tadekb Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Jedź na Czorsztyn....tam jest tak jak na Rożnowie dwadziescia kilka lat temu.... ...i nasuwa się wniosek, że jeszcze max kilka lat i będzie i po czorsztynie.Choć położony inaczej, i może moje słowa w g się obrócą... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Jedź na Czorsztyn....tam jest tak jak na Rożnowie dwadziescia kilka lat temu....a przytym czyściej i ladniej dziś na feederka dobre 10kg ryby....a co do Rożnowa polecam Tabaszowa witkówka, Rożnów ale nie da się tego porównać w zaden sposób z Czorsztynem Jak kolego porównujesz Czorsztyn na chwile obecną do tego co było 20 lat temu nad Rożnowem to nic tylko pogratulować pustych słów ...i nasuwa się wniosek, że jeszcze max kilka lat i będzie i po czorsztynie.Choć położony inaczej, i może moje słowa w g się obrócą... Tadziu jest położony w urokliwym miejscu ale niestety za dużo tam ,, legalnych kłusowników z kartami wędkarskimi ,,Jeszcze kilka lat temu miałem PROBLEM ze złowieniem niemiarowego sandacza a teraz co z tego, że coś sie tam od czasu do czasu dzieje jak 90% ryb jest niemiarowa lub ledwo co ma miare. A jeżeli kogoś rajcuje łowić okonki po 20 kilka cm i ledwo co miarowe sandaczyki na wodzie, która powinna być jedna z najlepszych zaporówek w PL to faktycznie ZAPRASZAM póki coś jeszcze pływa pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Z tym położeniem to nie chodziło mi o okoliczności przyrody. Chodzi o to, że rożnowskie położone jest poniżej dość gąsto zaludnionej części zlewni Dunajca. Takie wody-osadniki szybko umierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Jak kolego porównujesz Czorsztyn na chwile obecną do tego co było 20 lat temu nad Rożnowem to nic tylko pogratulować pustych słów Mój drogi jezioro to nie tylko sandaczyki i okonki ale cała rzesza białej ryby o której zapomniałeś, a także obostrzenia które narzuają nam włodarze. Gwarantuje Ci, że póki co Czorsztyn jest jednym z najrybniejszych zbiorników PZW w Polsce z wielkimi możlwościami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 (edytowane) Piotrze nie przekonałeś mnie choć wiem, że są tam jeszcze ładne ławice leszczy i płoci ale te ,,okonki i sandaczyki'' też powinny uatrakcyjniać wode tylko nie taką wielkością pozdr. Edytowane 15 Lipca 2014 przez krakus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Czy przy podniesionej, brudnej wodzie jest sens szukać szczęścia na Dunajcu? Nigdy nie ćwiczyłem takiego łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Jak nie ćwiczyłeś takiego łowienia to nic nie straciłeś.W takim błotku to morze coś trafisz na rosówkę.Ze spiningiem szkoda się wygłupiać.Rozpal grila ,wyciągnij zimn e piwko i czekaj aż się trochę wyczyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Dzięki za inspiracje do grilowania. Może w sierpniu przyjdzie mi coś połazić po Dunajcu. Tymczasem wyciągnę coś z lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 (edytowane) Albo stań tam gdzie wpada czysty potok a nóż widelec coś tam złowisz :-) a jak sie znudzisz idź na grzyby Edytowane 18 Lipca 2014 przez Piotr Boruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Obecnie jestem na mazurach, ale znajomy dzwonił że w Gorcach wysyp prawdziwka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Witam jak woda na Dunajcu? Rybki biora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) Poniżej zapory w Czorsztynie dalej brudna ale już zdecydowanie lepsza niż kilka dni do tyłu i bardziej przewidywalna w pływach, - nie wiadomo czy tak już będzie czy tylko jest na weekend żeby łodkom się lepiej plywało, chociaż wysoka - jeszcze dużo wody mają do spuszczenia z jeziora. Do łowienia, ale gorąco także albo z samego rana albo wieczorem. Przynęta tak jak Janusz wyżej napisał rosówka Edytowane 20 Lipca 2014 przez Piotr Boruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Witam jaka woda na Roznowie? może ktoś wie cos o Klimkowce? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Rożnóww piątek około 70cm opadła w porównaniu ze środą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Makabra jaki" syf "na Roznowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viridis7 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Witam krótkie pytanko do szanownych kolegów wybieram się jutro na Poprad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 A pytanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 To raczej nie polowisz Poprad bruuuudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viridis7 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Dziękuję za odpowiedź zjadło gdzieś kawałek zdania, ale tak chodziło mi o warunki na popradzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Chyba ze na grunt ale to nie na tym portalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 To znaczy że co ? na innym portalu połowi ? czy poprad czysty ? ( dajecie czadu chłopaki) :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Witam w zanikającym wątku..Mało rybek w Dunajcu, często mętna woda powodują pewnie mało wiadomości w tym wątku.Ja też częściej łowię na Wiśle.W sobotę wybrałem się jednak koło Filipowic i złowiłem ku mojej uciesze 1 raz od ok 9 lat na tym odcinku brzanę.Złowiłem też 7 okoni, najw. ok.30 cm.Wzieła na woblerek podobny do Kenarta, w bardzo ostrym nurcie, przy zalegających na dnie dużych kamieniach.Po udawaniu zaczepu pierwsza wycieczka była powolna w górę rzeki, niestety potem jakby poszła po rozum do głowy i powtarzała ostre rajdy w dół w bardzo zwariowanym prądzie, co zmusiło mnie do biegnięcia w dół, po ok 200m już nie miałem gdzie biegnąć<"półwysep" otoczony głęboką wodą>, ale całe szczęście że udało się mi tutaj ją zaholować do spokojnej zatoki, i po kilku odjazdach była na brzegu.Miała ok 70 cm, dla takich ryb i przygód się żyje... Samowyzwalacz się popsuł w komórce i więcej fot nie mam.Pocieszyło mnie to bo uważam że brzana w Dunajcu jest na wymarciu częściowo.Lepiej jest koło N. Sącza i na Popradzie.Czasami czytam że inni też podzielają moje opinie...http://www.flyfishing.pl/ zarówno na górnym jak i dolnymWoda czystsza , a ryb coraz mniej...Życzmy sobie wszyscy , aby się jednak poprawiłoPozdrawiam Jerzy. Edytowane 2 Września 2014 przez jerzy6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 2 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Gratulacje! Jednak niedokonca zgodzę się ze stwierdzeniem iż brzany jest mało. Z pewnością mniej niż 5-10-20 lat temu, ale nadal co roku widuje wiele tych pięknych ryb. Jednak sadZac po tym co się wyprawia co się słyszy o ''wedkarzach'' na Dunajcu to wola o pomstę do nieba. I niestety będzie coraz gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszryba Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 jaka woda w okolicach tarnowa??? brudna czy do łowienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) dzisiaj byłem w okolicach Tarnowa woda dobra, trochę podniesiona ale czysta.Natomiast z rybkami gorzej... Edytowane 13 Września 2014 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi