Qcyk Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Witam Panowie! Mam pytanko wybieram się niebawem w okolice Jazowska i chciałbym spróbować swoich sił na Dunajcu. Chodzi mi głównie o klenie ale też za Bolkiem chętnie pobiegam. Czy jak opłacę zezwolenie 1 lub 3 dniowe w okręgu Nowy Sącz to będę mógł łowić w okolicach właśnie Jazowska, ewentualnie Kadczy, Krościenka i Szczawnicy?? Wiem można sprawdzić w wykazie ale powiem szczerze, że ni cholery nie mogę z tego nic zrozumieć Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam Qcyk!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Będziesz mógł ceny są takie:1 dzień - 35zł3 dni - 70zł7 dni- 100złSą pstrągi, klen się zdarza, bolen w ilościach promilowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Będziesz mógł ceny są takie:1 dzień - 35zł3 dni - 70zł7 dni- 100złSą pstrągi, klen się zdarza, bolen w ilościach promilowych Ceny znam:) ale dzięki za szybką odpowiedź!! A jakie odcinki moglibyście polecić na Klenia i Bolka?? Oczywiście nie pytam o namiary GPS tylko okolice jakiej miejscowości itp... A na Rożnowskim z brzegu idzie Bolesława wytarmosić. Wiem pytań sporo ale na łowienie będę miał pewnie tylko 2 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 A to tak poglądowo:) Takimi widokami rozpieszczał mnie Dunajec w zeszłym roku:) Lubię tam zaglądać Zazdroszczę Wam tej rzeki chociaż mieszkam nad równie piękną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Kleń - poprad na całości, dunajec raczej dolny odcinek gdzieś od Gołklowic do Rożnowa lub powyżej Czorsztyna. rożnów jest sporo klenia, boleń jak najbardziej mozna sprobowac raczej na przełomie dnia i nocy(rano lub wieczór). Odcinek od szczawnicy do gołkowic rybą dominującą jest pstrąg chociaż klenie też się zdarzają szczegolnie na dużych płaniach. w tym roku bolenia raczej na Dunajcu nie stwierdzono Jak Janusz twierdzi przeleciał przez zaporę w czasie ostatniej powodzi jednak może się jeszcze uaktywni, jak na razie pokazaly się same drobne bolenikitakie 30-40cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Kleń - poprad na całości, dunajec raczej dolny odcinek gdzieś od Gołklowic do Rożnowa lub powyżej Czorsztyna. rożnów jest sporo klenia, boleń jak najbardziej mozna sprobowac raczej na przełomie dnia i nocy(rano lub wieczór). Odcinek od szczawnicy do gołkowic rybą dominującą jest pstrąg chociaż klenie też się zdarzają szczegolnie na dużych płaniach. w tym roku bolenia raczej na Dunajcu nie stwierdzono Jak Janusz twierdzi przeleciał przez zaporę w czasie ostatniej powodzi jednak może się jeszcze uaktywni, jak na razie pokazaly się same drobne bolenikitakie 30-40cmSuper dzięki za info:) Jak nie uda się połowić czegoś konkretniejszego to same widoki mi wystarczą. Pozdrawiam Qcyk!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 polecam poprad rzeczka troszkę zapomniana a może dać dużo radości trzeba tylko trafić na wodę bo w lecie bywa róznego koloru ale widoki piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Aktualnie jest dośc mętna woda w Popradzie , wystarczy noc obfitego deszczu i mamy wodę jak kawe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Wzoraj byłem na Dunajcu, okolicę Bobrowniki Duże.Woda lekko podniesiona ,ryby gdzieś wywiało ,bardzo przeszkadza zielsko, glony wieszajace się na kotwicach.Ogólnie kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Miałem się jutro wybrać w tamte strony, ale jak tak sytuacja wygląda to odpuszczam , z resztą Wisła też nie rozpieszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Panowie, jaka woda na Dunajcu, odcinek Tarnów -Żabno. Był ktoś , przejeżdżał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Ja wczoraj przyjechałem na gościnne występu w okolice Jazowska... i tutaj tragedia woda jak w Amazonce brązowa no i nie da rady połowić bo i wysoka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 No to Daniel trafiłeś jak kulą w płot....nawet ne klenie sobie nie popatrzyłeś, ale kibel.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Dokładnie..no ale tak bywa... kolejnym razem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Daniel, za rok zaplanuj wyjazd na innym termin.W maju na Dunajcu ostatnimi laty jest ciężko.Rok temu chyba było jeszcze gorzej. :-\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Tak trzeba będzie zrobić bo rzeka piękna. Teraz to tak trochę na żywioł poleciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Zarowno Czorsztyn jak i Rożnów zrzucają wodę woda niestety może byc długo wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Tak wyglądało to dzisiaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Czorsztyn faktycznie.... strasznie niski stan wody ale przez caly tydzien w godzinach wieczornych i tak padły mi trzy pajki, trzy sandacze i dwie trocie. Jutro jade na Kluczkowce pomeczyc okonie bo pieknie ostatnio bawily sie z narybkiem w chowanego :-) jak ktos ma niedaleko i nie oczekuje jakiegos obfitego polowu to zapraszam na priv zeby sie zgadac:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam.Jaka sytuacja na Dunajcu w okolicach Tarnowa?Stan wody i koloryt?Da sie coś polowic? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Wczoraj turystycznie zdobywaliśmy częśc Dunajca tj. jezioro Rożnowskie temperatura dobrze koło 30C. Woda szaro buro brudna temp. wody 21-23 (oczywiście przy powierzchni to co pokazuje echo) Na początek zameldowal się sandaczyk wprawdzie nie u mnie ale oczywiście gościnnie u Tadka. Miare miał, po szybkim zmierzeniu do wędki wrócił błotną wodę. Potem długo walczyliśmy z upałem w końcu dopadliśmy chowające sie w cieniu okonie, troche zabawy i dalej. znowu kawał wody i mamy drugie aktywne w upale stadko. Kolejno fajne rybki znależliśmy znowu w cieniu ale już po drugiej stronie jeziora, potem pokazowe łowienie kleni z powierzchni ale niestety były same maluchy i znowu powrót do okoni. Na wieczór trochę zmordowanie wróciliśmy do slipu w Bartkowej (uwaga bardzo płytko wypływa się miedzy 3 a 4 flaga ). Zrobiliśmy niezle kólko Bartkowa-Gródek-Koszarka-Lipie-Tabaszowa-Bartkowa i to na jednym akumulatorze . Wnioski dotyczace ryb. widac dobre tarło na Rożnowie. mnóstwo drobiazgu, od rybek koło 1cm począwszy, uklejek po 3-5cm, niestety widziałem tylko jednego bolka koło 35cm, wprawdzie nie nastawaliśmy się na sandacza ale jeden się zdarzył już wysrebrzony, okoń jest ale himeryczny ze wzgl na porę dnia i panującą aurę oczywiście czym bliżej wieczoru tym lepiej. Reasumując fajna zabawa ale woda mogła by być czystsza wtedy efekt wizualny byłby lepszy. Jutro uderam na 3 dni nad Klimkówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zle Piotruś szukałeś. Wczoraj na Rożnowie rybka gryzła .Osobiście dwa sandacze 60 cm. szczupak 71 cm kilka okoni 25-30 cm.Koledzy podobnie z tym że jeden dodatkowo wyjął sumka 115 cm.Działo się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 A można wiedzieć w jakich godzinach? Rano, wieczór, czy środek lampy? My pływaliśmy 10-19. Okoni mimo wszystko sporo, choć rozmiarowo bez szału. Sandacz to był taki bonusik w środku dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 wiesz Januszku jeszcze zawsze czegoś się mogę nauczyć jak na pierwsze pływanie w tym roku jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 No to jak pierwszy raz to z tej bryndzy jesteś rozgrzeszony Ja jestem na Rożnowie od 01.05 pięć dni w tygodniu. Najlepiej ładna rybka gryzie od godz.14 do 16 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi