Skocz do zawartości

Dunajec

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

Te główki I te pod mostem A4 są tak obławiane że szkoda gadać. Wystarczy się ruszyć trochę dalej I można połowić, no chyba że w tygodiu po pracy na szybko to pod A4 ::

........i co tam pod A4 na szybko można złowić? Mam rozumieć , że ryby czekają na szybkiego przybysza z kijem i załatwione. :wacko:

Pod A4 to Bolenia a jak nie bierze to można pooglądać jak trzaska ukleje na wodzie. Między główkami pokaże się czasami przepiękny kleń ale jakby nie zwracał uwagi na przynęty.....nieosiągalny :)  Ale tam tak cisną że wydaje mi się że ryby już znają woblery z nazwy jak tylko te wpadną do wody :)

Spokojnie, takie miejscówki na szybkie łowienie skutecznie odstraszają i zniechęcają.Na szybko to można coś z Afryki złapać i przywieź. Miejscówka jak każda inna, trzeba poświęcić trochę czasu i rozumu.Ja się tylko cieszę jak widzę gościa co nad wodą propaguje

" szybko zarzuć, jeszcze szybciej zwiń". :lol:

• Like 2

Tomek masz rację, bardziej się już nie da ???? Natomiast złowić coś fajnego, to tak jak wszędzie trzeba swoje spędzić nad wodą.Pozatym znam lepsze miejsca w pobliżu,do główek pod A4 jest spoko dostęp więc czasem zaglądam☺️

• Like 1

Ładnie koledzy połowiliście !

W sobotę faktycznie pod wieczór bolki brały, ale jak zobaczyłem w niedzielę na pogodynce podest, ze w Czchowie na zaporze z 125m sześciennych/1s zostało 25m! , to zamiast na Dunajec pojechałem z synkiem na Wisłę i też trochę połowiliśmy, ja być może straciłem bolka życia (spiął się).

Swoją drogą jak można tak barbarzyńsko wahać poziomem wody na Dunajcu! To powinno być karalne. Nic nie działa PZW , ani Ochrona Środowiska.

• Like 1