obcy91 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Będzie 1 maja bolenie znikną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franz Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Byłem dziś poszukać kleni i muszę powiedzieć, że jest ich sporo i to sztuk powyżej 40 cm. Problem jest taki że nie chcą brać. Z zainteresowaniem podpływają do woblera, nawet skubną i tyle. Choć może to dlatego, że do pierwszej miejscówki zbytnio się nie skradałem, bo nie myślałem, że takie kabany tam stoją. Na drugą podchodziłem jak kot, jak łasica i udało się skusić takiego 35cm ale reszta automatycznie skończyła żerować. Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez Franz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishfighter Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Franz miałem tak samo, cały asortyment w wodzie, namierzone kleniaszki i czasami się przyglądały woblerkowi, jednego również skusiłem ale tyle sztuk, przynętą pod pysk i nic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Obcy w zeszłym tygodniu ładnie klenie chodziły tam gdzie dawniej była skarpa po waszej stronie. Bolenie dziś ładnie tańczyły, na szczęście do 1 maja już tylko 9 dni Franc po twojej stronie też jest skarpa co ładnie klenie chodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Ojjj jest jest Jestem ciekaw jak jest podmyty brzeg i jaka tam głębokość, może ktoś z kolegów sprawdzał jakąś gumą ile metrów? Bardzo niebezpieczna miejscówka ale za to kleni w sezonie mase. Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franz Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Obcy masz na myśli tą której zdjęcie wstawiłeś na pierwszej stronie wątku? Jeżeli tak to brzeg się przesunął o kilka metrów, a głębokość to max 3 metry przy niskim stanie wody. Klenie się tam kręcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Tak o tej mówię. Jeszcze nie byłem bo ciągle jakieś grunty tam siedzą... Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franz Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Dziś tam byłem i widziałem dwóch grunciarzy w sumie, a klenie ładnie buszowały na napływie i obok tej burty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Dziś tam byłem i widziałem dwóch grunciarzy w sumie, a klenie ładnie buszowały na napływie i obok tej burty.Buszowały i co ..? nie skusiłeś żadnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franz Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Niestety woblerów jeść nie chciały, ale spróbuje jak woda spadnie. Zaopatrzyłem się już w kilka nowych przynęt takich jak polecałeś i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 miałem to samo w tym miejscu, woda prześwietlona, woblery ich nie interesują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 (edytowane) Dzisiaj byłem pierwszy raz w tym roku na Dunajcu, woda mętnawa, ale nie najgorsza, ryb nic nie widać , 7,5 stopnia Celsjusza i deszczyk, na gleboko nurkujący dał się skusić tylko 1klonek 40+, ale powietrze rześkie, miły spacer Okolice Jurków-Piaski Drużków, boleni od kilku lat bardzo mało tu widuję, a kiedyś tyle ich było...Boli mnie zmniejszajaca się ilość ryb na Dunajcu i Wiśle, jak także i na rzeczkach w okolicy np. Uszwica, potok Leksandrowa.Krajobraz i koryto rzeki Uszwicy miejscami zmienione bardzo przez dosłowne wysypiska śmieci-tak dalej to trwa...Kiedyś łowiłem na niej 50-60cm pstrągi-zostały tylko wspomnienia. Boli mnie także beztroskośc ludzi , obojętność na trucie rzek, także w naszym kole PZW B... Przepisałem się zresztą do innego koła.Dalszy przykład potok Leksandrowa nadal wdaje sie czyściuteńki, pękne korzenie drzew i zwalone drzewa do wody poprostu cud-miód.A jednak ryb wogóle niema , ani narybku ani drobnicy o pstrągach nie wspomnę.Pstrągów było coraz mniej od -tak przynajmniej kojarzę-uruchomienia basenu we Wiśniczu.A na wszelkie moje zgłoszenia zanieczyszczeń w rzece Uszwicy nikt nie reagował !, Ochrona Środowiska ani PZWA wrzucane śmieci olejowe, chemiczne dopełniają całości. A niektóre oczyszczalnie to pseudo, ech kiedy się to zmieni. Edytowane 3 Maja 2014 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) Dzisiaj się nieco pocieszyłem, na Uszwicy 2 pstrągi 35 i 43cm, ale jak na 3km chodzenia to nie rewelacja.Aparatu nie zabrałem. Edytowane 4 Maja 2014 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aTomek Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Ja dziś próbowałem cokolwiek złowić w okolicach Bobrownik ale wróciłem "na tarczy". Woda jakby martwa. Spotkani wędkarze też bez ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Nie pokazujcie tych miejscówek na fotach. Dużo ludzi tutaj kuka nie koniecznie nokillowców:( Pojadą- trafią jak kleksy będą miały słaby dzionek i żarły wszystko i kilka zniknie:( Dziś na Dunajcu jak zwykle ciężko, ale rybki skuszone:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishfighter Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Jacku co połapałeś ?:> przynajmniej gatunkami się pochwal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Mówimy o kleniach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishv Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 (edytowane) Czesc. Czesto tu nie pisze . Wczoraj spotkałem dwoch wedkarzy nad woda zgadaliśmy sie o boleniach i wiem, ze czytaja to forum . Chciałem ich pozdrowić i zarazem napisac, ze "wypatrzyłem" i w 3 rzucie siadł do zobaczenia nad woda Edit :Nie wiem czemu mi foty nie wklejiło. chyba juz bedzie ok. Edytowane 10 Maja 2014 przez Fishv 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diora Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 fishv czy to nie ty jeździsz na motorku pozdrawiam gratuluję bolusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Ja na Dunajcu dziś klen. 35cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saju Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 FischV to było na starych komorowskich?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Niestety patrząc na prognozy to długo na naszym Dunajcu nie połowimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 3 tygodnie z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Kto ma pod nosem to ma szanse wykorzystać przyborek na rybki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adri@n Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Kto ma pod nosem to ma szanse wykorzystać przyborek na rybki:) Jakie są lepsze efekty gdy woda idzie w górę czy jak spada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi