jakubu18 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Dokładnie Panie Januszu! Mnie też bardzo cieszy obcowanie z przyrodą a Wy macie to szczęście że nie odjeżdżając (zapewne) zbyt daleko od domu macie okazję przyglądać się tej "najdzikszej" . Dlatego też padło tu moje takie pytanie. Poza tym w takich okolicznościach przyrody nie chodzi o PB (przynajmniej dla mnie) a każdy kontakt z rybą jest fantastyczną przygodą! Martwi mnie jedynie fakt że zapewne wszędzie na takich wodach (strumieniach, potokach, ciekach) obowiązuje metoda muchowa... niestety na dzień dzisiejszy mi kompletnie obca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 WitamPodepnę się pod ten temat żeby nie zakładać nowego. Na święta wielkanocne wybieram się z rodzinką na wypoczynek do Murzasichla. W planach jest oczywiście wędkowanie - pierwszy raz muchówką na podtatrzu. Mam pytanie czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć (najlepiej na priv) gdzie warto się wybrać w okolicy. W zeszłym roku byłem na Dunajcu ze spinem pomiędzy Szczawnicą a Krościenkiem. W tym roku z racji zakupu muchówki wachlarz możliwości dużo większy. Myślałem o Białym Dunajcu lub Białce. No i jakie muchy zabrać. Streamerów już trochę ukręciłem ale co z suchymi? Jest szansa na rójkę? Dziękuję z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 tak się składa, że będę teraz przez 3 dni blisko Zakopanego. Z racji tego że łowię na spinning to przeklikałem całą interaktywną mapę okręgu (super sprawa) i wyszło mi że teraz chcąc połowić mam do dyspozycji tylko jeden odcinek Dunajca w okolicy Krościenka (nie liczę zbiorników) "Dunajec - od ujścia potoku Grajcarek do ujścia potoku Zakijowski. Jeśli coś pomieszałem to wyprowadźcie mnie z błędu. Mam też pytanie o stan wody czy teraz jest możliwe łowienie na Dunajcu? No i ostatnie pytanie czy o też porze roku chcąc poganiać kropki to dobry plan żeby tam jechać. Z miejsca zakwaterowania będę miał na ten odcinek około 60 km dlatego pytam... dzięki z góry a podpowiedzi mogą być na priv. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Majówka...? Ja będę próbował ze spinem na Popradzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 w tym tygodniu tam będę trochę służbowo ale wiadomo wędka też musi w samochodzie być 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 no cóż w tym roku po zimie nie wiele zostało kormorany, wydry plus brak lodu poniżej zbiornika = brak ryb od sromowiec do gołkowic ale cóż w końcu to wpływ zbiornika na rzekę i zimy która zmroziła wszystkie rzeki i zbiorniki, a ptactwo i wydry muszą coś jeść stąd też i brak ryb na Dunajcu. W lutym nie brały, marcu też, jest po połowie kwietnia i dalej bryndza...pojedyncze sztuki..wniosek po prostu nie umie ich łowić albo ich nie ma....wnioskujcie sami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 U góry wszystko wyżarte Troche ryby zostało na odcinku sądeckim .Zamarznięty był przez całą zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalvcf Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Witam, w weekend majowy będe w Nowym Sączu, chciałbym zapolować na Bolenie na odcinku próg w Świniarsku do Jeziora Rożnowskiego, oraz na jeziorze. Jakie przynęty najlepiej sie sprawdzają? czy klasyczne boleniówki na tej wodzie też mogą być skuteczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 To zależy co nazywasz klasyczną boleniówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalvcf Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Woblerow o delikatnej lusterkujacej pracy z pionowym sterem:) to miałem na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Może dla kogoś to jest klasyczna boleniówka ,dla mnie nie Na sądeckim odcinku Dunajca na ciężkie woblery o wymuszonej tempem zwijania jedynie drobno lusterkującej akcji raczej nie połowisz Dunajcowe bolki nie uganiają się za przynętą.Biorą przynęty o wyrażnej ,drobnej pracy ogonowej prowadzone wolno a najczęściej po prostu postawione w nurcie.Dla mnie klasyka to "Chiciorek: 5,5 cm. Pierwowzór tego woblera zrobiłem około 30 lat temu i nadal nie ma za bardzo konkurencji na tym odcinku Dunajca. Jak będziesz łowił pod moim domem to zadzwoń.Jak będę w domu to podejdę nad wodę i wspomogę kolegę forumowicza dobrą nalewką 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orni Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 I tu się zgadzam w 100% Mimo, że na Dunajcu złowiłem jedynie kilka bolków to wszystkie na niewielkiego wobka zatrzymanego w nurcie, podanego z myślą o kleniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalvcf Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 W stadko chiciorkow jestem zaopatrzony więc w takim razie kombinować nie bede:) w któryś dzień weekendu pewnie będę niedaleko Twojego domu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Troszkę większa woda. image uploadercertificity.com 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Troszkę większa ale kolor chyba ok? dało by się łowić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Troszkę większa ale kolor chyba ok? dało by się łowić ? Na rasówkę z gruntu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Jak dla mnie za wysoka i za brudna, szczególnie poniżej ujścia Białej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Na rasówkę z gruntu No nie na pewno nie Andrzeju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Nie ma szans na spina Wisła jeszcze gorsza, zostają tylko dołki, a to już nie moja bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Paweł co Ty gadasz przecież dzisiaj połowiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Woda spora ale bolki na "Chiciorka" gryzły fajnie Rybki takie 60-65 cm.Zamałe żeby robić fotki ale frajda była 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Tam u was może trochę szybciej się czyści Ja dzisiaj byłem z synkiem na 2 potokach wpadających do Dunajca , po przebrodzeniu 2km miałem 1 potokowca ok.35cm zrobił świecę po młynkowaniu i spadł, którym to widokiem synalek bardzo się ucieszył, 0 widocznych rybek, a dawniej dziesiątkami z każdego miejsca uciekały...czasami tylko dochodził nas odorek szamba z wody, syn pytał się tylko tato czy wnet tu w ogóle nie będzie ryb? Odpowiedziałem nie wiem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Woda nadal wysoka, ale szybko się oczyszcza. Na spining można już się wybrać. :) gif uploadercertificity.com 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) Pierwszy w tym roku i jeden z dwóch. Edytowane 14 Maja 2017 przez Perez. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Gratulacje, więc i ja będę musiał wybrać się nad Dunajec. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi