Skocz do zawartości

Dunajec

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

Gratki udanego rozpoczęcia sezonu, mój na dunajcu nie był taki udany , niespełna 20 min po przyjeździe do miejscowości Dąbrówka Szczepanowska (ok tarnowa) zaliczyłem kąpiel, :)  Woda zimna , lekarstwa drogie, ale i tak było super, co prawda bez kontaktu z rybą ale czy może być coś piekiniejszego niż wyrwanie się zimą z domu na rybki?  

Ja ojszczypłot jestem ;)  , ale te całe OS, to ze wszystkie potoki sa dla muszkarzy to jakieś nieporozumienie. Do Popradu mam kilometr , do Dunajca parenaście. A częściej wpadam na stawy i stawiki bo na rzeki mi sie nie chce, taka pustynia.   Moze i ja nic nie wiem, bo co ja mogę wiedzieć ale jako młode pokolenie nie podoba mi się to. 

Ps. Szukam kogoś kto wprowadził by mnie troszkę w łowienie na Rożnowie :) . Proszę o pomoc .

• Like 1

Ja ojszczypłot jestem ;)  , ale te całe OS, to ze wszystkie potoki sa dla muszkarzy to jakieś nieporozumienie. Do Popradu mam kilometr , do Dunajca parenaście. A częściej wpadam na stawy i stawiki bo na rzeki mi sie nie chce, taka pustynia.   Moze i ja nic nie wiem, bo co ja mogę wiedzieć ale jako młode pokolenie nie podoba mi się to. 

Ps. Szukam kogoś kto wprowadził by mnie troszkę w łowienie na Rożnowie :) . Proszę o pomoc .

Jestem pod wrażeniem wartości merytorycznej twojego postu :D :blink:

• Like 3

A tam. Po prostu widzę co sie dzieje. Kasa i tylko kasa. Głowacica była , to można było każdemu łowić. Teraz prawie jej nie ma , to dodatkowe opłaty , i pozwolenia zeby człowiek mógł spróbować ja złowić. No masakra.  Dyskryminacja spinningu też po calości.  OS dla muszkarzy bo co? Bo kasy mają wiecej ?   Cały czas gdzieś wode zabierają , człowiek musi w te mapki patrzeć ...a  Panie haha :D . Ale to tylko spostrzeżenia małolata ;) .

A tam. Po prostu widzę co sie dzieje. Kasa i tylko kasa. Głowacica była , to można było każdemu łowić. Teraz prawie jej nie ma , to dodatkowe opłaty , i pozwolenia zeby człowiek mógł spróbować ja złowić. No masakra.  Dyskryminacja spinningu też po calości.  OS dla muszkarzy bo co? Bo kasy mają wiecej ?   Cały czas gdzieś wode zabierają , człowiek musi w te mapki patrzeć ...a  Panie haha :D . Ale to tylko spostrzeżenia małolata ;) .

Po pierwsze nie pij nie wciągaj i się nie zaciągaj jak piszesz post .Po drugie przed kliknięciem wyślij przeczytaj ze trzy razy to co nabazgrałeś i zastanów się czy zrozumiałeś swoje twórcze myśli bo inni na pewno ich nie rozumieją .I po trzecie jak nie masz nic sensownego do przekazania to po prosu nie pisz.tylko poczytaj bo wiele odkryć przed tobą . :)

• Like 2

Po pierwsze nie pij nie wciągaj i się nie zaciągaj jak piszesz post .Po drugie przed kliknięciem wyślij przeczytaj ze trzy razy to co nabazgrałeś i zastanów się czy zrozumiałeś swoje twórcze myśli bo inni na pewno ich nie rozumieją .I po trzecie jak nie masz nic sensownego do przekazania to po prosu nie pisz.tylko poczytaj bo wiele odkryć przed tobą . :)

Dobrze. Nie bede sie tu już udzielał. Może jestem za młody zeby niektóre rzeczy zrozumieć, nie mówię ze nie :) .    Nie piję , nie ćpam i nie wciągam, tego można być pewnym ;) .   Tak czy siak , to było moje zdanie .  A ze jestem młody , nie każdy musi je egzekwować i rozumiem to :) .    Odkryć przede mną jeszcze dużo, i bardzo sie z tego cieszę  :D .  Serdecznie pozdrawiam , i dziękuję za cenne rady :)

Dziś dzień Singla spędziłem z Kolegą PePe nad Dunajcem. PePe 2 pstrągi ok 33-35 cm. Ja jedynie wszędobylskie świnki :(

Jeżeli świnki i dwa chudzielce to pewno sławny kamień na sławnej płani pod mostem w równie sławnej miejscówce  :rolleyes:.....też tam byłem w niedzielę i poniedziałek....a dzisiaj troszkę zmieniłem miejscówkę i niestety ...ładna pogoda, słoneczko i bezrybie

Jutro pewnie wróce na sławną płań pod mostem albo troszkę wyżej podjadę ale od kilku dni jakoś nie chcą brać za bardzo

Ps.: Ale widok z mostu przy czystej wodzie....dawno już takiego stada świnek :rolleyes: nie widziałem

Jeżeli świnki i dwa chudzielce to pewno sławny kamień na sławnej płani pod mostem w równie sławnej miejscówce  :rolleyes:.....też tam byłem w niedzielę i poniedziałek....a dzisiaj troszkę zmieniłem miejscówkę i niestety ...ładna pogoda, słoneczko i bezrybie

Jutro pewnie wróce na sławną płań pod mostem albo troszkę wyżej podjadę ale od kilku dni jakoś nie chcą brać za bardzo

Ps.: Ale widok z mostu przy czystej wodzie....dawno już takiego stada świnek :rolleyes: nie widziałem

O ! w niedziele to i ja byłem na tym słynnym kamieniu ;) , ale po kilkunastu rybkach postanowiłem ustąpić miejsca innym :D  :D  :D . Pojeździliśmy trochę w górę i w dół i warto było , trafiliśmy na stadko rozmiarowo oczko wyżej .

Podsumowując dwa ostatnie dni można stwierdzić że stało się bardziej kleniowo: z liczonych ryb 26 kleni, 10 pstrągów, 2 brzany i ileś nieliczonych swinek najlepiej brało przedwczoraj w 2,5godziny ok. 30 ryb. Wczoraj też brały jednak jakieś fatum wędkowe na mnie ciązy od początku lutego i niestety załatwiłem drugą wędkę w tym miesiącu - ułamałem szczyt, no i niestety łowienie było utrudnione. a na koniec wypadło mi z kamizelki pudelko do wody i niestety otworzyło się przy kontakcie z wodą także musiałem wybierać moje ulubione blaszki z wody tak na oko 80cm głębokiej. no i trzeba było wracać bo woda raczej nie jest ciepła a pół kurtki, bluza lakko się zmoczyły. Dobrze, że wędkę już przynajmniej zrobiłem bo akurat tą darzę dużym sentymentem :-) (pozbyłem się ok. 1,5cm szczytu). Teraz niestety kilka dni rodzinnych i w przyszłym tygodniu wracam gromić Dunajeckie ryby :-)

Witam serdecznie.Ja również dużo wędkuje na Dunajcu i musze przyznać że to piękna rzeka.Polecam szczególnie nocne wypady na sandacza w ciepłe letnie noce z woblerkiem w okolicach Marcinkowic i Kurowa.Przy okazji można trafić pięknego suma.