Qcyk Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Witam!! Panowie wybieram się niebawem do rodziny nad Dunajec. Za każdym razem gdy tam jestem żałuję, że nie mam ze sobą kijka:) Ale tym razem postanowiłem wykupić 3 dniowe zezwolenie i zabrać sprzęt ze sobą. Pozostaje mi tylko jedna kwestia czy na danym odcinku będę mógł pomachać spinem... Chodzi o odcinek rzeki w miejscowości Jazowsko pod Nowym Sączem. Wybieram się w październiku z tego co wyczytałem z różnych źródeł wynika, że tak ale chcę mieć pewność. Aha i jeszcze jedno pytanie czy woblerki kleniowo - jaziowe ewentualnie małe obrotówki zdadzą tam egzamin?? Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam Qcyk!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Z tego co sie orientuje w okresie ochronnym pstrąga na dunajcu mozna łowić tylko na duże woblery>7cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Minimum 10 cm. długość korpusu bez steru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Kiedyś na Pucharze Głowatki złowiłem potoka tak ok 45 cm na rapale magnum 18 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Pewnie nie był głodny tylko chciał się pokochać z tą osiemnastką . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Minimum 10 cm. długość korpusu bez steru.Dziękuję za odpowiedź. Właśnie czytałem na ten temat. Czyli trzeba będzie się zaopatrzyć w większe woblery. Innego wyjścia nie ma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Koledzy jakieś efekty na naszej rzece ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Witam.W zeszłym tygodniu od środy do niedzieli średnie wahania wody. Ciśnienie spadło w dół,ryba brała ,same szczupaki (14 sztuk, od 20 do 48 cm ).Od poniedziałku do czwartku woda stabilna ciśnienie wysokie, zero ryb. Miejsce połowu od progu w Mikołajowicach do mostu w Ostrowie, godziny do 13 do 20. Jak jest w końcu z tum progiem w Ostrowie? Chodzi mi o odległość ,niby 200m ma być ale w zezwoleniu niczego się takiego nie dopatrzyłem.W regulaminie jest 50m, jeśli azoty wprowadziły taką odległość ( ich ujecie wody) to na jakich zasadach ? Nie dzierżawią tego odcinka Dunajca i tam obowiązują przepisy PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 31 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Ja słyszałem znów że 100m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 a te 100m jest gdzieś zapisane?(zezwolenie ,regulamin). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 31 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Aaa nie wiem a kartę mam w aucie. Nie łowię w tamtych rejonach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 31 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 "a) Obręb ochronny nr 14 od progu wodnego w miejscowości Ostrów 200 m w dół rzeki, zgodnie z brzmieniem załącznika Nr 13 do niniejszej uchwały. Obręb obowiązuje przez cały rok kalendarzowy." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Jeszcze raz popatrzyłem na zezwolenie,faktycznie jest 200m od progu w Ostrowie.Przepraszam za zamieszanie,jestem już starym człowiekiem i trochę niedowidzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 200m ale tylko w dół rzeki (chyba) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 31 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Na to wskazuje że tylko w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Płynie jeszcze Dunajec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Płynie jak płynął 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Tylko ryb jakby trochę mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Patrzę na monitorze stany niskie, temperatura około 4 stopni, wpisów brak.Ostatnio byłem w zaduszki, bity miesiąc temu ..Chyba LETARG..Byle do wiosny 2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 A kolega jerzy6 jakieś 2 tygodnie temu przywalił sandała ok 90 cm ale miejsca to nie zdradzi pewnie nawet synom nie dziwie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Tyle bez wody? Bez spaceru z wędką po brzegu? Ja bym o.....ł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgbietko Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Jak tam dunajec? Rozpoczął już ktoś sezon na klenie/okonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Brożek Tarnów Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Wstyd się troche przyznać, ale od 8 lat dunajec stał się zapomnianą rzeką dla mnie, ustąpił żwirownią i innymi dolkami okolic tarnowa, czytając ten wątek, doszedłem do wniosku że popełniłem błąd, uległem kolegą i przestawiłem się na karpie, tylko 3 wypady w zeszłym sezonie na komorów ze spiningiem, ale efekty marne 2 szczupaki lekko powyżej 30 cm i kleń 40 cm , tego roku zaczynam znów łowić na dunajcu, nie znam dobrze miejscówek bo zreguły jeździłem tylko do Dąb.... Szczep.... . pozadrawiam kolegów z okolic Tarnowa , jeśli będzie miał ktoś ochote na wypad nad dunajec prosze piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Witam kolegów. Jako, że 1 lutego wypada fajnie bo w weekend i wolne w pracy to wybieram się na Dunajec połazić za kropeczkiem. Niestety nie łowię na muchę a jedynie spining. Mam pytanie odnośnie tego, w jakich miejscowościach można porzucać? Nie mówi mi nic kompletnie wykaz wód z tabeli PZW, prościej jest określić to miejscowościami. Jeżeli ktoś ma taką wiedzę, to będę niezmiernie wdzięczny za podzielenie się nimi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Wykaz wód gdzie możesz pomachać spiningiem na Dunajcu od 01.02 jest bardzo szczegółowy i czytelny.Poprostu wystarczy przeczytać i porównać z mapą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi