Kuballa44 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 @bagio, ciekawy debiut, pierwszy post na forum rozwiązujący zagadkę pomidorów z kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 w niedzielę np. bolenie brały w okolicy "zaczarowanego trójkąta" kilka trafiło do łódki a puknięc stuknięć było dużo. Rozmiar zawodniczy ale miara była Faktycznie Piotruś nie pamiętam ile lat temu połowiłem na rożnowskim jak w tym roku.Zabawa z okoniami jest super Nie miałem jeszcze wyjazdu żeby spływając z okonków nie złowić w trollingu przynajmniej dwóch sandaczy 58-64 cm .Przynęta nr 1 w tym roku ,taka sama jak w poprzednich o tej porze -"Zaczarowany ołówek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Faktycznie przychodzi takie pół godzinki że takie pistoleciki 40-45 cm. to biorą na "Chiciorka 5,5 cm"praktycznie co rzut .Fajnie to rokuje na przyszłość bo z grubym boleniem straszna kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caen Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Dzieki kolegom za odpowiedz. Opisujecie lowienie z lodki ,a jak z brzegu. Mozna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Złowisz z brzegu szczupaka przez cały dzień , rano połowisz fajnych okoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caen Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Dziekuje za info. Niedlugo sie wybieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Koledzy , jest tu ktoś może kto chodzi za drapieżnikiem na Dunajcu w terażniejszym okresie ?? Chciałem podpytać jak wygladają Wasze wyniki bo w mojej okolicy wszyscy twierdzą że bardzo mało szczupaczka i sandaczyka w rzece, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Ci co tak twierdzą, mają racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 A gdzie byście polecali w okolicy Tarnowa na drapieżnika ?? Jeżdzę na Nikwkę ale tam coraz gorzez z brzegu można połowić. Latem było trochę pistolecików co mnie pozytywnie nastawiało na jesień ale jest kiszka straszanie, Komorów też wiadomo . Uwielbiam rzekę ale w Dunajcu łapię tylko bolenia , okonia , klenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Niwka to nie to co dawniej. Niestety cały nasz okręg nastawiony jest na karpiarzy/grunciarzy. Do tego w naszych okolicach ryby dostają w leb bez wzgledu na to czy taki panicz złowił 40 czy 100cm. Nie wiem jak jest na odcinku no kill bo tam nie próbowałem (zakaz stosowania plecionki, mata itd...) ale wg mnie obecnie mimo wszystko najlepszy jest Komorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caen Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Czy ktoś z kolegów łowi obecnie lipienie w okolicy Nowego Targu, a jeśli tak to z jakim skutkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Wracjąc do Niwki to chyba jest jej koniec. Tak jak wspominacie nastawienie tylko na karpiarzy bo chyba najprościej wpuścić karpie niech je wyłowią i tak co roku. Pozatym "karpiarze" zostawiają chyba najwiecej $$$ w sklepach wędkarskich a to wszystko jest ze sobą powiązane. Kolejnym problemem który się spotyka na Niwce to te domki "letniskowe". Zawsze przy takim domku jest 1 gospodarz i ze 6 kijów zarzuconych Pozostaje nie tak odległa królowa Wisła , no ale to potrzebny jest kompan bo samemu to się niechce jechać za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caen Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Koledzy ten temat dotyczy Dunajca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiszka Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Polny ja natomiast uważam, ze pod drapieżce jest to dopiero początek Niwki. Zarasta i mam nadzieje, ze zarosnie w pi...du jak dwudniaki. Iilośc grunciarzy, spada z roku na rok, natomiast szczególnie szczupaka (drobnego) z roku na rok coraz więcej. Sorry za ot. Dunajca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Bociek Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 W tym roku nie mialem niestety przyjemnosci powedkowac na Dunajcu z racji tego ze przebywam w UK. Wracam jednak w maju, bede chcial wrocic ze spinningiem nad Dunajec. Widzac zdjecia ukazujace stan wody to az nie chce sie wierzyc... Jeszcze w zyciu nie widzialem tak niskiej wody. Mam nadzieje ze w przyszlym roku bedzie inaczej. Co do sandacza to ja sie nie zgodze ze jest go w Dunajcu malo. Na odcinku od ujscia rz. Bialej do nowego autostradowego mostu zawsze bylo tej ryby sporo co nie znaczy ze kazdy a na dodatek codziennie jest w stanie polowic. Kolejny dobry odcinek to Blonie, nastepnie odcinek na wysokosci Niedomice-Zdrochec. Jak wroce to bedzie oczywiscie mozna sie spotkac w kilka osob, powedkowac, podebatowac, zjesc kielbasa z ogniska, po prostu spedzic milo czas nad ta piekna rzeka. Pozdrawiam wszystkich forumowiczow. P.s. Przepraszam za brak polskich znakow. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Faktem jest że przyjemność spędzenia czasu nad Dunajcem jest bezsprzeczna. Oblawiam dokładnie te odcinki o których piszesz czyli od ujścia do mostu. Czasami na jesień też od Niedomic startuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Uszwica. Panowie mam pytanko. Stacjonuje w delegacji w Lipnicy Murowanej, płynie tam ta rzeczka Uszwica, wiem ze wpada do Dunajca. Jakie opłaty muszę wnieść żeby na niej tam powedkowac, opłaca się to w ogóle robić czy odpuścić sobie ta rzekę w tych okolicach? Mój macierzysty okręg to Krosno. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) Uszwica wpada do Dunajca...,coś przekopali? czyżby kataklizm? , zawsze wpadała do Wisły, oj kolego ktoś ci głupot naopowiadał i nie spoglądałeś na żadną mapę...Teraz w Lipnicy to tylko tarło pstrąga potokowego więc nam wędkarzom nie wypada nawet łowić kleni, aby nie szkodzić pstrągom, nie deptać tarlisk, no chyba że delikatnie na roślinną z brzegu na klenika, na spining uważm że nie wypada w miejscu gdzie dominuje drobny pstrąg.Osobiście łowienie w potoku górskim w tym czasie bym odpuścił. Edytowane 22 Października 2015 przez jerzy6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Jestem tam od wczoraj. Dopiero spojrzałem na mapę. Mój błąd. Walnalem babola.Jechalem od Zakliczyna i tam wzdłuż drogi płynie Dunajec i to mnie zmylilo. Tak po prostu mnie do wody ciągnie i szukam możliwości łowienia poza domem, ciagne mnie do wody i kontaktu z przyrodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Wiem, rozumiem,Uszwica okres świetności ma już bardzo dawno za sobą...To była rzeka mojego dzieciństwa i młodości, po rybnej rzece zostały tylko wspomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Tak jak wszędzie , z rybnych rzek zostały tylko wspomnienia z opowiadań naszych ojców, dziadków bądź starszych kuzynów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Dzisiaj, Bobrowniki Małe 70cm bolek. Sandaczy 0.Niezły wojownik Edytowane 24 Października 2015 przez jerzy6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 A ktoś wie może co słychać teraz na Dunajcu koło Nowego Sącza, myślę w sobotę się gdzieś wybrać tylko nie wiem za czym gonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroaro Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Łowił ktoś ostatnimi czasy na Dunajcu w okolicach Zakiczyna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Wybrałem się wczoraj na Dunajec ze spiningiem, od Nowego Sącza doszedłem do samych Marcinkowic. Gumy, błystki, woblery nic nie pomogło, o kiju wróciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi