Skocz do zawartości

Rzeka Jeziorka w okolicach Warszawy

@slider@

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 miesięcy temu...

Witam,

Panowie chciałbym spróbować swoich sił na tej rzeczce i tu prośba do osoby która zna tę rzekę na odcinkach w okolicach Piaseczna lub Konstancina bo tam mam najbliżej, czy jet możliwość uzyskania jakiś wskazówek dotyczących konkretnych miejsc (mam tu na mysli miejscowość a nie konkretne stanowisko) gdzie można powalczyć z klenio-jaziami mile widziane zaproszenie na wspólna wyprawę...

Z góry dzięki za pomoc

Witam,

Panowie chciałbym spróbować swoich sił na tej rzeczce i tu prośba do osoby która zna tę rzekę na odcinkach w okolicach Piaseczna lub Konstancina bo tam mam najbliżej, czy jet możliwość uzyskania jakiś wskazówek dotyczących konkretnych miejsc (mam tu na mysli miejscowość a nie konkretne stanowisko) gdzie można powalczyć z klenio-jaziami mile widziane zaproszenie na wspólna wyprawę...

Z góry dzięki za pomoc

Bylem w sobote w Jazgarzewie. Lowilismy od mostu do mostu. Klenie braly ale po newsach odeszla nam ochota do lowienia. Woda srednia, zdecydowanie opadajaca, przejrzysta. Na odcinku ujsciowym bylem kilka dni wczesniej, nic sie nie dzialo.

Witam,

Łowiłem na tym samym odcinku w sobotę (17.04) rano (7-10). Był to mój drugi wypad nad tą rzeczkę i po raz drugi bez kontaktu z rybą. Okolica urodziwa jednak bardzo zanieczyszczona przez pobliskich działkowców(?). Widziałem bobry, sarnę, kuropatwy, bażanty i inne ptactwo jednak w wodzie nie uświadczyłem żadnego życia :( Jedyne co świadczy o tym, że jest (albo przynajmniej była ) tam ryba widoczne na zał. zdjęciu :/ Kolega miał tylko pobicia czy może udało się coś złowić?

Pzdr.

post-3188-1348914715,2455_thumb.jpg

post-3188-1348914715,29_thumb.jpg

Witam,

wybrałem się dziś i ja pierwszy raz nad Jeziorkę (okolice Jazgarzewa , rzeczywiście rzeczka śliczna (pierwszy raz łowiłem na takim małym ciurku - miejscem moich codziennych wypadów jest Wisła w moich okolicach więc była to bardzo miła odmiana :o ) ; niestety kontaktu z ryba nie miałem :(

Ponawiam swoje zaproszenie do wspólnego wypadu na jazio-klenie nad ta rzeczką osoby które chciałaby się podzielić swoją wiedzą wędkarską z młodym zapaleńcem :lol: :lol: :lol:

• 9 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

witam,

byłem wczoraj i w piątek nad rzeczką w okolicach ujścia i niestety bez kontaktu.

Woda stosunkowo niska i strasznie mętna więc trzeba chwilę jeszcze poczekać.

W tym roku mam zamiar poznać trochę tą wodę ponieważ na Wiśle jakoś nie mogę dobrać się do kleni z brzegu.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

Nie w latach,a w dniach ;) Jeziorka,jak to bywało zwykle to trochę rzeka chimeryczna,sypane jest w każdym roku,a efekty połowowe średnie.Jedak katastrofalnie nie jest,proponuję pomaszerować w górę rzeki od zbiornika w Głuchowie.Presja raczej duża,ale w tygodniu możesz liczyć na bycie sam ze sobą,i jest realna szansa na kontakt z kropkiem. :D - Powodzenia.

• 2 lata później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

No właśnie obejrzałem reportaż z Konstancina-Jeziornej, czyli z odcinka niedaleko ujścia do Wisły.. Powstało małe zamieszanie związane z pracami przy tamtejszym jazie.

Szczególnie mnie zaintrygował fragment od 4:31. Jeden z wędkarzy pokazał fajnego, dorodnego pstrąga.. Niestety, ofiarę działań przy wspomnianym jazie. 

Cały reportaż:

http://itvpiaseczno.pl/reportaze,1,23.28,1588

• 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Od czasu kiedy jakiś kretyn zaakceptował pomysł zbudowania tuż przed ujściem do wisły spiętrzenia na jeziorce  sytuacja jest słaba . Ryba z wisły nie wchodzi w górę jeziorki a właśnie na tym odcinku zdarzały się piękne klenie jazie okonie i szczupaki (z tego odcinka mam swój polski rekordzik w jaziu : 46 cm). Ostatnio są prowadzone jakieś prace na wysokości betonowego progu/jeziorka z wyciągiem dla narciarzy wodnych. Koparki i spychacze zmasakrowały prawie kilometr brzegu .

Do nastespnej powodzi nie ma co liczyc na sukcesy wędkarskie a szkoda bo kiedy woda robiła się jak kryształ naprawde przyjemnie się tam łowiło.

Zapomniałem dodać że w między czasie w konstancinie otworzyli stawidła od dołu i cały muł i gónwo z dna spłynęły jeziorką podobno przez kilka dni jebało jak z szamba 

ale wystarczy dobrych informacji trzeba czekac na cieplejsze dni i wysoką wodę