TrikWe Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Woda wysoka okolice Żabieńca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor84 Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 A jakieś wody stojące, ciekawe? Bo w tamtej okolicy nie znam, ale kiedyś przejeżdżałem obok jakiegoś jeziorka, koło Piaseczno się nim opiekuje, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrikWe Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Zalew Amo ale ja osobiście wolę rzekę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor84 Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Nie to coś innego, poszukam na mapie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Może Górki Szymona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor84 Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 A może to ten zalew.Kurde nie wiem już sam. Raz tamtędy przejeżdżałem i tylko zerknąłem na tablice nad wodą. Zalew Amo ale ja osobiście wolę rzekę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 (edytowane) Byliśmy z kolegą nad Jeziorką na początku tygodnia. Z pozoru płytka (aktualnie) rzeczka, ale z głębokimi niespodziankami. W praktyce radzę bardzo uważać jak ktoś łowi brodząc. Na foto jedna z wielu niespodzianek ... I jest w tym miejscu głębiej.Ps. Rybki były, ale nie chciały pozować Edytowane 14 Sierpnia 2020 przez Sławek Nikt 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Wędrówek Jeziorką ciąg dalszy ... Tajemnicze budowle na rzeczce Znalazłem też bardzo duże elementy w kształcie ceownika pod wodą na niemal środku rzeczki, ale nie udało mi się fotki zrobić bo były około 1,5 metra pod wodą. Kolejne dzieła rąk ludzkich Choć na pewno doskonale zdajecie sobie z tego sprawę to i tak polecam uwagę podczas slipowania w kolejnych miejscach. A rybki rzecz jasna są choć do forumowego minimum chyba troszkę zabrakło aczkolwiek taki szczupak z Jeziorki to ponoć wydarzenie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Panowie. Wczoraj bardzo późnym wieczorem zgubiłem nad Jeziorką nóż cold steel widoczny na poglądowym foto poniżej. Najprawdopodobniej niedaleko linii wysokiego napięcia. Kto tam łowi lub bywa wie gdzie to jest. Zdaję sobie sprawę, że temat z tych niemal nierealnych, ale może ...Dla znalazcy przewidziany duch lasu w wybranym smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinoloolo Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Wybiera się ktoś moze jutro nad jeziorke? Górki Szymona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Cześć, ostatnio odwiedziłem podwarszawską jeziorke i jestem zaskoczony ilością ładnego okonia i szczupaka. Łowicie tam, macie efekty? Cześć, byłem tydzień temu pierwszy raz i też jestem zaskoczony ilością okonia - super współpracował. Jeszcze bardziej jestem zaskoczony ilością klenia, także konkretnego, który.....na nic nie brał. Ani obrotóweczka, ani smużak, ani małe wobki. Nic. Te większe podpływały i odpływały. Tyle z tego było. Byłem także wczoraj ale odpuściłem - woda bardzo się podniosła i nic a nic nie brało. Przeniosłem się na Glinianki Gołkowskie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
accbapa Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Cześć, byłem tydzień temu pierwszy raz i też jestem zaskoczony ilością okonia - super współpracował. Jeszcze bardziej jestem zaskoczony ilością klenia, także konkretnego, który.....na nic nie brał. Ani obrotóweczka, ani smużak, ani małe wobki. Nic. Te większe podpływały i odpływały. Tyle z tego było. Byłem także wczoraj ale odpuściłem - woda bardzo się podniosła i nic a nic nie brało. Przeniosłem się na Glinianki Gołkowskie.Byłem tydzień temu na odcinku Gołków - Jazgarzew porzucać za kleniem, niestety woda jakby zamarła, nawet dotknięcia nie zaliczyłem. Kilka maluchów odprowadziło woblerka raczej z ciekawości niż chęci ataku. Zdradzisz na którym odcinku spotkałeś tak liczne skupisko kleni? Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Zdradzisz na którym odcinku spotkałeś tak liczne skupisko kleni? Tak, odcinek między miejscowościami Bogatki a Runów. Przy czym to nie tak że jest ich wszędzie sporo, trochę trzeba pochodzić. Ja zaobserwowałem większe sztuki na prostkach oraz zwężeniach z szybszym nurtem. Skubane bardzo ostrożne, płoszył je nawet szelest chodzenia po zaroślach itp. PS. Tylko teraz tam woda przybrała i wg mnie nie ma sensu, ale kleniowiec ze mnie kiepski więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
accbapa Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Tak, mam świadomość że woda teraz jest wyższa. Klenia w tym sezonie już odpuszczam, pouganiam się za nim w przyszłym roku. Wbrew pozorom na większych rzekach jest trochę mniej ostrożny niż na takich ciurkach jak Jeziorka i mam wrażenie że łatwiej daje się tam złowić. Powodzenia. Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Nabyłem dniówkę na okręg mazowiecki i podjechałem sobie wczoraj nad Jeziorkę. Zamiast muchówki i sucharków lekki spinning i woblerki. Kilkanaście brań z czego wyjęte: 1 klusek ok 40 cm, 2 po +30 i 3 pod 30 cm. Do tego kilka okoni pod wymiar i szczupaczek ok 50 cm. Fajna ta Jeziorka, taka nie za duża więc pewnie tam niedługo wrócę ze sznurkiem do prania pozdrawiam - Grzesiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Nabyłem dniówkę na okręg mazowiecki i podjechałem sobie wczoraj nad Jeziorkę. Zamiast muchówki i sucharków lekki spinning i woblerki. Kilkanaście brań z czego wyjęte: 1 klusek ok 40 cm, 2 po +30 i 3 pod 30 cm. Do tego kilka okoni pod wymiar i szczupaczek ok 50 cm. Fajna ta Jeziorka, taka nie za duża więc pewnie tam niedługo wrócę ze sznurkiem do prania 1.jpgpozdrawiam - Grzesiek Jaki odcinek? Przyujściowy czy powyżej Górek Szymona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Jaki odcinek? Przyujściowy czy powyżej Górek Szymona?okolice Prażmowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 (edytowane) Woda na Jeziorce opada, ale i tak jest dość wysoka, około 80 cm, ponad to co było tydzień temu. Na foto "mój" wskaźnik Po ostatnich podmuchach nowe drzewka w rzeczce ... Za "wałem" starorzecze jakieś ... ? Przyznam, że wcześniej go nie widziałem bo nie chodziłem brzegiem. Woda pomimo, że podniesiona o tylko albo aż około 80 cm. zmieniła w rzeczce niemal wszystko. Tam gdzie wcześniej można było poruszać się w woderach dziś 3 razy musiałem wychodzić z rzeczki "kanałami" aby przebrnąć głęboczki. Tam gdzie były okonie i klenie dziś nie było niemal nic ... Rybki zmieniły miejscówki na tyle, że złowiłem 2 okonki i 2 klenie ... Łowienie zakończyłem przedwcześnie zaliczając kąpiel. Nie piszę tego aby się chwalić tylko po to aby przestrzec ... Bo pomimo tego, że miejsce gdzie zażywałem kąpieli znam w miarę dobrze to zapewne metrowa, a może i wyższa wcześniej woda zmieniła dno na tyle, że nie ustrzegłem się wywrotki. Co taka woda robi w Wiśle nietrudno sobie wyobrazić ... Uważajcie na siebie Edytowane 11 Października 2020 przez Sławek Nikt 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Przed wieczorem w niedzielę zajrzałem nad rzeczkę. Jeziorka szeroka jak Oka Woda płynie niemal równo z wysokimi brzegami, gdzie trochę niżej to rzecz jasna wylewa ... "Wskaźnik" oczywiście pod wodą. Pierwszy mój wypad nad tę rzeczkę na zero, ale i tak było warto 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Na Jeziorce zawsze jest ciekawie. Woda podniesiona, niełatwo coś wydłubać, ale przy okazji można potrenować brodzenie choć czasami trudno to nazwać brodzeniem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) Zajrzałem w zeszłym tygodniu nad Jeziorkę, ale niemal upolowałem bobra. Problem taki, że gdzieś mi okonie i klenie zaginęły ... Co ciekawe małe drzewa nie podcięte, może to kwestia czasu ... ? Edytowane 26 Listopada 2020 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 (edytowane) Korzystając z wolnego czasu zajrzałem nad Jeziorkę. Woda opadła i opada, ale przy "tamach" można coś dłubnąć czyli gdzie patyki tam wyniki Edytowane 12 Grudnia 2020 przez Sławek Nikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Sławek nam tu wrzuca przepiękne mazowieckie pejzaże a ja od siebie dorzucę pare zdjęć ryb które udało mi się dzisiaj złowić 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrikWe Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 fajna zimowa kluska... na jakim odcinku wędkowałeś? Ja ostatnio bez kontaktu, cisza na wodą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 W Piasecznie połowiłem trochę większych okoni i parę szczupłych ale takie do 50cm. Te ryby stoją teraz w głębszych spowolnieniach nurtu blisko brzegu. Woda musi stać albo lekki nurt ewentualnie wsteczny i tak przynajmniej z 1m wody. Kluska trafiła mi się kilka kilometrów za Piasecznem w dół rzeki z płytszej części zakrętu a w zasadzie już na spadku. Ta niedziela była wyjątkowo dobra bo w nocy był przymrozek i ryby ewidentnie żerowały generalnie nie jest w zimę tak różowo najlepiej pytać miejscowych łowiących klenie na przepływankę oni wiedza najlepiej gdzie kluski zimują ja miałem trochę szczęścia bo walnął mi w pierwszym rzucie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi