola nic nie wykazała, wszystko jest w porządku, sprawa przycichła, winnego nie ma. Tylko śnięte ryby nie wiadomo skąd.

I tu nie chodzi tylko o Zenka z Heńkiem rodem z PRL, bo w takim ZGK w Górze Kalwarii rządzą teraz warszawskie młode wilczki z PO i jest to samo.

• Like 1

Tak kolego rządzą młode wilczki ale siedzą w biurach w białych rękawiczkach a kurkami i zaworami kręci Heniek i Zenek i jak się coś za dużo rozleje to udają że nic się nie stało...

Mówię że znam sytuację z pracy naocznie a nie z wyobraźni...

• 4 tygodnie później...

Coś ruszyło na rzece? Wczoraj byłem koło stadionu z muchą, ale samo przedszkole było, trzeba poszukać nowych miejsc. Coś polecacie gdzie się da wybrać, w zeszłym roku zacząłem przygodę z Jeziorką dopiero.

Przy którym stadionie? Kosa?

Ja byłem w sobotę, od mostu w dół....jeden jelec...później pojechałem na ujście i trafiłem dwa klenie pod 30.

• Like 1

Kumpel mieszka pod Piasecznem praktycznie nad samą Jeziorką. Ostatnio trafił ładnego szczupaka koło 90 cm na okoniowy zestaw. A jego staruszek na groch jazie ładne łowi widziałem zdjęcia ryb 50+. Jedyny minus że większość ryb kończy na patelni. Mówi że szczupaka wypuścił ale kto to wie.

Edytowane przez Obdarty

• 2 tygodnie później...

Wczoraj było okienko pogodowe , postanowiłem wyskoczyć nad Jeziorkę w okolicę zbiornika w Osieczku, woda jeszcze wysoka na rzece,zero kontaktu z rybą,na zbiorniku kilka zbiórek na suchara nie zaciętych ,raczej małe rybki ,ale widziałem też kilka większych ,niestety daleko ode mnie,ale dżungla żeby dojść do rzeki.

• Like 1

Miałem atakować w tym tygodniu ale woda jaka jest każdy widzi...dobry czas na klejenie śpiochów i kręcenie żuczków...

Niestety jak będzie opadać to znowu odsłoni pozostałości po "nieczystych" dawnych latach i będzie fetor...no cóż tak to bywa w małych rzeczkach przepływających przez większe miejscowości...

• Like 1

• 2 tygodnie później...