Skocz do zawartości

Dunajec

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

Ładnie donkicha :) ale widze na fotce że gryzły bardziej przy dnie niż z powierzchni :) Ja raz mialem takiego bolasa w silnym prądzie że musiałem się z nim wybrać na wycieczke po brzegu bo innej szansy nie było :) Graty - moge wiedzieć w jakich okolicach byles ? Ja na dzień dzisiejszy zakonczyłem sezon wędkarski :) tak więc do przyszłego roku :) .

Dunajec 2012 to dla mnie wiele cennych doświadczeń - najlepszy sezon dunajcowy jaki miałem :) Pozdrawiam chłopaki i połamania :)

Edytowane przez fishfighter

Dziś pogoda bardzo kiepska (deszcz), od godziny 5:30 do godziny 13:15 zero brania, po za tym gnojkiem.

Widziałem piękną brzane, oceniam ją na 70+ i koło 3kg.

Oraz mase boleni w standardowym miejscu, lecz dziś nie reagowały na nic.

Gdyby pogoda trafiła się taka jak w sobotę, to myślę że połowiło by się boleni.

Edytowane przez Zanderix

Istotnie zagryzł przy dnie, ja jeszcze połowie Obcy ja też widziałem kilkanaście brzan 2 tygodnie temu szły w górę rzeki i to same 60+ cały sezon ich nie widziałem . A odnosnie boleni to grupują sie w bandy . Obcy zawsze opisuje o tym standartowym tajemniczym miejscu a mnie aż skręca z ciekawości :blink: gdzie to może być :)

Pozdro

Edytowane przez donkicha

• 3 tygodnie później...

Po tych wiosennych podtruciach na Białej i Dunajcu to mało co tam rybek zostało.Ale jak odwiedziłem odcinek od Żabna do Otfinowa to juz mam upatrzone dwie miejscówki gdzie są małe zgrupowania kleni i świnek. Jak tylko zima będzie łaskawa to się połowi jak za starych czasów. Przy kleniach jesienne świnki na spina to jest to:)

Donkicha sandacza to u was tak samo mało jak u nas na Wiśle, praktycznie zero w dolnym biegu rzeki.

• 2 tygodnie później...