Mariusz Brożek Tarnów Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Gratki udanego rozpoczęcia sezonu, mój na dunajcu nie był taki udany , niespełna 20 min po przyjeździe do miejscowości Dąbrówka Szczepanowska (ok tarnowa) zaliczyłem kąpiel, Woda zimna , lekarstwa drogie, ale i tak było super, co prawda bez kontaktu z rybą ale czy może być coś piekiniejszego niż wyrwanie się zimą z domu na rybki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Ja ojszczypłot jestem , ale te całe OS, to ze wszystkie potoki sa dla muszkarzy to jakieś nieporozumienie. Do Popradu mam kilometr , do Dunajca parenaście. A częściej wpadam na stawy i stawiki bo na rzeki mi sie nie chce, taka pustynia. Moze i ja nic nie wiem, bo co ja mogę wiedzieć ale jako młode pokolenie nie podoba mi się to. Ps. Szukam kogoś kto wprowadził by mnie troszkę w łowienie na Rożnowie . Proszę o pomoc . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Ja ojszczypłot jestem , ale te całe OS, to ze wszystkie potoki sa dla muszkarzy to jakieś nieporozumienie. Do Popradu mam kilometr , do Dunajca parenaście. A częściej wpadam na stawy i stawiki bo na rzeki mi sie nie chce, taka pustynia. Moze i ja nic nie wiem, bo co ja mogę wiedzieć ale jako młode pokolenie nie podoba mi się to. Ps. Szukam kogoś kto wprowadził by mnie troszkę w łowienie na Rożnowie . Proszę o pomoc .Jestem pod wrażeniem wartości merytorycznej twojego postu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 A tam. Po prostu widzę co sie dzieje. Kasa i tylko kasa. Głowacica była , to można było każdemu łowić. Teraz prawie jej nie ma , to dodatkowe opłaty , i pozwolenia zeby człowiek mógł spróbować ja złowić. No masakra. Dyskryminacja spinningu też po calości. OS dla muszkarzy bo co? Bo kasy mają wiecej ? Cały czas gdzieś wode zabierają , człowiek musi w te mapki patrzeć ...a Panie haha . Ale to tylko spostrzeżenia małolata . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgbietko Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 https://www.google.pl/maps/@50.0006866,20.89066,328m/data=!3m1!1e3?hl=plPróbował ktoś łowic na tych "stawach" obok dunajca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Czasem tam bywam.To jest kamienna paska czyt umocnienie brzegowe.Stawki po prawej są zalewane przy stanie około 240 na punkcie w Zglobice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgbietko Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Dzieki za info.Można tam łowic mając opłacone tylko rzeki? Jakie rybki można tam spotkac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Tak.Rybki to trafne określenie, bo okazów to raczej sie nie spodzewaj.Rybostan to klen, jaz, okon, szczupak i sandacz.Polamania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 A tam. Po prostu widzę co sie dzieje. Kasa i tylko kasa. Głowacica była , to można było każdemu łowić. Teraz prawie jej nie ma , to dodatkowe opłaty , i pozwolenia zeby człowiek mógł spróbować ja złowić. No masakra. Dyskryminacja spinningu też po calości. OS dla muszkarzy bo co? Bo kasy mają wiecej ? Cały czas gdzieś wode zabierają , człowiek musi w te mapki patrzeć ...a Panie haha . Ale to tylko spostrzeżenia małolata . Po pierwsze nie pij nie wciągaj i się nie zaciągaj jak piszesz post .Po drugie przed kliknięciem wyślij przeczytaj ze trzy razy to co nabazgrałeś i zastanów się czy zrozumiałeś swoje twórcze myśli bo inni na pewno ich nie rozumieją .I po trzecie jak nie masz nic sensownego do przekazania to po prosu nie pisz.tylko poczytaj bo wiele odkryć przed tobą . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Po pierwsze nie pij nie wciągaj i się nie zaciągaj jak piszesz post .Po drugie przed kliknięciem wyślij przeczytaj ze trzy razy to co nabazgrałeś i zastanów się czy zrozumiałeś swoje twórcze myśli bo inni na pewno ich nie rozumieją .I po trzecie jak nie masz nic sensownego do przekazania to po prosu nie pisz.tylko poczytaj bo wiele odkryć przed tobą . Dobrze. Nie bede sie tu już udzielał. Może jestem za młody zeby niektóre rzeczy zrozumieć, nie mówię ze nie . Nie piję , nie ćpam i nie wciągam, tego można być pewnym . Tak czy siak , to było moje zdanie . A ze jestem młody , nie każdy musi je egzekwować i rozumiem to . Odkryć przede mną jeszcze dużo, i bardzo sie z tego cieszę . Serdecznie pozdrawiam , i dziękuję za cenne rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Udzielaj się jak najczęściej ale pisz troszkę bardzie sensownie bo tych postów nie da się czytać ze zrozumieniem.Ostatni post jest już o niebo lepszy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Dzisiaj Dunajec malutki ,czysciutki,piękne słonko poprostu sielanka. Tylko te durne pstągi nie chciały współpracować Cztery godziny łowienia i tylko dwa chudzielce po 35 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Ja rano jade, a że nie biorą ......prawie już tydzień będzie jak jest mizernie. Jakieś pojedyncze chudzielce. ale za to pogoda extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgbietko Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Byłem dziś na Dunajcu w okolicach mostu kolejowego w Bogumiłowicach. Przymierzałem również do sąsiednich stawów, tzw. "kwadratów" ale wszystkie byly zamarznięte. Niestety żadnego kontaktu z rybą. Woda lekko podniesiona, dość zielonkawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Dziś dzień Singla spędziłem z Kolegą PePe nad Dunajcem. PePe 2 pstrągi ok 33-35 cm. Ja jedynie wszędobylskie świnki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoruus Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 K-Pon odcinek Tarnowski czy Nowy Sącz? Ciekawi mnie jak tam w Krościenku i Szczawnicy wyniki w zimie, ale również gdzie łowie najczęściej okolice Melsztyna i Zakliczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Dziś dzień Singla spędziłem z Kolegą PePe nad Dunajcem. PePe 2 pstrągi ok 33-35 cm. Ja jedynie wszędobylskie świnki Jeżeli świnki i dwa chudzielce to pewno sławny kamień na sławnej płani pod mostem w równie sławnej miejscówce .....też tam byłem w niedzielę i poniedziałek....a dzisiaj troszkę zmieniłem miejscówkę i niestety ...ładna pogoda, słoneczko i bezrybieJutro pewnie wróce na sławną płań pod mostem albo troszkę wyżej podjadę ale od kilku dni jakoś nie chcą brać za bardzoPs.: Ale widok z mostu przy czystej wodzie....dawno już takiego stada świnek nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Jeżeli świnki i dwa chudzielce to pewno sławny kamień na sławnej płani pod mostem w równie sławnej miejscówce .....też tam byłem w niedzielę i poniedziałek....a dzisiaj troszkę zmieniłem miejscówkę i niestety ...ładna pogoda, słoneczko i bezrybieJutro pewnie wróce na sławną płań pod mostem albo troszkę wyżej podjadę ale od kilku dni jakoś nie chcą brać za bardzoPs.: Ale widok z mostu przy czystej wodzie....dawno już takiego stada świnek nie widziałemO ! w niedziele to i ja byłem na tym słynnym kamieniu , ale po kilkunastu rybkach postanowiłem ustąpić miejsca innym . Pojeździliśmy trochę w górę i w dół i warto było , trafiliśmy na stadko rozmiarowo oczko wyżej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 kamienia to ja tam jakiegos specjalnego nie widziałem o którym piszecie ale za to miałem ładnego pstrąga na wędce, już go widziałem oceniam go na 5 dych....niestety spadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 kamienia to ja tam jakiegos specjalnego nie widziałem o którym piszecie ale za to miałem ładnego pstrąga na wędce, już go widziałem oceniam go na 5 dych....niestety spadłmówicie o odcinku OS czy gdzieś tam indziej trzeba szukać po mapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 mówicie o odcinku OS czy gdzieś tam indziej trzeba szukać po mapie?gdzieś indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Podsumowując dwa ostatnie dni można stwierdzić że stało się bardziej kleniowo: z liczonych ryb 26 kleni, 10 pstrągów, 2 brzany i ileś nieliczonych swinek najlepiej brało przedwczoraj w 2,5godziny ok. 30 ryb. Wczoraj też brały jednak jakieś fatum wędkowe na mnie ciązy od początku lutego i niestety załatwiłem drugą wędkę w tym miesiącu - ułamałem szczyt, no i niestety łowienie było utrudnione. a na koniec wypadło mi z kamizelki pudelko do wody i niestety otworzyło się przy kontakcie z wodą także musiałem wybierać moje ulubione blaszki z wody tak na oko 80cm głębokiej. no i trzeba było wracać bo woda raczej nie jest ciepła a pół kurtki, bluza lakko się zmoczyły. Dobrze, że wędkę już przynajmniej zrobiłem bo akurat tą darzę dużym sentymentem :-) (pozbyłem się ok. 1,5cm szczytu). Teraz niestety kilka dni rodzinnych i w przyszłym tygodniu wracam gromić Dunajeckie ryby :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Dobrze Piotruś że wytłumaczyłeś to grzebanie pod kamieniami.Do mnie doszły wieści że Boruch łowi pstrągi na macaka :D Gratulacje !!! Pięknie połowiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 E tam pod kamieniami grzebie jak dobieram kolor przynęty wiesz w zimie mało chłopa tak robi, a efekty są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur42 Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Witam serdecznie.Ja również dużo wędkuje na Dunajcu i musze przyznać że to piękna rzeka.Polecam szczególnie nocne wypady na sandacza w ciepłe letnie noce z woblerkiem w okolicach Marcinkowic i Kurowa.Przy okazji można trafić pięknego suma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi