dżemik Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Dzisiaj 40 - 50 minut nad Dunajcem: -eldorado w kropki (30 - 45 cm) siedem na brzegu i do wody, kilka się spieło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżemik Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Dzisiaj na pojechałem na brzany a siadały same pstrągi (w iliści niezliczonej / godzinka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Ja tak miałem w tamtym roku o tej porze ,ale podejrzewam że to były z zarybień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 O tym eldorado lepiej ni pisać tak otwarcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishfighter Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Witam Panowie , dzieje się coś jeszcze na Dunajcu ?:> łapie ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżemik Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) W tygodniu byłem (przejazdem) w Melsztynie 15-20 min. i "kapitan nemo"Ale jak wspomniałem byłem przejazdem bo i dobrze było odkleić tyłek od fotala samochodowego w drodze do domu Edytowane 3 Października 2013 przez dżemik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 3 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Byłem w ubiegły weekand sobota, niedziela po 4h. jedno branie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 No ja też jestem na dunajcu srednio raz w tygodniu kolega częściej ale niestety nic się nie dzieje jakieś drobne okonie i zabłąkany boleń siadł kumplowi .W ubiegłym roku w wrześniu i pażdzierniku miałem najlepsze wyniki . Obcy chyba miałeś racje ze wiosna jest najlepsza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adri@n Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Czy nie ma na to wpływu pogoda która teraz jest że jesień jest jak narazie słabiutka? Oczywiście to moje przekonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Łowienie jak dla mnie zaczyna się wiosną, najwięcej ładnych kleni da się złowić.Jest to okres w którym dobrze być codziennie, lub co dwa dni nad wodą dosłownie na 30min., my nazywamy ten czas oczekiwania "aż ryba wyjdzie z Otfinowa" choć wiadomo że już tam ryby mało zimuje. Z dnia na dzień nagle pojawia sie drobnica a z nią klenie, brania się bardzo widowiskowe, agresywne, dobrze wyczuwalne na kiju. Dobrze jest łowić na woblery wielkości 3+ . Później zaczyna się okres zbierania muszek i wszystkiego co wpada do wody.Jest to okres wg. mnie najłatwiejszy by złowić dużo kleni w krótkim czasie, taka zabawa. Przez cały okres letni lipiec,sierpień kleń jest wszędzie i na wszystko bierze, smużak, wobler 1,5cm. wobler 5cm. na płyciźnie na przelewie, w tamach, pod nawisami z drzew dosłownie wszędzie.Jeśli widzi się że zaczyna porastać glon tak jak miało miejsce w tym roku, dobrze jest się nastawić na jesień za boleniem, nie ma sensu się denerwować "rzut glon,rzut glon"... ostatnio próbowałem łowić na woblery schodzące do 20cm. po powierzchnię, co drugi rzut to był glon. Dlatego alternatywą dla jesieni dla mnie jest łowienie boleni, tych powierzchniowych. Teraz jednak nie mam czasu na to.Życzę wszystkim którzy jeszcze będą próbowali łowić klenia nad "naszą" rzeką w tym roku - połamania kijaszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adri@n Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Łowienie jak dla mnie zaczyna się wiosną, najwięcej ładnych kleni da się złowić.Jest to okres w którym dobrze być codziennie, lub co dwa dni nad wodą dosłownie na 30min., my nazywamy ten czas oczekiwania "aż ryba wyjdzie z Otfinowa" choć wiadomo że już tam ryby mało zimuje. Z dnia na dzień nagle pojawia sie drobnica a z nią klenie, brania się bardzo widowiskowe, agresywne, dobrze wyczuwalne na kiju. Dobrze jest łowić na woblery wielkości 3+ . Później zaczyna się okres zbierania muszek i wszystkiego co wpada do wody. A czy bonito 2,5cm dobrze się sprawdzi na wiosnę czy to jest za mały wobler twoim zdaniem? I w ogóle co sadzisz o tych woblerach jeśli chodzi o klenia, pstrąga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Bonito hmm jedne z bardziej lubianych przeze mnie woblerów - masówek.Sprawdzają się na wiosnę jak i w lecie. Rozmiar 2,5cm. mówimy o wobkach z pojedynczą kotwicą. Na stronie Jacka bodajże nazwa Kleń II .Jeśli chodzi o masówki to moim zdaniem świetnie sprawdzają się bonito,siek,kenart, dorado.Ale wszystko zależy od danego roku zauważyłem.Rok temu klenie łupały w kenarta.Dwa lata temu tylko bonito (najwięcej brań i wyholowanych).W tym roku siek i bonito.Piszę tutaj tylko o masówkach.Wolę wędkować na własne woblery MRz lub Bocheny Team'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franz Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 We wtorek 2 bolenie po około 50 cm, wczoraj kumpel miał szczupaka 60+ ale zerwał się pod nogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 15 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Jak koledzy sytuacja z kleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franz Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Moje miejsce kleniowe, gdzie czasem były stada po 30 sztuk stoją puste, nie wiem gdzie ta ryba poszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishfighter Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 byłem 2 razy i 2 razy naaawet rybki nie widziałem . Gdzieś poszła , hmm , tylko gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 15 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 zimowisko? Dołki jakieś może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franz Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Raczej nie, bo jeszcze ciepło, może siedzą przy dnie, bo woda niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Teraz nie wiem, ale 2 tygodnie temu widzieliśmy z kolegą ładne klenie w dość głębokich, ale i średnioglębokich klatkach, a także wchodziły na przelewy niezbyt wartkie. Żerowały czasem przy powierzchni na owady, ale były bardzo ostrożne i nie złowiliśmy żadnego. Chociaż były sporadyczne wyjścia do wobka. Przy takiej niskiej i krystalicznie czystej wodzie jesiennej jest bardzo trudno je złowic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 17 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Okoń to juz chyba całkiem przepadł...Będąc jakieś 3tyg. temu nie widziałem ani sztuki. Ktoś je zlokalizował gdzie teraz mogą stać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franz Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Okonie w Otfinowie są nawet ładne, a co do kleni to dwa tygodnie temu widziałem stadko kleni w ujściu Dunajca do Wisły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 17 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Czyli ryba już leci na zimowiska.Franz - przypominam o zakazie połowu w Otfinowie - szczerze nie wiem od którego się zaczyna ten zakaz, być może już jest, ale nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franz Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Od 15 listopada się zaczyna także luz, poza tym wiem od wędkarza z Otfinowa, że wtedy się zaczyna festiwal kłusowniczy. Edytowane 18 Października 2013 przez Franz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Klenie się już zaczynają grupować.Zgrupują się na dobre jak woda osiągnie temp.6-7stopni.Dziś wracając z połowów kleniowych, zatrzymałem się w Otfinowie. Połowiłem 3 godzinki. Rezultat-2 bolenie, 2 świnki. Tydzień temu były same klenie. Jak dla mnie to o tej porze wyzwaniem są świnki. Co roku łowie je podczas boleniowo-kleniowych wypraw. Są to bardzo wymagające ryby na spina, ale oddają walecznością.Dziś nie byłem przygotowany z przynętami na świnie, ale w następny week pokusimy więcej sztuk:)p.s widziałem już dziś autohunów co ładowali w siaty jakiś drobiazg i do domu..ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi