K-Pon Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Jakie są lepsze efekty gdy woda idzie w górę czy jak spada?Ciężkie pytanie...Efekty są lepsze gdy są lepsze, a kiedy... jak woda idzie do góry o ile nie jest za bardzo trącona. Czasem jak idzie w dół i się zdąży wyklarować to też idzie połowić. Warunek to powolne zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Kto mi powie ile jeszcze będzie ta duża woda uniemożliwiała nam łowienie hehe ? wiem ciężkie pytanie ale maj będzie sie kończył zacznie się czerwiec i grzech nie wykorzystań długich wieczorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszryba Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Wie ktoś jak woda na dunajcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Za brudna. Dzisiaj tylko dwa sandaczyki 47 cm.i jeden boluś 50 cm na "starą pstragówke'.z pod zalanych traw przy samum brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Faktycznie z tą wodą ostatnio niezły kalejdoskop. Zeszły tydzień woda masakrycznie brudna z zapory potoki czyste rybki nieźle gryzły...gdzie wiadomo natomiast od wczoraj woda z zapory naprawdę bardzo ładna ale potoki błoto. Rada szykuj sprzet na sandacza już nie długo albo poczekaj jeden dwa, dni jak się potoki przeczyszcząPs. Januszku jedziesz na puchar Fenwicka na klimkówkę w przyszłym tygodniu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Klimkówka też ponoć całkowicie brudna.Na puchar raczej sie nie wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Dunajec w Sączu strzelony ale kleń i okoń gryzie.Kilka fajnych rybek na "Stara pstrągowa piątkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełP Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Witam orietuje sie ktoś jaka woda na Dunajcu w okolicy Tarnowa mam zamiar sie jutro wybrać pierwszy raz może koledzy cos doradzicie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Woda lekko trącona, wiatr przeszkadza, proponuję łowić od zachodniej strony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) Witam wszystkich zainteresowanych tematem dunajca,wrzucam zdjecię klenika 41cm z dzisiejszej wyprawy,skusił się na brombe 3cm Andrzeja Lipińskiego,było kilka mniejszych i przyłowy okonków bolki nie chciały współpracować.Pozdro. Edytowane 12 Czerwca 2014 przez perez123 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Dzisiaj byłem koło Jurkowa, woda piękna, znacznie się pogłębiła, rybek nie widziałem i niciewo nie złowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Jak wyniki panowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 W Sączu bardzo ładnie gryzą klenie.Dzisiaj wieczorkiem pięć miedzy 30-45 cm.na "bączka " 4 cm.Sporo drobnych okonków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszryba Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Nie ma co siedzieć w domu, pora nad wodę może coś ciekawego się dziś zamelduje na kiju:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolwiu Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Cześć.Za kilkanaście dni będę w m. Czorsztyn i wpadłem na pomysł, aby odwiedzić Dunajec. Nigdy wcześniej nie miałem okazji na nim wędkować. Interesuje mnie tylko i wyłącznie metoda spinningowa. Sprawdzałem wykaz wód okręgu Nowosądeckiego oraz spoglądałem na mapę i ciężko mi było cokolwiek ustalić, dlatego mam nadzieję, że ktoś z forumowiczów będzie w stanie odpowiedzieć na kilka moich pytań odnośnie tej rzeki.1. Od jakiej najbliższej miejscowości (jadąc od Czorsztyna) można łowić m. spinningową i jakich ryb można się tam spodziewać?2. Gdzie jest najbliższy sklep wędkarski? Z góry dziękuję za odpowiedź, Konrad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Więc takNajbliżej można na spining na Dunajcu łowić w Szczawnicy. Ryby to pstrąg, kleń i oczywiście królowa głowacica. Wędziska między 3-20 na pstrąga i klenia w zależności od przynęt: jigi gumy (3-15) powyżej wobler obotówka, wahadło. Najbliższy sklep jest po drodze na ryneczku w Krościenku.Połamania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Dopisze jeszcze, że metodą spiningowa można łowic od Szawnicy - ujścia potoku Grajcarek do Krościenka nieco poniżej mostu - po lewej stronie ujście potoku Krośniczanka. Potem duży odcinek jest wyłączony z tej metody OS Dunajec/tylko metoda muchowa, aż do do ujścia ochotniczanki w miejscowości Tylmanowa/Ochotnica rzeka. Poniżej ujścia Ochotniczanki w tym okresie Na Dunajcu można łowić metodą spinigowa aż do samego ujścia do Wisły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolwiu Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Serdecznie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Witam jaka woda i wyniki na Roznowskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Przy ujsciu bloto na dole jeszcze dobrze ale jak puszczą wodę z czorsztyna to może być błoto do samej zapory. ryby to tutaj byly 20 lat temu. ale coś jeszcze można wydłubać - trochę okonia zostalo bo lodu nie bylo, sporo klenia i jest troszkę szczupaka, sumy się zdarzają Z białej ryby płotki, leszczyk, ale można się ustawić na karpia, Edytowane 12 Lipca 2014 przez Piotr Boruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Piotr dzięki za info .......połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 wowto aż tak zapuszczony jeż Rożnów24lata temu łowiłem w nim piękne okonie(na robaka 25+) z plaży w Gródku na mikro uklejkę na haku klenie,bolki,sandacze z reki na pomoście w okolicy MSWa z małpiej w 4 godziny na gwiazdki i ryż komplet leszczy 50+(kiedyś był limit) Teraz po 24-latach wybieram się nad ten zalew i dunajec a tutaj smutne nowiny. Piotrze powiedz gdzie można usiąść z feederem na białą rybę?Ze spinem na dunajcu poradzę sobie sam (mam nadzieje)chyba że masz jakieś typy(stacjonuję w Rożnowie). Z góry dzięki za informacje p.s. dodam że mam zasadę no kill i nie uszczuplę zasobów tych że wód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Jedź na Czorsztyn....tam jest tak jak na Rożnowie dwadziescia kilka lat temu....a przytym czyściej i ladniej dziś na feederka dobre 10kg ryby....a co do Rożnowa polecam Tabaszowa witkówka, Rożnów ale nie da się tego porównać w zaden sposób z Czorsztynem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Jedź na Czorsztyn....tam jest tak jak na Rożnowie dwadziescia kilka lat temu....a przytym czyściej i ladniej dziś na feederka dobre 10kg ryby....a co do Rożnowa polecam Tabaszowa witkówka, Rożnów ale nie da się tego porównać w zaden sposób z Czorsztynemno to będę musiał wydłubać co się da i cieszyć się z tego co będzie....może miło zaskoczyw przyszłym roku na Czorsztyn pojadędziękuję rady jutro wyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Powodzonka...ryba wypracowana cieszy podwójnie ..miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi