obcy91 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Ja byłem wczoraj w czasie deszczu, klenia nie złowiłem, ale za to dwa pistolety takie do 25cm. odhaczane bezdotykowo i ponad 10 okoni od 10 do 20cm. Dziś robię wypad u siebie na opaskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Ja dziś Planuje dla odmiany pojawić się na Białej o ile przestanie chodź na chwile padać.Może przy podnoszącej się wodzie z opadów ruszą klenie miejmy nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 W końcu szczęście się do mnie uśmiechnęło, taki standard. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Fajny bolo morze cos sie ruszy tem. wody poszła o kilka w stopni w dół gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Ładniawy Bolonek ja byłem wczoraj,bolenie pływały i biły pod nogami ale nie dały się skusić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Bolenie brały na woblerka ? Jeśli można spytać co to za magiczny model,że przy takim krysztale były chętne go skubać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Gratuluję bolka,odpasiony :)i zazdroszczę przy okazji,że macie tak blisko nad rzekę,może w przyszłym tygodniu i mi w końcu będzie dane połowić w Dunajcu,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Wczorajszy opaskowy 29cm było jeszcze kilka mniejszych i jeden kleń woda strasznie niska ,przepraszam że rybka troszke pobrudzona ale chciałem zrobić szybką fote i do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Przyzwoity okonek,jest strasznie niski stan wody ciężko jest coś skusić do tego ryby przebywają daleko od brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgadzam się, stan wody jest strasznie niski, mam nadzieję że na jesieni coś popada i woda skoczy do góry, bo nawet nie chcę sobie wyobrażać co by było przy takim stanie + temp. -30st. w ziemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishfighter Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 donkicha Widziałem Cię na tej opasce ostatnio zastanawiałem się jak tam przez te krzaki dotarłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 No bracie ciężko było ale jakoś dałem rade czy to Ty byłeś z drugiej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Cześć, w końcu i mi choć przez chwilę udało się połowić w Dunajcu.W niedzielę połaziłem trochę w okolicy Biskupic,woda jak Wiecie bardzo niska,co sprawia,że ryby ustawiają się bardzo nietypowo.Na środku rzeki w najszybszym nurcie biorą okonie .Próbowałem namówić do współpracy jakieś klenie ale niestety bez szału.Na dzień dobry spada mi ładna ryba,co jakiś czas spore świnki odprowadzają woblerka pod same nogi. W końcu udaje mi się wyholować klenia i na tym brania ustają,zaczyna padać deszcz i trzeba zwijać żagle,mimo to widoki jak zawsze piękne.Kilka zdjęć z wypadu,pozdrawiam. : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Nawet pomidorki się pokazały Kleniki ładne a jak z Boleniem w tamtym odcinku goni coś,ukazuje się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 No pomidorek wyrósł w dość niecodziennym miejscu:).Po cichu liczyłem,że pan boleń się pokaże,niestety nie zobaczyłem ani jednego ataku,no ale w sumie pogoda była raczej średnio boleniowa;ogólnie rybki jakieś takie niechętne,wiosną na tych miejscówkach było zdecydowanie lepiej,czołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Wiedzę, Piotrze że wypad średnio udany jeśli chodzi o rybki. Ale jak wiadomo, nie tylko ryby się liczą. Pomidory na plaży no,no ciekawe czy zasiało się coś jeszcze :> hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Cześć Marek,faktycznie jeżeli chodzi o rybki to raczej słabo,ale jestem w tych stronach dosłownie kilka razy do roku i wez tu się wstrzel w super brania .W przyszłym roku chyba wygospodaruję z dwa tygodnie wolnego na przełomie kwietnia i maja i nałowię się kleni do bólu,no i w maju bolenie jakieś takie bardziej skore do współpracy. A i jeszcze jedno zdjęcie,zrobione w drodze powrotnej z wczorajszych ryb,kategoria żart,czyli dożynki w Wietrzychowicach ,pani wygląda prawie jak Dereszowska,ogólnie bajer ful Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 WitamDziś 3 godzinki w Melsztynie kilka okoni i jeden kleń 41cm woda strasznie niska i kryształowa jutro się wybieram w okolice Ostrów-Komorów zobaczymy a tak po za tym to straszna staszna cisza wtym wątku ,panowie właśnie zaczął sie najlepszy miesiąc obok maja na Dunajcu według mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 2 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Ładny kleń kolego na co złowiony? Woda jest przerażająco okropna jescze niższy stan niż 2tyg. temu + masa glonów. Wczoraj wypad 2h. wynik zerowy. Dziś 4godziny za boleniem wynik zerowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 klenik został złowiony na małego 3cm kenarta a woda to tak jak mówisz srasznie niska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Gratuluję Tomku,jak na taką niską wodę to bardzo ładny klonek.Ja wczoraj tylko 1szt. 36cm, kilka okoni, a dzisiaj tylko okonie szczypały przynętę... A prawie wogóle nie widać ataków drapieżników, nawet boleni, byłem w okolicach Ujścia Jezuickiego, na Wiśle też cisza , napiszcie proszę jak u was widać ataki czy też cisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Gratulacje Donkicha. Ja wczoraj złowiłem około 30 ryb, ale największą rybą był jaź na oko nieco ponad 30cm... Woda dramatycznie niska, odcinek Ostrów-Komorów nie do poznania, najlepsze miejscówki niestety znikły. Obawiam się, że przez tę susze nie połowie a wrzesień to faktycznie jeden z lepszych miesięcy na klenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 2 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Jerzy, widać ataki żerującego bolenia, lecz trzeba znaleźć miejsce gdzie jest duuuużo uklei. Znam takie dwa miejsca, z pewnością nie tylko ja je znam, bo przewija się tam wielu wędkarzy. U mnie na odcinku Dunajca - Żabno boleń zanikł, bankowa miejscówka z ubiegłego roku to teraz siedlisko świnki. Coraz bliżej koniec sezonu i czas dłubania w drewienku, już z myślą o przyszłym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Klusek już całkiem fajny,no i złowiony na przepięknym odcinku. Przydałyby się w końcu porządne,przynajmniej kilkudniowe opady deszczu,bo nam rzeka znika ,zresztą nie tylko Dunajec.Chyba faktycznie trzeba powoli czekać na przyszłoroczne wiosenne klenie a w międzyczasie coś tam strugać ,choć kto wie,może jeszcze w tym roku Dunajec troszkę się poprawipod względem ilości brań i wątek zapełni się ładnymi fotkami,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishfighter Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 donkicha , Przepraszam, że teraz odpisuję ale =totalny brak czasu i na dodatek praktyki= byłem z dziewczyną tak bardziej rekreacyjnie , łapałem na przepływankę brodząc w wodzie, z tego co pamiętam to byłeś również pod mostem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi