nuka Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 To normalne idź jeszcze z dziesięć razy to przestaniesz się dziwić aha i składkę zapłać jeszcze przed Nowym Rokiem ja jestem rano i wieczorem prawie codziennie za głową i nic mnie już nie zdziwi Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Na nizinnym odcinku jest eldorado.Dawniej rozkladali ręce jakiej długości rybę zlowili, a teraz w geście niemocy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kerkhof Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Czy może ktoś z kolegów posiada wiedzę jak długo jeszcze będą spuszczać wodę z Czorsztyna i kiedy zaczną go napełniać ?Strach pomyśleć jak będzie wyglądać rzeka podczas napełniania zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Ja mam nadzieję, że go będą stopniowo napełniać w okresach dostatku wody (deszcze, roztopy). Jak teraz kurek zakręcą, to z tego ciurka, jaki teraz płynie między Czorsztynem a Rożnowem, to już nic nie zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kerkhof Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 No właśnie tego się obawiam.A na żadne opady, a co za tym idzie i roztopy, się nie zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Podobno jeszcze 6-metrów ma zejść bo tama peknieta przy pierwszej turbinie także będzie nie ciekawie. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Podobno jeszcze 6-metrów ma zejść bo tama peknieta przy pierwszej turbinie także będzie nie ciekawie.Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu TapatalkaIle ta tama ma lat, że już pękła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Niedużo, dopiero w 1997 w czasie powodzi napełnili Czorsztyn do pełna chyba w 3 dni a planowali w 3 lata. Gdyby wtedy nie było tej zapory to nawet Nowy Sącz byłby pod wodą, osobiście byłem wtedy na wałach w Nowym Sączu i brakło pół metra by się przelało, a jak się później dowiedziałem to Czorsztyn zatrzymał 2/3 wody i przez to go napełnili a wszystko co poniżej się uratowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Niedużo, dopiero w 1997 w czasie powodzi napełnili Czorsztyn do pełna chyba w 3 dni a planowali w 3 lata. Gdyby wtedy nie było tej zapory to nawet Nowy Sącz byłby pod wodą, osobiście byłem wtedy na wałach w Nowym Sączu i brakło pół metra by się przelało, a jak się później dowiedziałem to Czorsztyn zatrzymał 2/3 wody i przez to go napełnili a wszystko co poniżej się uratowało.W trzy dni powiadasz? .Ta sama gazeta pisała,że i Kraków zapora przed powodzią uratowała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Prawdopodobnie gdyby nie było zapór,to wogóle nie byłoby Powodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blady00 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 byłem w weekend na spacerze po dnie czorsztyńskim , mają zacząć własnie napełniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Pozbierales przynet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blady00 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Od strony Kluszkowców bardzo niewiele zaczepów , nic nie znalazłem . Pewnie nie byłem pierwszy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 To choć poznaleś topografie dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Chciałbym trochę odgrzebać temat. Luty za pasem i czas pstrąga na południu Polski zbliża się nieubłaganie. Chciałbym zwrócić uwagę na zamieszanie z tym związane na stronie Okręgu NS.Najpierw stwierdzono, ze 31/01 to faktycznie dzień gdzie będziemy łowić pstrąga bo tak wynika z regulaminu ale nie a spining bo obostrzenie dotyczące wielkości przynęt i dodatkowego pozwolenia na połów głowacicy obowiązuje do końca stycznia.Potem niby to na prośby wędkarzy okres ten skrócono do 31/01 - także wolno nawet na mikro przynęty i nie trzeba mieć dodatkowych opłat czyt. głowacicyKolejno chyba dwa dni później dodano dodatkowe obostrzenie - które traktuje o dodaniu obrębu ochronnego od ujścia potoku Krośniczanka do około 300m powyżej mostu w Kroscienku- które notabene niedawno znikło ze strony okręgu.Pytanie jest następujące. Czy nie dało się tego wszystkiego przewidzieć tworząc informator na rok 2016 ?? Czy posiadanie kalendarza jest w XXI wieku czymś niesamowitym ?? To tak jak zacząć grę i w trakcie zmieniać zasady. Można?? Pewnie tak tylko czy to jest etyczne??? Rozumie, że zarządzanie i planowanie w Okręgu NS jest kwestią nadwyraz trudną skoro potrzeba aż tylu odezw do narodu żeby coś ustalić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuwaks Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Rozumiem, że Zarząd Okręgu ma przewidzieć w październiku, że 31 stycznia pod mostem w Krościenku zgrupują się ryby na zimowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Kolego ryby to się pod mostem grupuja odkąd ten most zbudowano. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) To nic nie da. Chyba, ze zostanie to polaczone z regularnymi codziennymi kontrolami. Tu mowa o pstragu(?!), a dobrym przykladem jest moj odcinek Dunajca - nizinny. Okolice promu w Otfinowie jest od lat objete mianem "zimowiska" jest ustalony zakaz polowu 500m ponizej jak i powyzej. Idac w dol ok. 1km/2km napotykamy na kolejny prom w Siedliszowicach tam rowniez ze wzgledu na glebokosc ryba sie grupuje na zimowiska ale tam nie ma zakazu. (Pocieszeniem jest to ze Dunajec sie zamula w tamtych rejonach i ryba wczesniej czy pozniej nie bedzie chciala tam zimowac). Doskonale wiem, ze mimo zakazu codziennie dochodzi tam do nielegalnego polowu, bylem kiedys swiadkiem jak mezczyzna (widac ze miejscowy) szedl z duza przemoknieta, torba wygieta w tak oczywisty sposob, co swiadczyloby o dosc duzym szczupaku,sandaczu,sumie nie wiem. Owszem kontrole sa przeprowadzane ale nikt tam nie siedzi 24h. Dopoki nie zmieni sie mentalnosc ludzi nic sie nie polepszy, a bedzie coraz gorzej. Dobrze,ze znam rzeke ktora tak jakby zatrzymala sie w czasie, w latach 90', gdzie jest jeszcze sporo ryby a mala presja. ps. przepraszam za brak pl znakow. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuka Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Wczoraj zdjęli ze strony komunikat o zimowisku w Krościenku bo zrobiło się cieplej a tak poważnie to wczoraj był czwartek i dwa duże koła w Nowym Sączu zbierały składki i nie chcieli płoszyć potencjalnych dawców pokarmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
al_neri Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 No faktycznie, nikt nie jest w stanie określić, gdzie na rzece takiej jak Dunajec znajdują się zimowiska/tarliska etc. A juz mna pewno nie sa w stanie tego zrobic ichtiolodzy z PZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Znam trzy zimowiska na odcinku na ktorym wedkuje, tylko jedno jest objete "ochrona". A wystarczyloby aby wladze zechcialy rozmawiac z wedkarzami! (Nie pseudowedkarzami a wedkarzami!). Edytowane 29 Stycznia 2016 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuka Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Był taki jeden pan ichtiolog w okręgu nowosądeckim który wpuścił stado 60 cm głowacic do małej rzeczki Kamienicy na uciechę mniejszości Romskiej i sądeckim żulom niekturzy koledzy wystąpili po odstrzały na tą zwierzynę odmówili " bo przy paśniku nie wolno" Edytowane 29 Stycznia 2016 przez nuka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Osobiście preferuję tezę że wszelkiego rodzaju zakazy z punktu widzenia ekonomicznego są dla osoby sprzedającej produkt raczej nie sprzyjające gdyż powodują obniżenie zainteresowaniem produktem oraz popytu na produkt który sprzedający oferuje.Natomiast w tym wypadku wszelkie formy zarówno prewencji jak i ochrony są jak najbardziej wskazane. Wszystko można zaplanować logicznie i konsekwentnie realizować zamysł działania.Najgorzej jak coś wychodzi zbyt szybko, ma charakter szarpany i jest nie do końca logiczne. A można to było wszystko zrobić w imię przyjaźni wędkarskiej i w celu ochrony ukochanej rzeki i ryb. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Piotr Boruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 O! I to jest sedno Piotr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Panowie my też możemy przypilnować. Każdego razu jak przejeżdżam np.na wyższy Dunajec przez Otfinów nie omijam przeprawy promowej szerokim łukiem. Ostatnio zgarnąłem dwóch cwelów jak szarpali świnkę za świnką. Dzwonię za każdym razem i przypominam się Straży Rybackiej z Nowego Sącza. Trzeba dzwonić, poprosić o nazwisko rozmówcy i wskazywać proceder.Można się umówić we dwóch i zrobić szybki wypad wieczorem na prom i złapać kłusoli i zadzwonić na Policję.Z tego co wiem to większość kłusoli to pijaczki sklepowe którzy tną ryby na podcinę. Ja mam spory kawałek do Otfinowa, ale wiem, że jest paru z Dąbrowy Tarnowskiej oraz okolic. Można coś zorganizować.Osobiście zawsze o tej porze roku proponuje się przejechać późnym wieczorem. Zawsze można zadzwonić do promowego:) Trzeba tępić!!!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi