Crocop80 Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Czy moge wogóle pospinningowac od połowy września w Szczawnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crocop80 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Hallo czy ktoś mi odpowie na to pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Hallo czy ktoś mi odpowie na to pytanie?Przecież już Ci wyżej napisali...z o bacz ostatni posta Piotrka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crocop80 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 No to fajnie będe próbował spinningować ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszryba Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 da się łowić na okolice Tarnowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 A jaki kolor wody aktualnie utrzymuje sie poniżej osu po tyć seszczach?I jest realna szansa w weekend pospiningowac przy wmiare przejzystej wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Marne szanse idzie cały czas brązowy, ja też myślę gdzie w sobotę się wybrać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 byłem wczoraj powyżej OSu, (Szczawnica) woda - kawa z mlekiem, 0d 5.oo do 8.oo złowiliśmy we dwóch tylko kilka krótkich kropkow. Warunki ciezkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Jaka tam woda na niedziele sie zapowiada poniżej osu?Kolor i stan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudraj Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Stan : http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/149200160A woda czysta Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez kudraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszryba Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 ej co oni walą z tą wodą, kurw... puszczają jak tylko im pasuje, mozna tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Wal na spina i nie patrz na boki ,bo jak się za gapisz to nie połowisz aż do lutego .I tak łowisz na bez zadziory i puszczasz ryby więc co się martwisz???Ja łowiłem ostatnio prawie w alcatraz i to był dopiero extrime !!!!!Ale mnie goście ścigali .to było street fishing gt turbo . :D najfajniejsze było to że nie wiedzieli o co biega bo słyszeli świst przynęty a nie wiedzieli z kąt rzucam trochę byłem za mask wany ....i powiem Ci nie ma się co spina .......ćććć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubu18 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Witam! Czy możecie mi przypliżyć tą rzekę w okolicach Gabonia? Na jaką rybę można się tam zaczaić ? Będę tam w wakacje, spining oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Jak tylko spinning to możesz nie poszaleć.Jak nie ma powodzi w maju czy czerwcu to w lipcu w Dunajcu jest sporo glonu.Optymalna jest sucha ewentualnie mokra mucha.Bardzo płytki woblerek 4-5 cm.może skusić pstrąga lub klenia.Najbliżej masz do Dunajca w Gołkowicach .Niezbyt rybna woda ale łatwa do brodzenia a przy tym czytelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubu18 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Dziękuje za informacje Panie Januszu, a proszę mi podpowiedzieć czy w tej okolicy są jakieś fajne pstrągowe rzeczki (tak +/- 10km) i gdzie mógbym zakupić pozwolenie czasowe w tamtej okolicy? Przy okazji... na Dolnym Śląsku też "walczymy" Pana wobkami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Ta mapka będzie chyba bardzo pomocna, gdzie kupić pozwolenie i co można na danym odcinku rzeki https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=17hSoYBa2_9s_U9DtWdhYKj6nZ6g&ll=49.67975735337957%2C20.407207900000003&z=9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubu18 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Ta mapka będzie chyba bardzo pomocna, gdzie kupić pozwolenie i co można na danym odcinku rzeki https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=17hSoYBa2_9s_U9DtWdhYKj6nZ6g&ll=49.67975735337957%2C20.407207900000003&z=9 Takie mapki powinien mieć każdy okręg. Z moje strony też dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Takie mapki powinien mieć każdy okręg. Z moje strony też dzięki. Zgadzam się Okręg NS dopiero w tym tygodniu wprowadził "Interaktywną mapę wód okręgu" i według mnie jest świetna. Proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Pytałeś Jakubu 18 o pstrągowe rzeczki w okolicach Gabonia. Nawet jedna przepływa przez Gaboń Na wszystkich dopływach Dunajca i Popradu o ile nie ma całkowitego zakazu łowienia obowiązuje sztuczna mucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubu18 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Rozumiem że obowiązuje to na wszystkich potokach górskich również (przepraszam za dociekliwość ale wolę się dowiedzieć u żródła niż później się tłumaczyć niewiedzą). Ciekawi mnie czy na takich górskich "ciekach" też Panowie próbowaliście kiedyś połapać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Na stronie którą podałem są świetne, dokładne mapy Zaznacz po lewej stronie kwadratowe okienka i ukarzą się wszystkie wody okręgu NS. Najeżdżając kursorem myszki i klikając w daną rzekę wyświetla się nazwa rzeki i jej opis (metody połowu, przynęty itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubu18 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 TOMI803 oczywiście kojarzę o co chodzi z mapką , natomiast chodzi mi o to (może nie precyzyjnie się wyrażam) czy wędkowaliście kiedyś w takich strumieniach gdzieś wyżej w jakimś strumieniu w górach bo bedąc ostatnio w Gaboniu wybraliśmy się ze znajomymi na spacer na Prehybę i tam po drodze zaintrygował mnie tamtejszy strumień, miał kilka takich fajnych mini spadzików gdzie robiła się fajna głębsza woda i zastanawiałem się czy tam można spodkać potokowca i czy można tam łowić i czy generalnie macie takie zajawki na takie "cieki"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Teraz rozumiem, o to już musisz pytać konkretnych miejscowych Może pan Janusz pomoże Ps. Np Biała Tarnowska - od pot. Binczarówka do mostu na drodze Nowy Sącz - Gorlice . Woda górska. Sztuczna mucha. Łowisko "Złów i Wypuść". Sam jestem ciekawy, czy coś pływa i czy można ewentualnie wędkować na Białej powyżej pot. Binczarówka bo okręg NS nic na ten temat nie pisze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Kiedyś cieszyło mnie takie ekstremalne łowienie.Łowiłem praktycznie na wszystkich większych dopływach Dunajca i Popradu.Bardzo trudne łowienie.Wspinaczka przedzieranie się przez chaszcze,mnóstwo much zostawionych na drzewach.Bardzo cieszą rybki złowione w takich okolicznościach przyrody choć bardzo rzadko przekraczają 35 cm.Więcej frajdy ze spotkanych zwierząt.Odnosiłem wrażenie że brodząc potokiem jestem niezauważalny dla zwierząt.Udało mi się z bardzo bliska obserwować pijącego wodę z potoku rysia,żbika,borsuka. W ostatnich kilkunastu latach poziom potoków bardzo się obniżył to i mniej głęboczków dających schronienie rybom.Mam taki jeden ulubiony który odwiedzam co roku.Bardzo lubię przejechać się tam po deszczu ze względu na sporą liczbę salamander.Pstrągi niewielkie ale jest okazja podpatrzenia z bardzo bliska polujące pluszcze i zimorodki. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi