Skocz do zawartości

Dunajec

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

To prawda świnek masa.
Mi jakoś nie przeszkadzają bardzo glony, być może przez to że rok temu było ich więcej :)

Dziś dwa zawodnicze okonie z opaski. Ryba się pokazywała boleń, świnka,okoń,klenie tylko przepływały i odprowadzały wobler.
Jednak ja wolę jak woda jest wyższa o jakieś 60cm. i jest pochmurno lub kropi deszcz.

Witam wszystkich, także nowego użytkownika. Cóz mi ostatnio nie wiodło się najlepiej  na Dunajcu, więc w sobotę wybrałem się na Wisłę  i złowiłem przypadkowo suma ok.1,2 m na zestawik kleniowy- woblerek Janusza Widły ,0,18ka, oj trochę było zabawy, ale aparatu nie zabrałem..

Natomiast wczoraj pojechałem na Poprad dużo owadów, ryba na spining niechętna, ale 3 brzany spięte i 1 niemająca 60 cm w ręce ląduje na ten sam zestaw :)post-49044-0-64250100-1376295729_thumb.jpg

Jeśli chodzi o Dunajec to kiedyś, aż żal wspominać, ryb była cała masa, brzan i świnek aż gęsto - przepiękne spławy i furkoty, teraz już tego nie obserwuję. Szczupaków i sandaczy jest też raczej bardzo mało, chociaż wiem, że niektórzy nocą czasami ładne łowią.

Pozdrawiam i życzę wszystkim , coraz więcej ryb we wodzie i co najważniejsze więcej łowionych.

Jerzy.

Edytowane przez jerzy6

Witaj kukuryku, kleni szukaj w warkoczach za przelewem oraz przy opaskach, ale te z opaski cieżko teraz skusić strasznie ostrożne są.  W Otfinowie ostatnio miałem bolenia ale mi się spiął, a teraz tam chyba nie połowi, bo z tego co wiem robią podjazdy do promu.

Edytowane przez Franz

Wczoraj Czorsztyn na wypozyczonej łódce z babeczkami na pokładzie więc musiało być na zero. Dziś auto odmówiło posłuszeństwa i z nogi 7 km nad Dunajec...opłaciło się, najwiekszy na 43 pięknie wybarwiony z zarysowaną już kufą. Było też kilka mniejszych i całkiem małych...droga powrotna mnie zmiażdżyła bo żaden bus się nie napatoczył.

Gobio o jakich rybkach piszesz?

Ja czwartek i sobotę na Wiśle koło Szczurowej,parę kleni, a dzisiaj 1 godzinkę wieczorem Dunajec Zgłobice- bardzo niska woda kilogramy glonów, tak że na wobler nie da się prawie. tylko obrotówka i parę drobnych kleników.Te glony podejrzewam do jesieni pozostaną.W takich warunkach łowienie tragiczne. A jak poniżej Żabna tam może lepiej? ,w poprzednich latach tam było mniej glonów.

Gobio o jakich rybkach piszesz?

Ja czwartek i sobotę na Wiśle koło Szczurowej,parę kleni, a dzisiaj 1 godzinkę wieczorem Dunajec Zgłobice- bardzo niska woda kilogramy glonów, tak że na wobler nie da się prawie. tylko obrotówka i parę drobnych kleników.Te glony podejrzewam do jesieni pozostaną.W takich warunkach łowienie tragiczne. A jak poniżej Żabna tam może lepiej? ,w poprzednich latach tam było mniej glonów.

O pstrągach potokowych. Co do glonów to naprawdę przesada, ogólnie co rzut trzeba obietać wobka z zielska ale ma to też swoje plusy. Pstrągi czają się w tych podwodnych łąkach i potrafia przywalić spod samych nóg.

Bylem wczoraj w okolicach Biskupic Radł .od popołudnia do wieczora woda szła cały czas w dół niestety nic nawet takie bankówki gdzie przeważnie zawsze udało się złowić klenia nic woda jakby zamarła :angry: po niedzieli się wybiorę, przecież teraz zacznie się najlepszy okres , zobczymy