PePe. Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Polecam szczególnie nocne wypady na sandacza w ciepłe letnie noce z woblerkiem w okolicach Marcinkowic i Kurowa.Przy okazji można trafić pięknego suma. To tak jak u nas na Wiśle w Krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur42 Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Tylko nie można zapomnieć o OFFIE bo z komarami w lecie jest masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Nawet woda dolnego Dunajca podobna jest do podkrakowskiej Wisły... a komary wszędzie takie same...tylko na Dunajcu jazi nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuka Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Dzisiaj po południu rekonesans Krościenko 2 rybki trzydzieści parę kilka spadów woda leciutko trącona.Pozdrowienia dla 3 panów z bordowego seata leona panowiie na tym odcinku do 15kwietnia jest no kill a zresztą żle się wam wydaje to widać nawet kolor szmaty w którą kierowca łapki wycierał .Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 szkoda ze akurat mnie tam dzisiaj nie było wytłumaczyłbym elicie że po rybki to do tesco sie jeździ swoja drogą byłem tam w tym roku z 12 razy i nie zdarzyła mi się podobna historia...odcinek jest często kontrolowany, przez różnego rodzaje straże sam byłem kontrolowany w lutym 4 razy ale zawsze, podkreślam zawsze trzeba hołocie tłumaczyć że nie są sami i że przepisy jakie by nie były też ich dotyczą bo akurat ten no kil jest jak najbardziej na miejscu szczególnie w lutym i na przedwiośniu bo akurat tam ryba się grupuje i mogło by to zostać przez cały rok byle tylko przedłużyć strefę buforową w celu zwiększenia populacji ryb....swoją drogą teraz pstrąg 40cm ma 5cm szerokości więc właściwie co tam można zjeść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Piotr do nie dawna zakaz polowu zima byl na tym odcinku w tym roku po interwencji kola z Lacka odwieszono ten zakaz, na to konto czesciej zagladac maja tam kontrole, mysle ze to bedzie dzialac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Wiesz zakaz traktowałem za bzdurę no bo i poco zakazywać skoro można poprostu łowić, wypuszczać i pilnować. Co do pilnowania na prawdę nie mam zastrzeżeń kontrolowali mnie chłopaki ze Szczawnicy, z okręgu z Sącza, zowodowcy z państwówki i nawet Policja. I nie było to tamto że ich znam dokumenty, haki, a nawet podbierak. Jednak cały czas musimy pracować nad etyką naszego grona wędkarzy i tłumaczyć że wyjazd na pstrągi to wiele km i co za tym idzie pieniędzy na benzynę, sprzęt to też pieniądze a sam wiesz że wysokiej klasy kij pstrągowy to nawet 1000zł i to nie jest rzadkością, a pstrąg w sklepie już wypatroszony to max 5zł. Więc trzeba tłumaczyć delikwentom, że żeby się pochwalić można kupić rybę w drodze powrotnej i nawet rąk sobie nie trzeba brudzić, a potem szmaty prać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuka Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Byłem na przeciwko panowie na tamce obok dzwonnicy wozem zjechali na deptak tam na zakazie w momencie chowania pstrążka przejeżdzał koło ich małe czarne suzuki zawineli rybkę i w długą na rondzie na Nowy Sącz co robili wcześniej nie wiem bo jak przyjechałem już tam byli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZareba Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Panowie a jak sytuacja na OS -ie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Ryba jest chłopcy łowią, presja praktycznie zerowa, ale woda lodowato zimna ciężko brodzić długo, chyba że masz grube neopreny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZareba Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Super! A nie wiesz czy w tym roku jest możliwość wykupienia licencji na pól dnia czy tylko całe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Wiesz nie byłem jeszcze w tym roku na Os. Jednak nie widzę połówek w tym roku cyt.:CENNIKA. Ceny zezwoleń.I. Cena zezwolenia jednodniowego na połów:a) od poniedziałku do czwartku, z wyłączeniem świąt, dla osoby zrzeszonej w PZW wynosi – 49,20 zł; od piątku do niedzieli oraz w święta dla osoby zrzeszonej w PZW wynosi – 73,80 zł;c) dla osoby niezrzeszonej w PZW przez wszystkie dni tygodnia – 73,80 zł.II. Cena zezwolenia rocznego wynosi dla:a) osoby zrzeszonej w PZW: 1476 zł; osoby niezrzeszonej w PZW: 1599 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZareba Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Piotr z tym podbierakiem jakie obowiazuja przepisy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 VII. Na odcinkach „Złów i Wypuść” zabrania się: a) zabierania jakichkolwiek ryb, posiadania rybzłowionych na innychodcinkach, c) podbierania złowionych rybdo podbieraka innego niżz siatki bezwęzłowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Czyli posiadanie podbieraka jest obowiazkowe?????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Podbierak obowiązkowy tylko na Os. Pytałem o to strażnika z Państwowej straży rybackiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 faktycznie nie ma w zapisie ze jest obowiazkowy tylko ze ma być bezwezlowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Piotruś to tylko tyczy się oesu.Z ciekawościu zadzwoniłem do państwówki po tym jak strażnik z okręgu pluł się do kolegi nieudolnie podbierającego ręką świnkę .Straszył go że mu wypisze mandat za brak podbieraka.Wolałem się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Wprawdzie nie pytałem strażników ale szukałem w nowej rozpisce z której właśnie cytowałem i tam nic nie pisze że trzeba go mieć tylko że na wszystkich odcinkach "no kill" ma być bezwęzłowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur42 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 E tam Pawełku pewno jak złowił i wypuścił to rączki w szmatkę wytarł .Gdzieżby tam zabierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuka Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 A uciekali bo się do kościoła na 16 spieszyli jutro tam zaglądnę żeby wędeczką potarmosiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur42 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Za bardzo oprócz Krościenka to się nikt PSTRĄŻKIEM nie chwali.Jak będziesz wracał to spróbuj pod murem w Wietrznicy może tam coś skubnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuka Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Ok tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Miejsówka dobra i sprawdzona ...bez kontaktu w tym roku...chyba że to byl nie ten dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi