Piotr Boruch Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 No wlaśnie i oto chodzi, żeby łowić to trzeba się poznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishv Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) Panowie interesuje mnie ten furmański jak z tymi woblerami - co i jak ? Edytowane 26 Lipca 2015 przez Fishv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Witam. Panowie 3 lata temu kupiłem sobie boleniowego tarnusa z czystej ciekawości . Następnie łowiąc na Dunajcu bolka tym woblerem nie złowiłem na niego nic. Wydało mi sie ze był źle zrobiony - sprzedałem go . Ale ostatnio widziałem jak pewien pan złowił na niego bolka . Dlatego mam pytanie do was bo wiem, ze niektórzy produkują sami woblery i tez mieli styczność z tym woblerem furmańskiego. Na co zwrócić uwagę przy kupnie, żeby nie nabić się znów w butelkę i nie kupić kawałka pomalowanego drewna ? Jaka długość tego wobka jest najodpowiedniejsza ?żeby łowic bolenie one muszą tam być, a w Dunajcu ich nie ma ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishv Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) . Edytowane 25 Lipca 2015 przez Fishv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Coś tam się uwiesiło dzisiaj . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 W jakich okolicach Dunajca łowiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Ooooooo, świetnie Paweł , odkopałeś "trupa" Jezu ale to w dunajcu, Gratulacje, bez ironi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Trupa?Jakiego trupa?Ooo, ile życia na Dunajcu: Tam gdzieś w tym tłoku, brodzi nawet nasz forumowy kolega.Pstrągi też jakieś były. Głównie niewielkie, choć i forumowe minimum też się przyplątało:A i fajny lipasek by był, ale pozować nie chciał.Muszę wkońcu kupić muchówkę. P.S. Może ktoś ma na zbyciu kurzący się zestaw muchówka+kręcioł? Stosowny temat wrzucę na giełdę "Kupię". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Trupa może i nie, ale z pewnością są to ostatnie niedobitki na tym odcinku , woda wczoraj na Dunajcu to była tak niska że w niektórych miejscach spokojnie można było przejść w woderach , serio . A łowiłem w okolicach Niedomic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Paweł a jak z glonem? da się łowić? nie byłem dłuższy czas nad Dunajcem a przy tym stanie to chyba płynie tego cholerstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 O dziwo , znikoma ilość glonów , łowienie dość komfortowe , to już w Wiśle zdecydowanie dużo więcej płynie tego zielska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 (edytowane) Wczorajszy wieczorny boluś 68cm Edytowane 4 Listopada 2015 przez patzaw26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Witam mam pytanie jak sprawa z płynącymi glonami , mam na myśli Dunajec Tarnowski może ktoś był ? Prosze o odpowiedz i dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszryba Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 glony jak glony...sa i bedą płynące raczej nie, gorsze te co są na kamieniach ale tragedi nie ma coś tam się da lowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Byłem dziś, poniżej Tarnowa,wody bardzo mało, tak jak i ryb Glonów też zdecydowanie mniej niż w lipcu czy sierpniu.Na pewno można spędzić miło czas, pogoda świetna.Na dużej kamienistej łasze, do której jest teraz dobry dostęp,rośnie sobie krzak pomidora ,który z dużej odległości, może przypominać troch coś innego Podsumowując, trzeba chyba poczekać na wyższą wodę i bardziej jesienną pogodę .Jakoś trzeba sobie tłumaczyć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoruus Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Z tymi pomidorami rosnącymi na brzegami rzek to jakas dziwna historia. Ostatnio jak byłem na Wiśle w okolicach Nowego Brzeska i obławiałem z 10 głowek po kolei to na każdej z nich, u ich nasady rosły sobie krzaki pomidorów. W okolicy żadnych plantacji tylko łaki i te pomidory ... zachodziłem w głowę skad się tam wzięły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) Nic trudnego zaraz poniżej KRK jest pełno folii jak je sprzątają to badyle trafiają do Wisły i na każdej ostrodze, tamce i czymś wystającym coś się zatrzyma i jest pełno pomidorów które nigdy nie dojrzeją ale za to nadają się na sałatkę podobnie na Dunajcu Edytowane 17 Września 2015 przez Piotr Boruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Nic trudnego zaraz poniżej KRK jest pełno folii jak je sprzątają to badyle trafiają do Wisły i na każdej ostrodze, tamce i czymś wystającym coś się zatrzyma i jest pełno pomidorów które nigdy nie dojrzeją ale za to nadają się na sałatkę podobnie na DunajcuDokładnie, więc czym bliżej KRK, tym więcej pomidorów hehe Swoją drogą ciekawie taki pomidor wygląda , sam samotny na dużej łasze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Stary ostatnio miałem nawet worek wziąć żeby nazbierać na przetwory jesienno-zim owe ale że głównie łażę po nocy żeby się mnie nikt nie zląkł ciężko odróżnić co pomidor, a co nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tb01 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Na Białym Dunajcu też jest dużo pomidorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Dunajcowy klenio, przywalił w 8 cm uklejo-brzydala, z pod mojej ręki Odwiedziłem dziś miejscówkę na której dawno nie byłem,(20 min przedzierania się przez Dunajcowe namorzyny )Woda typowo brznowa, no i brzany tam są.Stanąłem na małym cypelku, a pod same nogi podpłynęły 2 brzany,na wyciągnięcie ręki, gdybym miał podbierak może bym którąś złapał .Oczywiście żadnej nie złowiłem, mimo usilnych starań .Dunajec bardzo czysty,przejrzysty, no i niski. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagio Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Z tymi pomidorami rosnącymi na brzegami rzek to jakas dziwna historia. Ostatnio jak byłem na Wiśle w okolicach Nowego Brzeska i obławiałem z 10 głowek po kolei to na każdej z nich, u ich nasady rosły sobie krzaki pomidorów. W okolicy żadnych plantacji tylko łaki i te pomidory ... zachodziłem w głowę skad się tam wzięły Nasiona pomidora nie są trawione przez człowieka a człowiek załatwia potrzeby tam gdzie załatwia i mamy piękne pomidorki nad wodą smacznego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caen Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Czy ktos z kolegow wie jak wyglada stan wody na Jeziorze Roznowskim, i jak z braniami ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 stan wody średni ryb już tak dawno nie bylo jak w tym roku...ot co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Faktycznie Piotruś nie pamiętam ile lat temu połowiłem na rożnowskim jak w tym roku.Zabawa z okoniami jest super Nie miałem jeszcze wyjazdu żeby spływając z okonków nie złowić w trollingu przynajmniej dwóch sandaczy 58-64 cm .Przynęta nr 1 w tym roku ,taka sama jak w poprzednich o tej porze -"Zaczarowany ołówek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi