obcy91 Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Pamiętajcie o tym że kleń idzie na tarło lada dzień!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 (edytowane) Niech idzie ja mu nie wróg rybki mają u mnie zapewnioną wolność Ale chyba dość tych wskazówek,bynajmniej temat się z Tym nie pokrywa,wrzucać foty z weekendu bo nie wierze,że tylko my poczuliśmy brania na malowniczym Dunajcu Jak tam szczupłe meldowały się u kogoś ?> Edytowane 13 Maja 2013 przez TMedic3hs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishfighter Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 co z weekendowym Dunajcowaniem ??:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Może Niedziela ?7:00 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishfighter Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 (edytowane) byłem dziś - totalna porażka , Bolenie chyba podpisały rozejm z uklejami , namierzyłem stadko Bolusi jakies 4-5 sztuk , a obok nich rajcujące dokładnie na ich głowach ukleje ;/ uwaga 0 , ( słownie - zero ) reakcji ze strony Bolesławców rzucałem wszystkim sprawdzonym co miałem w zapasie , nic nic nic , już ich nie kocham i tak siedziałem patrzyłem rozmyślałem . Chyba to była dla mnie tegoroczna lekcja pokory. Tomek co do niedzieli i 7 rano , jutro muszę wracać do Krakowa ustalmy jakąś konkretną datę weekendową i nie ma zmiłuj , niech do tego spotkania w końcu dojdzie , bo temat poruszany chyba już od zeszłego roku Edytowane 18 Maja 2013 przez fishfighter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 (edytowane) Ja niestety rano w niedzielę raczej kiepsko jeśli chodzi o czas, sobota rano jak najbardziej, lub późne weekendowe popołudnia, ale faktycznie ustalcie konkretną datę i miejsce, niech się chętni wypowiedzą i określą Kluska z piątku Niestety miałem też obcinkę woblera własnej roboty, który większość kleni w tym sezonie skusił Edytowane 19 Maja 2013 przez asafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Cześc, był ktoś dziś nad wodą? jaki ma kolorek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishfighter Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 byłem wczoraj , brudas, nic nie połowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Witam ja przejeżdżałem przez most w Zgłobicach woda nie jest podwyższona troche scięta według mnie fajna do łowienia . Ale Marku u Ciebie trzeba jeszcze wziąśc pod uwage że podrodzę wpada Biała to morze być ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 A no upierdliwa Biała Woda podobno do spina ok. Także dziś na pewno pojadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Panowie ostatnio w okolicy Dunajec-Azoty natknąłem się na staw,umieszczony centralnie w lesie.I tu moje pytanie czy ktoś tam łowił oraz czy jest to dziki staw za wałem czy może prywatny ?Sam wygląd malowniczego krajobrazu zbudził mój podziw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aTomek Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 (edytowane) Kto rano wstaje, ten bolenia dostaje. Forumowe minimum spełnia (66 cm) niestety nie chciał pozować do pamiątkowego zdjęcia Złowiony w Dunajcu na Siek-M. Poza nim kilka kleni ale w wielkości nie pozwalającej na publikację. Edytowane 2 Czerwca 2013 przez aTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 66cm.Kij do 10g.Wobler 5cm. REGULAMIN SIĘ KŁANIAZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Obcy piękna ale musiała być jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 (edytowane) Tylko 10min. Zrobiłem dwa zdjęcia i siup do wody - odeszła od pierwszej próby.Złowiona na "śledzia" mojej produkcji Edytowane 3 Czerwca 2013 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Ja byłem w miedzele rano od 5 do 8 ale tylko jeden mały klenik woda w godzinie zaczęła sie robić metna i przybierać ale nic więcej juz nie siadło . Ale jeszcze raz jestem pełen uznania na kija do 10 g to... Ja dwa lata temu wycholowałem też brzane ok 65 na przelewie było ciężko ale kij był 5-20 3m i żyła 20 tez była jada jeszcze raz graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Gratuluję, tym bardziej, że na własne rękodzieło Cieszę się, że brzany jeszcze pływają, bo sądząc po ilości spławień i połowów na Dunajcu jest ich coraz mniej. Napisz proszę więcej o warunkach i miejscówce- czy bystrze czy rafa, głębokość? Wobler głęboko czy płytko schodzący, czy dotykał dna?Były wogóle jakieś oznaki żerowania ryb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 (edytowane) Nie było oznak żerowania. Jedynie średnie klenie patrolowały płycizny w okolicach blaku.Udało się skusić takiego 30+ a w nurcie, tuż za kamieniami stał 40+ dlatego też poszedłem tropem nurtu i kamiennych rozmyć.Wobler który wykonałem na zawody pstrągowe rz. Raba, niestety nie zrobił tam rezultatu lecz trzykrotnie odprowadzały go klenie, to też założyłem właśnie ten wobler przy obławianiu ww. miejsc - miał potencjał.Rzut w nurt i paraboliczne sprowadzenie woblera przed kamień, uderzenie i cisza. Kilka szarpnięć łba, i odjazd na 10metrów. Brzana stanęła w jakimś zagłębieniu. Nie chcąc jej stracić, a raczej pozostawić woblera w pysku, postanowiłem iść w jej kierunku aby maksymalnie "spionować" kąt żyłki, tak aby brzana nie przetarła jej na kamieniach. Kilka prób podebrania ryby kończyły się jednak odjazdami w głębszą partię wody. Dwukrotnie udało się brzanę zapowietrzyć przez to osłabła trochę i dała się spokojnie podebrać. mam nadzieje że gdy skończy się jej okres ochronny nadal będzie w tamtych okolicach stała co pozwoli mi na ich łowienie właśnie na woblery.Wobler pływający, głeboka praca pozwalająca na szybkie sprowadzenie do dna, akurat w przypadku złowionej brzany nie szurałem wobkiem po dnie, nastawienie kleniowe, musiała się jednak oderwać od dna aby go wciągnąć.Zahaczona pięknie dwoma grotami za dolną wargę. Edytowane 3 Czerwca 2013 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Patrząc na prognozy to i przyszły tydzien z głowy na Dunajcu, a szkoda bo zaczynało się coś dziać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Ja tam się cieszę bo przytarga może więcej boleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo575 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Koledzy jak tam Dunajec ,połowi coś jutro na spining ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Nie ma szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 W Żabnie prawie 240, jak nie popada to za 5-7 dni połowimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Jak nie popada to może w poniedziałek juz będzie się dało, na trąconej wodzie. Rybki powinny brać, bo głodne na pewno.Sam stan wody to pikuś, chodzi bardziej o kolor. Dziś byłem ustawić smużaki i na szczęście nie brałem zwykłych woblerów bo nie dałoby się ustawić. Widoczność kilka centów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 No niestety na Białej to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi