karuzo27 Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 mówiąc mamuśka miałem na myśli samice szczupaka pełną ikry;/ myślałem że na takiego malutkiego woblerka to one sie nie skuszą, na dodatek był to kolor BT. Gdyby był to jaź lub kleń nie oszczędziłbym mu fotki przed wypuszczeniem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoW24 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Witam Masz rację Kubo to był bardzo przyjemy wyjazd P.S. oprócz rudzielca była jeszcze dziura Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Witam, Byłem dzisiaj na małym rekonesansie. Rzeczka ŚLICZNA ! Słoneczko prażyło. Wędki nie wziąłem. Woda raczej wysoka, ale nie wiem jaki jest zazwyczaj poziom więc trudno powiedzieć czy bardzo wysoka. Na koniec samochód utonął mi w błocie na jakieś 3 godziny na polnej drodze Chyba sobie terenówkę kupię Aha byłbym zapomniał. Nie miałem czasu obserwować wody, bo głównie taplałem się w błotku koło samochodu jak dzika świ... ups pardon - chciałem napisać dzik , ale raz widziałem jak koło krzaka zakręciło coś sporego. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conti Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Ja byłem wczoraj, bardziej spacerowo chwile porzucać i obejrzeć wodę. Niestety duża i mętna, wszystko nią spływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 To i ja wrzucę kilka fotek. Jeziorka w okolicach Piaseczna obfituje w szczególnie w duże jazie, to efekt wielu zarybień jakie były przeprowadzone kilka lat temu. Miejscowi spławikowcy preferują głównie groch lub kukurydze i mają bardzo dobre efekty. Odcinek ten może również obdarzyć wędkarza wymiarowym szczupakiem średnio (50 - 60cm) oraz co niektórzy się zdziwią sandaczem (za tą informację niektórzy moi kumple po kiju będą chcieli mnie zatłuc). Sandacz 55-60 cm nikogo kto jest często nad Jeziorką nie dziwi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Cześć Paweł, Fajne Zalesińskie klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GBartek89 Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Cześć Paweł, Fajne Zalesińskie klimaty siemka, Dlatego chce się na niej tak bardzo łowić niż na innych rzeczkach. jest lepszy zalesiński odcinek troche rybniejszy niż ten ze zdjęc Pablom byłeś może ostatnio?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Fotki są również z zalesińskiego odcinka powyżej jazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 czytam, czytam i tak sobie myślę ,że warto by się tam wybrać. Panowie w związku z tym, że będę tam pierwszy raz to jaki odcinek polecacie.Dajcie w miarę dokładne namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Nie oczekuję dokładnych współrzędnych geograficznych ale orientacyjnych miejsc.np. między miejscowością X a Y. Zresztą jak nie chcesz pomóc to mówi się trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 masz priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 odp. poszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Też mam ochotę się wybrać nad tą rzeczkę, ale nigdy nad nią nie byłem i nie mam pojęcia gdzie najlepiej jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Adam, następnym razem wybieram się na Jazie i Klenie, prawdopodobnie będzie to w kolejny weekend, jak coś dam znać PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Adam, następnym razem wybieram się na Jazie i Klenie, prawdopodobnie będzie to w kolejny weekend, jak coś dam znać PozdrawiamKubaW takim razie czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoW24 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Witam. Po dwóch nie udanych próbach przechytrzenia pstrągala stwierdzam to samo co Kubson, czas zaatakować kleniki i jazie. Oby troszkę skuteczniej niż pstrągi . Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Właśnie wróciłem z małego rekonesansu nad rzeczką, niestety zero kontaktu z rybą, jakby tego było mało przedziurawiłem spodniobuty i wlała mi się do środka lodowata woda.. od razu poczułem że żyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 a można wiedzieć czym obrzucałeś dziś naszą rzeczkę? Ja wybieram się jutro..mam nadzieję że wrócę cały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 a można wiedzieć czym obrzucałeś dziś naszą rzeczkę? Ja wybieram się jutro..mam nadzieję że wrócę cały simka, rzeczkę obrzucałem hornetami4cm, tiny, paproszkami i wszelkiej maści żuczkami i malutkimi woblerkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 byłem dziś także na Jeziorce, jednak chcąc poznać nowe tereny pojechałem w okolice Jazgarzewa, obok Gołkowa. Był tam jakiś kościół przy drodze, obok rzeki. Nie spodziewałem się tak szybkiego nurtu i trochę się rozczarowałem, ogólnie brzydka okolica i sam odcinek rzeki też średni. Jest tam kilka ciekawych miejsc, jakieś niewielkie dorzecze ze spokojną wodą. Skończyło się jednak bez kontaktu z rybą. Obrzucałem wszystko hornetami i nic. Nawet nie wiedziałem jakiej ryby się tam spodziewać Następnym razem w tygodniu pojadę w okolice ujścia Jeziorki do Wisły.. tam też mnie jeszcze nigdy nie było:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 ujscie Jeziorki w porownaniu do fotek ktore to widze to jak polskie kino . Nuda, nic sie nie dzieje jest to mozna napisac uregulowany siurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Wszedłem sobie na stronę zarządu piaseczyńskiego koła PZW, które to koło jest gospodarzem Jeziorki na bardzo długim odcinku. Widać że Jeziorka jest rybną rzeką przynajmniej na tym odcinku o czym świadczą wyniki z zawodów spławikowych tam organizowanych. Na stronie jak się dobrze poszuka jest kilka filmików z wędkowania na Jeziorce. Dowiedziałem się również, że na temat Jeziorki będzie można niebawem więcej się do wiedzieć z tej strony, jak i na temat wędkowania na Wiśle na odcinku Konstancin - Królewski Las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olaf Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 W zeszłym roku pojechałem wiosną nad Jeziorkę. Rzeczka bystra, miejscami cieniutka, ale widziałem ślady bytności spławikowców: flaszki i puszki, pudełka po robakach, torby po zanęcie (zanęta na takim siurku!). Z rybą kontaktu nie miałem, ale spacer bombowy. Pojechałem drugi raz ze znajomym w górę Jeziorki, bo doszliśmy do wniosku, że będzie dziksza. Było sporo śmiechu, bo tam Jeziorkę można było przeskoczyć na jednej nodze.W tym roku będę testował niżej.Czy ktoś z Was miał wyniki na górnym odcinku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olaf Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Tutaj są dowody mojej działalności. Czas nad rzeką: 6 godzin. Cas łowienia: 1 godzina. Pozostały czas: wydobywanie środka transportu z zalanej łąki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi