Janusz Wideł Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Piotruś Twoje wczorajsze wyniki zachęciły mnie do dzisiejszego wypadu na pstrągi.Faktycznie gryzą jak wściekłe.Za dwie godzinki 6 ładnych rybek 37-44 cm.kilkanaście maluchów ,świnka ponad 50 cm.Muchówka leżała na brzegu. Wszystko na "Igiełkę " 3,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 wiesz nie chcialem sobie ułatwiać sprawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Pojechałem wczoraj znów nad rzekę zaopatrzony w muchy zarówno suche jak i mokre no i lipa okazało się że woda w Dunajcu płynie ceglatego koloru bo gdzieś w górze Grajcarka kopią koryto i ta rzeczka niesie do Dunajca taki syf barwny. Dziś nadal to samo chyba cholercia nie będzie mi dane pobawić się z pstrągami i trzeba będzie na swoich wodach dopiero pocieszyć się szczupakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 szukaj miejsca gdzie woda czysta graniczy z brudną. Chyba, że cała rzeka jest już zmącona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Od Grajcarka w dół cały Dunajec taki że kamieni przy brzegu w dnie nie widać, powyżej Grajcarka za dużo turystów, spływy, pontony, kajaki a i tam tylko kawałek wody później już ponoć nie wolno bo rezerwat jakiś. Wolę nie nadziać się na kolegów z straży bo głupio by było się tłumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Po południu dzisiaj i jutro na pewno nie będą grzebać. No chyba że przejdzie burza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Właśnie wróciłem z rzeki od Szczawnicy do Krośnienka przeszedłem rzeką i na wszystko co mam przetasowałem wodę włącznie z muchami i jeden 20cm pstrążek się uwiesił. Jutro wyjeżdżam już w swoje strony. Muszę przyznać że jestem zawiedziony. Pięć dni łażenia po Dunajcu i tylko kilka maluszków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Przemo teraz to tylko wczesnie rano i poznym wieczorem, w dzien niema co liczyc na ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 kolega Marius ma całokitą rację przy takiej temperaturze sugeruje bardzo wcześnie rano 9 godzina to już totalnie po rybach, a wieczorem sam wychodzę o 19 na ryby wczoraj łowiłem godzinę gdzieś koło 19-tej złowiłem tylko 4 szt z czego 2 miarowe. Co do łowienia powyżej Grajcarka to jest raczej woda kleniowa. Na brzegu jest tablica dokąd można łowić trudno jej nie zauważyć. Grajcarek niesie mętną wodę bo robią remont drogi do Jaworek, budują mostek. Nawet dzisiaj woda jest lekko mętna jednak dzisiaj to chyba kopiący się turyści. Ryby biorą wtedy kiedy nie pływają łodzie flisaków i nie biją kijami po dnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 WitamPanowie przez najbliższy tydzień będę w okolicach miejscowości Frydman, Dębno . Opłaca się tam zabierać spina czy lepiej muchowania się uczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Warto mieć i to i to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Właśnie wróciłem z rzeki od Szczawnicy do Krośnienka przeszedłem rzeką i na wszystko co mam przetasowałem wodę włącznie z muchami i jeden 20cm pstrążek się uwiesił. Jutro wyjeżdżam już w swoje strony. Muszę przyznać że jestem zawiedziony. Pięć dni łażenia po Dunajcu i tylko kilka maluszków.Trzeba było na Os uderzać. Nałowił byś się na cały rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 W zeszłym tygodniu tak pstrągi brały że nie trzeba było jechać na OES.Po dwóch godzinach łowienia łapa bolała od holowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Janusz co z boleniami? Dzieje sie cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 W Dunajcu ich nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 wczoraj byłem wieczorkiem po burzy na Rożnowie bolenie robiły rzeź uklejek jednak większość raczej nie wielkie zato okonie brały raczej umiarkowanie. Dziś Dunajec od samego rana i raczej słabo same maleństwa, większe pstrągi były nie osiągalne zato maleństw bez liku dobrze wróży na przyszłośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Ze względu na brak miejsca w aucie i raczej ograniczony czas na wędkowanie zdecydowałem zabrać tylko sprzęt do muchowania. Mogę liczyć na jakieś wskazówki ze strony tam wędkujących? Gdzie i z czym taki, kompletny laik jak ja może popróbować swoich sił z muchówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobex Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Macie jakieś info koledzy odnośnie odcinka praktycznie bedącego przy ujściu do Wisły? Mam na mysli bardziej wieczorne,nocne spinningowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Ze względu na brak miejsca w aucie i raczej ograniczony czas na wędkowanie zdecydowałem zabrać tylko sprzęt do muchowania. Mogę liczyć na jakieś wskazówki ze strony tam wędkujących? Gdzie i z czym taki, kompletny laik jak ja może popróbować swoich sił z muchówką?Ze sprzętu spiningowego bym nie rezygnował wszak Czorsztyn rzut kamieniem co do rad odezwij się na priva coś uradzimy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor269 Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Macie jakieś info koledzy odnośnie odcinka praktycznie bedącego przy ujściu do Wisły? Mam na mysli bardziej wieczorne,nocne spinningowanie?Masa piachu , ogólnie mało atrakcyjne miejsce na nocne połowy przy obecnym stanie wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishv Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Witam. Panowie 3 lata temu kupiłem sobie boleniowego tarnusa z czystej ciekawości . Następnie łowiąc na Dunajcu bolka tym woblerem nie złowiłem na niego nic. Wydało mi sie ze był źle zrobiony - sprzedałem go . Ale ostatnio widziałem jak pewien pan złowił na niego bolka . Dlatego mam pytanie do was bo wiem, ze niektórzy produkują sami woblery i tez mieli styczność z tym woblerem furmańskiego. Na co zwrócić uwagę przy kupnie, żeby nie nabić się znów w butelkę i nie kupić kawałka pomalowanego drewna ? Jaka długość tego wobka jest najodpowiedniejsza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) Jak Dunajec to tylko miejscowe wyroby J.Widla ,,,,,,,,,,,,,,,ps. jednym woblerem nie obskoczysz boleni,czasem siedza glebiej innym razem pod powieszchnia zagadaj w dziale bubowy przynet, Janusza On Ci doradzi Edytowane 25 Lipca 2015 przez marius13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Na tarnusy mam jakieś tam efekty. Z ciekawości kupiłem kilkanaście i nie narzekam. Oczywiście ja wędkuję na Wiśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Witam. Panowie 3 lata temu kupiłem sobie boleniowego tarnusa z czystej ciekawości . Następnie łowiąc na Dunajcu bolka tym woblerem nie złowiłem na niego nic. Wydało mi sie ze był źle zrobiony - sprzedałem go . Ale ostatnio widziałem jak pewien pan złowił na niego bolka . Dlatego mam pytanie do was bo wiem, ze niektórzy produkują sami woblery i tez mieli styczność z tym woblerem furmańskiego. Na co zwrócić uwagę przy kupnie, żeby nie nabić się znów w butelkę i nie kupić kawałka pomalowanego drewna ? Jaka długość tego wobka jest najodpowiedniejsz Wiesz czasy gdy łowiło się jedną przynętą bezpowrotnie się skończyły żeby łowić skutecznie trzeba miec ich caly arsenał i wpasować się w moment. Zależy to od wielu czynników trzeba być dobrym obserwatorem i dobrze wyciągać wnioski. Tylko doświadczenie zdobyte nad wodą może Ci w tym pomóc. Pamiętaj tylko dobrze dobrana przynęta podana i poprowadzona w odpowiedni sposób da efekt, oczywiście pomijając prawo początkującego frajera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishv Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Jak Dunajec to tylko miejscowe wyroby J.Widla ,,,,,,,,,,,,,,,ps. jednym woblerem nie obskoczysz boleni,czasem siedza glebiej innym razem pod powieszchnia zagadaj w dziale bubowy przynet, Janusza On Ci doradziJa na bolkach sie znam chodzi mi tylko i wyłacznie o tarnusa chce urozmaić metody połowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi