Skocz do zawartości

Rzeka Jeziorka w okolicach Warszawy

@slider@

Rekomendowane odpowiedzi

oj płynie płynie i to nawet mocno;) tzn ja byłem na wysokości zalesia, przy takich stawach i tamie, więc za tamą rzeczka sobie płynie a przed tamą widziałem ze jak okiem sięgnął była zamarźnięta:) POZDRAWIAM!

chyba kolego nie o tej rzeczce mówisz..

podejrzewam że masz na myśli Zielonke

oj płynie płynie i to nawet mocno;) tzn ja byłem na wysokości zalesia, przy takich stawach i tamie, więc za tamą rzeczka sobie płynie a przed tamą widziałem ze jak okiem sięgnął była zamarźnięta:) POZDRAWIAM!

Yeah - o tej, nieporozumienie bierze się stąd że masz Zalesie Dolne i Zalesie Górne, w obu są stawy

Yeah - o tej, nieporozumienie bierze się stąd że masz Zalesie Dolne i Zalesie Górne, w obu są stawy

haha... ok, to sorry. ja w dolnym nie bylem :mellow:

gumo kiedys to samo pytanie zadawalem sobie na widok hord kajakarzy na Drawie. ale jak kilkukrotnie zdarzyło mi się wyjąc kropasy dosłownie spomiędzy przepływających kajaków to troche mniej się nad tym zastanawiam... :mellow:

• Like 1

gumo kiedys to samo pytanie zadawalem sobie na widok hord kajakarzy na Drawie. ale jak kilkukrotnie zdarzyło mi się wyjąc kropasy dosłownie spomiędzy przepływających kajaków to troche mniej się nad tym zastanawiam... :mellow:

...tiaaa, a Mifek siedzi i zawija je w te sreberka :lol: :mellow: :o .. mowa oczywiście o kajakach :lol:

• 5 tygodni później...

No i byłem...

Wyjechaliśmy dziś z Warszawy pełni optymizmu, niestety na rogatkach stolicy dopadła nas śnieżyca (jadąc samochodem nie widziałem pobocza) !!

Po dotarciu na miejsce przymusowe 45 minut w samochodzie, na szczęście pogoda się rozmyśliła i zmieniła się o 180 stopni !!

cd:

post-800-1348914269,4509_thumb.jpg

post-800-1348914269,5326_thumb.jpg

ja odwiedziłem Jeziorkę jakieś 3 tygodnie temu, w pobliżu stawów w zalesiu (dokładnie nie wiem jak opisać to miejsce gdyż dopiero zaczynam poznawać te okolice) ogólnie było to powyżej takiej sporej tamy. Wędkowało tam mnóstwo spławikowców uganijących się za jaziem. Usłyszalem od nich że jest tu spory jaź i kleń więc na gramowego woblerka zacząlem obławiać ten odcinek, niestety uczepiła się tylko spora mamuśka. Ale nawet nie zachłysnęła się mocno powietrzem, szybko wróciła w dobrej kondycji do wody:) Oszczędziłem jej nawet fotografii, jest tylko ta z holu. Może w tym tygodniu wybiorę się znów ale na wyższy odcinek, tam jest zdecydowanie szybszy prąd.

post-2381-1348914269,8719_thumb.jpg

post-2381-1348914269,9265_thumb.jpg

Radzę też na tym górnym odcinku uważać, szczególnie na wiosnę można w kilku miejscach zapaść się po pas - uwaga na odcinki łąkowe.

Dokładnie tak jak mówisz, na poprzedniej wyprawie przekonałem się o tym, a w dniu dzisiejszym mój kumpel i to dość boleśnie, na szczęście nic strasznego się nie stało (tylko stłukł kolano) :wacko:

karuzo27, ta mamuśka to był jaź czy kleń ??

Pozdrawiam

Kuba