obcy91 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Moje ulubione i najlepsze zdjęcie tzw. życiówka hehDziś byłem krótko od 19 do 20:40, jedna mała brzana o atomowym uderzeniu i okoń 25+ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Czy w tygodniu tez płyną takie ilości glonu czy tylko w weekend ? Tak sobie myśle ze to wina ludzi którzy chodzą po dnie i odrywają to "siano" byłem 2 godziny ale nie dało się łowić .Napiszcie prosze swoje spostrzeżenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżemik Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Tak będzie jeszcze przez kilka tygodni -obecnie glony tego rodzaju mają sprzyjajace warunki do rozwoju -światło, temperatura i mikro oraz makro elemety nawozów rolniczych.Świnki ucztują z zamkniętymi oczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 To prawda świnek masa.Mi jakoś nie przeszkadzają bardzo glony, być może przez to że rok temu było ich więcej Dziś dwa zawodnicze okonie z opaski. Ryba się pokazywała boleń, świnka,okoń,klenie tylko przepływały i odprowadzały wobler.Jednak ja wolę jak woda jest wyższa o jakieś 60cm. i jest pochmurno lub kropi deszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franz Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 (edytowane) Glony płyną ale nie przeszkadzają jakoś niesamowicie. A co do ryb to bolenie dzisiaj pięknie żerowały, jakąś godzine temu byłem ze znajomym i siadł mu piękny bolek mniej więcej 65cm. Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez Franz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam wszystkich, także nowego użytkownika. Cóz mi ostatnio nie wiodło się najlepiej na Dunajcu, więc w sobotę wybrałem się na Wisłę i złowiłem przypadkowo suma ok.1,2 m na zestawik kleniowy- woblerek Janusza Widły ,0,18ka, oj trochę było zabawy, ale aparatu nie zabrałem..Natomiast wczoraj pojechałem na Poprad dużo owadów, ryba na spining niechętna, ale 3 brzany spięte i 1 niemająca 60 cm w ręce ląduje na ten sam zestaw Jeśli chodzi o Dunajec to kiedyś, aż żal wspominać, ryb była cała masa, brzan i świnek aż gęsto - przepiękne spławy i furkoty, teraz już tego nie obserwuję. Szczupaków i sandaczy jest też raczej bardzo mało, chociaż wiem, że niektórzy nocą czasami ładne łowią.Pozdrawiam i życzę wszystkim , coraz więcej ryb we wodzie i co najważniejsze więcej łowionych.Jerzy. Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Brawo Jerzy gratulacje a co do Dunajca to aż się łezka w oku kreci pamiętam ten Dunajec z końcówki lat 80-tych i tą gotującą się wodę w letnie wieczory ahhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuryku Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Witam! W końcu znalazłem aktywne forum na temat dunajca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Witamy Cię kukuryku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Cześć i zapraszamy do dzielenia się rybkami jak i spostrzeżeniami na temat "naszej" rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuryku Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 to tak kilka dni temu w Otfinowie wyłowiłem szczupka ok 60 cm na woblerawtedy jeszcze zdjęć nie robiłem i jeszcze czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć gdzie szukać kleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 W nurcie trafiłeś na kiepski okres kleniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Tak jak kolega obcy pisze ja jeszcze dodam ze przy tej temperaturze wody to często stoją za przelewem powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franz Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Witaj kukuryku, kleni szukaj w warkoczach za przelewem oraz przy opaskach, ale te z opaski cieżko teraz skusić strasznie ostrożne są. W Otfinowie ostatnio miałem bolenia ale mi się spiął, a teraz tam chyba nie połowi, bo z tego co wiem robią podjazdy do promu. Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez Franz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuryku Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 tak Franz ale jak pogadasz z przewoźnikiem to powinien Cię przewieźć tylko musisz mu powiedzieć że chcesz potem wrócić dzięki za rady dam znać coś wyłowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Wczoraj Czorsztyn na wypozyczonej łódce z babeczkami na pokładzie więc musiało być na zero. Dziś auto odmówiło posłuszeństwa i z nogi 7 km nad Dunajec...opłaciło się, najwiekszy na 43 pięknie wybarwiony z zarysowaną już kufą. Było też kilka mniejszych i całkiem małych...droga powrotna mnie zmiażdżyła bo żaden bus się nie napatoczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Gobio o jakich rybkach piszesz?Ja czwartek i sobotę na Wiśle koło Szczurowej,parę kleni, a dzisiaj 1 godzinkę wieczorem Dunajec Zgłobice- bardzo niska woda kilogramy glonów, tak że na wobler nie da się prawie. tylko obrotówka i parę drobnych kleników.Te glony podejrzewam do jesieni pozostaną.W takich warunkach łowienie tragiczne. A jak poniżej Żabna tam może lepiej? ,w poprzednich latach tam było mniej glonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuryku Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) Wcale nie lepiej byłem godzinkę temu zobaczyć, było paru wędkarzy koło promu, rzucali na grunt ale za każdym razem fałszywe brania, spowodowane glonami !!! Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez kukuryku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Dopuki nie przyjdzie większa woda tak niestety będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Gobio o jakich rybkach piszesz?Ja czwartek i sobotę na Wiśle koło Szczurowej,parę kleni, a dzisiaj 1 godzinkę wieczorem Dunajec Zgłobice- bardzo niska woda kilogramy glonów, tak że na wobler nie da się prawie. tylko obrotówka i parę drobnych kleników.Te glony podejrzewam do jesieni pozostaną.W takich warunkach łowienie tragiczne. A jak poniżej Żabna tam może lepiej? ,w poprzednich latach tam było mniej glonów.O pstrągach potokowych. Co do glonów to naprawdę przesada, ogólnie co rzut trzeba obietać wobka z zielska ale ma to też swoje plusy. Pstrągi czają się w tych podwodnych łąkach i potrafia przywalić spod samych nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek133 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Byłem w sobotę koło Zakliczyna,jeden ładny okoń...a z tymi glonami to można oszaleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżemik Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 dzisiaj z rana "lipa w proszku" -bardzo wysoka ostrożność małych kleni, większe nie reagują na przynęty spinningowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franz Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) Od kilku dni nie ma śladu dużego ryba, za to okonki często się wieszają na kotwicach. Mam nadzieję, że woda pójdzie niedługo w górę, bo tak niski stan jak teraz nie sprzyja łowieniu. Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez Franz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Bylem wczoraj w okolicach Biskupic Radł .od popołudnia do wieczora woda szła cały czas w dół niestety nic nawet takie bankówki gdzie przeważnie zawsze udało się złowić klenia nic woda jakby zamarła po niedzieli się wybiorę, przecież teraz zacznie się najlepszy okres , zobczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 A myślałem że wiosna to najlepszy okres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi