Skocz do zawartości

Dunajec

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

Wisłoka :D

Pojechaliśmy prościutko Lwowską i na Wisłoce klenie brały niestety nic dużego pod 35cm sztuki.

Co do tego miejsca są ale ciężko złowić trzeba natrafić na porę i godzinę,straszny niski stan wody jest i naprawdę ciężko dobrze tam poprowadzić przynętę na te bolenie bo płyciutko i dużo glona :unsure:

Ja na szczęście rozgryzłem to miejsce i wcale nie jest trudno go tam złowić. Warunek jest jeden bezwietrzna pogoda.

Ale najlepszy jest wobler wiszący na kablu (wg. mnie bezsterowiec siudaka), ktoś miał niezły rzut ;) I niech się przyzna publicznie!!!

Hhehe jest tak na środku ogromnej rynny na wysokim kablu spoczywa przynęta też mnie to zaciekawiło,ktoś musiał mieć strita ;)

Co do tamtego miejsca wydaje mi się,że to kwestia przynęty i determinacji,połowiliśmy może 45min i wolałem pojechać na klenie i jazie bo te przynajmniej cały czas aktywnie podskubują.

Natomiast w Sobotę byłem na Białej wspomnianej i o dziwo zdziwił mnie pływający żółw koło powalonego drzewa :mellow:

Oczywiście kamera poszła w ruch :unsure:

Ja wczoraj od popołudnia do wieczora na dunajcu w Biskupicach

Radłowskich kilka okoni i 2 małe klonki woda tak jak piszecie NISKA

zauważyłem ze lepiej ryby reagowały na woblerki oklejane kalkomanią niż malowane a w lecie było odwrotnie ,może spowodowane dużą przejrzystością wody :D

Ja byłem tak koło 10 godziny troszkę późno.No ale bolenie biły pod nogami a mi nic nie chciało przywalić :unsure:

Może nie fart a może kiepska technika ciężko wyczuć :mellow:

Pociesza mnie tylko fakt,że było tam więcej wędkarzy i też marnie :mellow:

Jakiegoś spinigowca widziałem z oddali zachodził z czuba miejscówek :mellow: A nóż widelec ktoś z naszych.

Dzisiaj kolejny dzień walki,nie przyniósł nic nowego niżówka okropna.Meldowały się pstrągi do 25cm oraz klenie do 35 nic większego nawet bolenie stały w toni nie ruchomo :unsure: Rzucałem rozmaitym asortymentem na ich głowy ale nici z tego były ;)

Oczywiście rejony koło Zakliczyna :D

.

post-6313-1348917882,4145_thumb.jpg

post-6313-1348917882,5724_thumb.jpg

Co do miejsca Panowie wybierać tak aby było dużo bolenia,jazia i jeszcze więcej klenia :mellow:

Dzisiaj parcie było duże niestety zaowocowało tylko nie wymiarowym boleniem i małymi kleniami aczkolwiek człowiek widział duże lochy ale nie było pomysłu ani patentu na nie :unsure:

.

post-6313-1348917901,3204_thumb.jpg

post-6313-1348917901,6045_thumb.jpg

O miejsce znajome ja byłem niżej z drugiej strony od godz 16-19 dwa krótkieklenie i ładny pstrąg co przyzna się zadziwiło mnie łowiłem je zawsze powyżej Zakliczyna ten miał 37cm walczył dzielnie foty nie robiłem bo szybko został uwolniony wiadomo czemu wypad udany

POzd

Ja na szczęście rozgryzłem to miejsce i wcale nie jest trudno go tam złowić. Warunek jest jeden bezwietrzna pogoda.

Ale najlepszy jest wobler wiszący na kablu (wg. mnie bezsterowiec siudaka), ktoś miał niezły rzut ;) I niech się przyzna publicznie!!!

to nie bezsterowiec siudaka, tylko wobek boleniowy Piotrka Matusiaka Embarassed