polny Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Ja nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 (edytowane) A w Dunajcu w Łukanowicach nawet bakterie śmiertelnej czasami laseczki zgorzeli gazowej bytują i przedostają się do wody wodociągowej.http://pssebrzesko.wsse.krakow.pl/Nic dziwnego jak stacja uzdatniania jest jaka jest , a z oczyszczalni ścieków idzie to i owo, a potoki wpadające do Dunajca np.Brzozowianka czy Paleśnianka..hm wystarczy czasami powąchać..K...a ani się napić ani wymyć nie można! w domu tylko woda gazowana i wódka, której nie piję Edytowane 20 Czerwca 2017 przez jerzy6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Jadąc dziś nad wodę w radiu mówili,o 14-latku którego dziś porwał Dunajec, chyba gdzieś wyżej Tarnowa.Przykra sprawa Edytowane 20 Czerwca 2017 przez Perez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Tak w Jurkowie, bylismy z synem tam kilka dni temu...bardzo silne prądy wiry, na Dunajec to musi być dobry pływak.W sumie słyszałem o utonięciach w Dunajcu już wiele razy w ciągu swojego życia, tragedia dotyczyła dwa razy moich znajomych...Są niebezpieczne uskoki dna , kamienne przykosy, dołki i jeszcze często baardzo silny nurt.W dziecinstwie sam się topiłem, na szczęście po paru minutach wyciągnął mnie ratownik , ale uczucie niezbyt przyjemne, chociaż po kilku minutach bezwładnego już spływu miałem tylko sny...nagłe szarpnięcie ręką ratownika mnie obudziło... Edytowane 20 Czerwca 2017 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Dunajec jest bardzo zdradliwą rzeką, z płycizny można od razu znaleźć się na głębi i w dodatku z wirami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Co do żyłki ubiegly sezon lowilem caly czas na 0,18 i spokojnie z bolkami dawalem rade (największy 70cm) jedyny minus ze podczas lowienia na ciezkie bezsterowce rwaly się przy rzucie, ale do sterowcow jak najbardziej wystarczalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Taki sobie widoczek, w pobliżu parę niezłych miejscówek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Dziś rybki nemrawe... Bolki świtem nie uwidaczniały swej aktywności na powierzchni , uklei też nie było widać...Jeden uderzył , ale spudłował, niestety...Trzeba spróbować jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Przynajmniej pogoda jest niezła, chociaż jest za ciepło. Ale nad wodę zawsze można iść jak nie z wędką to poopalać się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 No ja na opalanie raczej szans nie mam...Nad wodą bywam przed pracą , czyli najczęściej od 4 do 6.30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Skoki wody są tak makabryczne ze ja juz nie wiem gdzie tej ryby szukać Przedwczoraj 190cm. Wczoraj 130cm. dzis znowu 190cm i leci w dół pewnie znowu na niżówkę.... Co jest kuuuurka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 A po weekendzie zrobia znowu powodź mnie osłabiają te skoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Panowie jesteście na miejscu i nie chcecie wykorzystać tych skoków, tak częstych skoków.Dziś specjalnie wziąłem urlop, miałem jechać na bolki na Wisłę, bo zapowiadała się fajna pogoda,ale zobaczyłem stan wody na Dunajcu, szybka decyzja i jestem nad wodą. Szukałem kleni. Znalazłem dopiero po 3 godzinach na pewnej miejscówce, zbierały smużaki aż miło:)Szkoda, że muszę dymać spory kawałek, inaczej byłbym na każdym przyborku:)Marek dzisiaj ryby żerowały na płytkich płaniach, takich do kolan i płytszych. Brania na wypłyceniu.Spadnie woda te 40-50cm staną w warkoczu na rozmyciu, podniesie się woda znowu wyjdą pod zalane kępy traw, opaskę. Na niżówkach i czystej wodzie trzeba szukać w korycie, za przeszkodami, albo przy skarpach.Łowienie przy skarpach lubię najbardziej, ale też jest najtrudniejsze.Klenie Cię mają jak na dłoni:(Tutaj pole do popisu ma muszkarz łowiący z wody) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 (edytowane) Drugi już boleń na długą nimfę Edytowane 24 Czerwca 2017 przez Michał P. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronka1991 Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Witam kolegów wybieram się do Zakopanego z rodzinka na parę dni i czy mógł by mi ktoś z was polecić jakąś rzeczkę pstrągowa albo jakiś odcinek będę chodził ze spinem z góry dziękuję i jeszcze jakieś info gdzie opłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 (edytowane) Okolice Zakopanego nie tolerują spinningistów. Wszędzie mucha.Najbliżej (gdzie wolno), to cofka jeziora (zalewu?) Czorsztyn. Edytowane 5 Lipca 2017 przez Lepton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BjornOFF Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Prawda,bodaj 50 m powyzej mostu na Hubie mozna zaczac spiningowac.Nie wiem jak sytuacja wyglada ponizej zapory w Sromowcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Poniżej zapory teoretycznie można (do granicy parku).Teoretycznie,ponieważ często taki tam tłum,że .Z kolei poniżej parku,(od ujścia Grajcarka) .Niestety kawał drogi z Zakopanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Jaka woda dzisiaj na Dunajcu, mam zamiar jutro wyskoczyć na parę godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Woda prawie kryształ bylem 3 godzinki ale niestety nic może tobie się poszczęści 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Woda czysta i niska. Ciepła ???? byłem chwilkę wieczorem, klenie nieaktywne ale wypad udany. Bolek 60 cm na nimfę, kilka okoni i świnka ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Byłem dziś od 16 do 21,jeden okoń na brzegu Woda niziutka i czyściutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Z tym że na górze płynie kwas, na dniach może być już i tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Z tym że na górze płynie kwas, na dniach może być już i tutajNie bardzo rozumiem jakbyś mógł rozwinąć byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi