Skocz do zawartości

Dunajec

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

A w Dunajcu w Łukanowicach nawet bakterie śmiertelnej czasami laseczki zgorzeli gazowej bytują i przedostają się do wody wodociągowej.http://pssebrzesko.wsse.krakow.pl/

Nic dziwnego jak stacja uzdatniania jest jaka jest , a z oczyszczalni ścieków idzie to i owo, a potoki wpadające do Dunajca np.Brzozowianka czy Paleśnianka..hm wystarczy czasami powąchać..

K...a ani się napić ani wymyć nie można! w domu tylko woda gazowana i wódka, której nie piję :D

Edytowane przez jerzy6
  • Like 1

Tak w Jurkowie, bylismy z synem tam kilka dni temu...bardzo silne prądy wiry, na Dunajec to musi być dobry pływak.

W sumie słyszałem o utonięciach w Dunajcu już wiele razy w ciągu swojego życia, tragedia dotyczyła dwa razy moich znajomych...

Są niebezpieczne uskoki dna , kamienne przykosy, dołki i jeszcze często baardzo silny nurt.

W dziecinstwie sam się topiłem, na szczęście po paru minutach wyciągnął mnie ratownik , ale uczucie niezbyt przyjemne, chociaż  po kilku minutach bezwładnego już spływu miałem tylko sny...nagłe szarpnięcie ręką ratownika mnie obudziło...

Edytowane przez jerzy6

Panowie jesteście na miejscu i nie chcecie wykorzystać tych skoków, tak częstych skoków.Dziś specjalnie wziąłem urlop, miałem jechać na bolki na Wisłę, bo zapowiadała się fajna pogoda,ale zobaczyłem stan wody na Dunajcu, szybka decyzja i jestem nad wodą. Szukałem kleni. Znalazłem dopiero po 3 godzinach na pewnej miejscówce, zbierały smużaki aż miło:)Szkoda, że muszę dymać spory kawałek, inaczej byłbym na każdym przyborku:)

Marek dzisiaj ryby żerowały na płytkich płaniach, takich do kolan i płytszych. Brania na wypłyceniu.Spadnie woda te 40-50cm staną w warkoczu na rozmyciu, podniesie się woda znowu wyjdą pod zalane kępy traw, opaskę. Na niżówkach i czystej wodzie trzeba szukać w korycie, za przeszkodami, albo przy skarpach.Łowienie przy skarpach lubię najbardziej, ale też jest najtrudniejsze.Klenie Cię mają jak na dłoni:(Tutaj pole do popisu ma muszkarz łowiący z wody)

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Witam kolegów wybieram się do Zakopanego z rodzinka na parę dni i czy mógł by mi ktoś z was polecić jakąś rzeczkę pstrągowa albo jakiś odcinek będę chodził ze spinem z góry dziękuję i jeszcze jakieś info gdzie opłaty ;)