Skocz do zawartości

Dunajec

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

Ładny kleń Tomku. Ja dzisiaj wybrałem się na Dunajec , ale po drodze wstąpiłem na moją znaną rzeczkę i ze względu na brania do Dunajca nie dojechałem ...Na rzece w której  w ostatnich latach była prawie pusta powoli wraca życie, złowiłem 3klenie 35+ i 8 pstrągów, wprawdzie tylko 1 35+, ale rzeka powoli ożywa, tylko wspomniec jakie były 25 lat temu...eh!

Tak mi właśnie wygląda.
Byłem tam wczoraj tylko na lewym brzegu, na blaku, zastanawiałem się skąd ja mam wiedziec ile to jest 200m.? Wg. mnie powinny stać betonowe słupy pomalowane na zielono i to nie tylko tam ale wszędzie w Polsce gdzie obowiązują jakieś limity odległościowe, np. Otfinów 500m.

W każdym bądź razie zacząłem rzucać od końca opaski która znajodowała się na prawym brzegu, tak mi się wydaje że opaska może mieć 200m.

To są Rejony Zakliczyna :)

Co do Ostrowa ja osobiście odliczam 200 ogromnych kroków :P

Ale nie lubię tam łowić bo za duża presja i ogrom wścibskich gapiów ;/ Wole Ciszę i spokój ;)

Nie lubię ujawniać na co łowię gdy wszystko inne zawodzi :)

Edytowane przez TMedic3hs

Ja w piątek zadebiutowałem. Ogólnie 3 kluski i 3 ryby spadły, w tym po jednym potężnym łupnięciu wyciągnąłem woblera ze zmiażdżoną kotwiczką. Przyznam szczerze, że ostatnio jak łowiłem za progiem w Ostrowie(około 2 lata temu), to było ograniczenie 50m, w piątek dopiero dowiedziałem się, że podnieśli do 200m, szkoda, że nie 100m, bo przy wyższej wodzie lubiłem łowić mniej więcej w tej odległości od progu.

dsc0142aa.jpg

Akurat tak się składa że w ten weekend będę w Tarnowie dostępny na wyjazd :D

Marku - ja próg w Ostrowie daruje sobie już całkowicie - tzn, łowienie na końcu tej opaski czy gdzieś dalej . Niech rybki mają spokój.

Przydała by się tam tabliczka po obu stronach Dunajca z informacją , że tutaj kończy się te 200m i jakie kary grożą za nie przestrzeganie zakazu.