Skocz do zawartości

Dunajec

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj po południu rekonesans Krościenko 2 rybki trzydzieści parę kilka spadów woda leciutko trącona.Pozdrowienia dla 3 panów z bordowego seata leona panowiie na tym odcinku do 15kwietnia jest no kill a zresztą żle się wam wydaje to widać nawet kolor szmaty w którą kierowca łapki wycierał .Połamania :lol:  :lol:  :lol:

szkoda ze akurat mnie tam dzisiaj nie było wytłumaczyłbym elicie że po rybki to do tesco sie jeździ swoja drogą byłem tam w tym roku z 12 razy i nie zdarzyła mi się podobna historia...odcinek jest często kontrolowany, przez różnego rodzaje straże sam byłem kontrolowany w lutym 4 razy ale zawsze, podkreślam zawsze trzeba hołocie tłumaczyć że nie są sami i że przepisy jakie by nie były też ich dotyczą bo akurat ten no kil jest jak najbardziej na miejscu szczególnie w lutym i na przedwiośniu bo akurat tam ryba się grupuje i mogło by to zostać przez cały rok byle tylko przedłużyć strefę buforową w celu zwiększenia populacji ryb....swoją drogą teraz pstrąg 40cm ma 5cm szerokości więc właściwie co tam można zjeść

• Like 1

Wiesz zakaz traktowałem za bzdurę no bo i poco zakazywać  skoro można poprostu łowić, wypuszczać i pilnować. Co do pilnowania na prawdę nie mam zastrzeżeń kontrolowali mnie chłopaki ze Szczawnicy, z okręgu z Sącza, zowodowcy z państwówki i nawet Policja. I nie było to  tamto że ich znam dokumenty, haki, a nawet podbierak. Jednak cały czas musimy pracować nad etyką naszego grona wędkarzy i tłumaczyć że wyjazd na pstrągi to wiele km i co za tym idzie pieniędzy na benzynę, sprzęt to też pieniądze a sam wiesz że wysokiej klasy kij pstrągowy to nawet 1000zł i to nie jest rzadkością, a pstrąg w sklepie już wypatroszony to max 5zł. Więc trzeba tłumaczyć delikwentom, że żeby się pochwalić można kupić rybę w drodze powrotnej i nawet rąk sobie nie trzeba brudzić, a potem szmaty prać

• Like 1

Byłem na przeciwko panowie na tamce obok dzwonnicy wozem zjechali na deptak tam na zakazie w momencie chowania pstrążka przejeżdzał koło ich małe czarne suzuki zawineli rybkę i w długą na rondzie na Nowy Sącz co robili wcześniej nie wiem bo jak przyjechałem już tam byli

Wiesz nie byłem jeszcze w tym roku na Os. Jednak nie widzę połówek w tym roku cyt.:

CENNIK

A. Ceny zezwoleń.

I. Cena zezwolenia jednodniowego na połów:

a) od poniedziałku do czwartku, z wyłączeniem świąt, dla osoby zrzeszonej w PZW wynosi – 49,20 zł;

B) od piątku do niedzieli oraz w święta dla osoby zrzeszonej w PZW wynosi – 73,80 zł;

c) dla osoby niezrzeszonej w PZW przez wszystkie dni tygodnia – 73,80 zł.

II. Cena zezwolenia rocznego wynosi dla:

a) osoby zrzeszonej w PZW: 1476 zł;

B) osoby niezrzeszonej w PZW: 1599 zł.

Piotruś to tylko tyczy się oesu.Z ciekawościu zadzwoniłem do państwówki po tym  jak strażnik z okręgu pluł się do kolegi nieudolnie podbierającego ręką świnkę .Straszył go że mu wypisze mandat za brak podbieraka.Wolałem się upewnić.