AAS Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Jeziorka nie śpi co prawda płynie tylko środek bo spore nawisy lodowe ale klenie aktywne 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Do wody go , bo hipotermii dostanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Jeziorka nie śpi co prawda płynie tylko środek bo spore nawisy lodowe ale klenie aktywneMoże sam się wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rochs Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Dziś -6, w miarę znośnie, niestety odwilż a potem mróz spowodował, że powstała cienka tafla lodu na pdmokłym, przybrzeżnym terenie. Nie da się podejść bezszelestnie.Na lodzie esyfloresy"Narzędzia pracy"Tuż przed zachodemW okolicy tereny, gdzie rządzą bobry. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rochs Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Jeszcze dzwonki zimowe 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rochs Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 (edytowane) Bobrowa tama zimową porąNiedaleko Jeziorki Edytowane 6 Lutego 2021 przez Rochs 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Dziś -6, w miarę znośnie, niestety odwilż a potem mróz spowodował, że powstała cienka tafla lodu na pdmokłym, przybrzeżnym terenie. Nie da się podejść bezszelestnie. Jakiś kontakt z mieszkańcami rzeki był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rochs Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Totalna posucha, ale ciężko było podejść do brzegu bez zwracania na siebie uwagi, wszystko skrzypiało, lód, zmrożone trawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rochs Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Wczorajszy wypad, po kilkunastu dniach mrozu gruba warstwa lodu przy brzegu, czasami lód na całej szerokości, czasami środkiem wolna przestrzeń bez lodu o szerokości pół metra. Woda bardzo niska. Nic jeżeli chodzi o ryby. Za to lis, który uciekł gdy tylko sięgnąłem po aparat i duży bóbr na brzegu. Gdy tylko mnie zobaczył wskoczył pod lód i już nie wypłynął. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel1982 Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Fajna rzeczka ale szkoda, że PZW wprowadziło na ten rok zakaz wedkowania na znacznej długości i to na najładnieszym przyrodniczo odcinku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Fajna rzeczka ale szkoda, że PZW wprowadziło na ten rok zakaz wedkowania na znacznej długości i to na najładnieszym przyrodniczo odcinku.Jaki zakaz? Ciężko mi znaleźć informacje? Podasz jakiś link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel1982 Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 W zezwwoleniu masz info (strona 36 pkt8) przypisany jest indeks 8 przy obwodzie rybackim Rz. Jeziorka nr 1 pkt. A str. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Bez brań ale i tak szczęśliwy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateusZ/wwaa Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Witam w następnym tygodniu chciałbym wyskoczyć nad jeziorke w poszukiwaniu klenia. Da radę coś wydłubać na odcinku od Piaseczna do ujścia do Wisły? Jak dojście do brzegu? Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mido Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 W zezwwoleniu masz info (strona 36 pkt8) przypisany jest indeks 8 przy obwodzie rybackim Rz. Jeziorka nr 1 pkt. A str. 2Dokładnie ten sam zapis był w zezwoleniu na 2020 i 2019... Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel1982 Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Dokładnie ten sam zapis był w zezwoleniu na 2020 i 2019... Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu TapatalkaMiałem krótką przerwę i nie wiedziałem, że w latach poprzednich też były ograniczenia. Wiadomo dlaczego wprowadzono taki zakaz? Bardzo się czepiają za wędkowanie na tym odcinku? Wysłane z mojego STK-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mido Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Miałem krótką przerwę i nie wiedziałem, że w latach poprzednich też były ograniczenia. Wiadomo dlaczego wprowadzono taki zakaz? Bardzo się czepiają za wędkowanie na tym odcinku? Wysłane z mojego STK-LX1 przy użyciu TapatalkaTo jest kwestia interpretacji zapisu, wg mnie to odcinek wyłączony z łowienia kończy się wraz z ostatnim stawem w miejscowości Kośmin Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonq Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Czy ktoś ostatnio coś łowił? Coś się dzieje na Jeziorce? Chciałem się jutro wybrać, myślicie że odcinek poniżej Konstancina będzie dobry na klenia o tej porze roku? Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Woda wysoka opadająca i mętna. W ostatnim tygodniu byłem 3 razy po kilka godzin i zero kontaktu. Spotkałem ukraińskich "wędkarzy" którzy rozpoczęli już tegoroczny sezon z żywcami. Na drugi dzień w tym miejscu stała zastawiona mała drygawica - poinformowałem służby. Ci towarzysze ze wschodu co roku tak zaczynają i co roku mają żniwa dopóki nie zaczną pływać kajaki bo wiadomo kajaki i sieci w rzece to już sieci zdjęte. Ogólnie począwszy od samej góry od Osieczka skończywszy na Konstancinie rzeka na wiosnę przekłusowana. Wystarczy wejść do biedronki w piasecznie i posłuchać w jakim języku rozmawia 2/3 klientów. Zapewniam że nie mam nic przeciw temu narodowi . Jednak skłonności do pozyskiwania darmowego jedzenia w tej nacji są naprawdę głęboko zakorzenione. 3 dnia nie chciało mi się już za bardzo wędkować mimo że trafił mi się wreszcie na okrasę okonek około 25 cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Dziś wieczorkiem w drodze z Piaseczna odwiedziłem Jeziorkę za Piasecznem I tam jest zupełnie inaczej, aniżeli kolega powyżej pisze. Woda opada i to w szybkim tempie. Bobry szaleją, i chyba wyjadają fajne ryby. Dawno takich dużych łusek nad brzegiem Jeziorki nie widziałem. Sporo śladów człowieków nad wodą, ale nikogo nie spotkałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Łuski nad wodą to norma bo "wędkująca" Ukraina po co ma sobie brudzić kuchnie? Można przecież oskrobać i po filetować ryby nad samą wodą. A że nikogo nie spotkałeś to też normalna sprawa. Ci "wędkarze" chodzą z swoimi żywcami i sieciami w tygodniu kiedy wiedzą że spotkanie kogoś jest mało prawdopodobne. Ogólnie ujmując Jeziorka jest spacyfikowana przez gości z za wschodniej granicy. I to na całym odcinku włączając w to samą górę. SIECI SIECI SIECI , DO TEGO ŻAKI W RZECE, SAMOŁÓWKI ORAZ NA KONIEC PANOWIE Z ŻYWCAMI W OKRESIE OCHRONNYM SZCZUPAKA.Strach chodzić dosłownie bo można dostać po mordzie za zwrócenie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Ja tam co nie pojadę na jeziorke to cos wydłubie ostatnio kleń 50+ a przedostatnio jaz koło 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Ja tam co nie pojadę na jeziorke to cos wydłubie ostatnio kleń 50+ a przedostatnio jaz koło 45 Może zdjeciami się pochwalisz ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Byłem i ja w niedzielę. Nad rzeczką jeszcze aura zimowa choć woda robi się klarowna. Jak się ociepli to myślę, że i rybki staną się aktywne 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rochs Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Cisza, spokójJeszcze brak zieleniA na dopływach lód 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi