Skocz do zawartości

Dunajec

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Dunajec jest specyficzną rzeką, bardzo kapryśną. Potrafi zmieniać koryto i ukształtowanie dna co miesiąc, nie wspominając  już o ciągłych wahaniach poziomu wody. Co wpływa na zachowanie ryb. Natomiast Biała, jest bardzo trudną rzeką ale potrafi dać sporego klenia.

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Szanowni koledzy

Życie rzuciło mnie do Nowego Sącza... Mieszkam już tutaj prawie pół roku... Na rybki nie było jak i kiedy... Dzidziuś, zmiana pracy... Itd, itp. Doradzcie gdzie wyskoczyć na godzinę przed robotą...Kamienice mam 5 min piechotą, chodzę z psem na spacery... Nie wygląda to dobrze... Trochę drobnego klenika widać...

Nosi mnie okrutnie ???? Może jakaś mała podpowiedź? Latem to już rodzinkę będę zabierał nad wodę i szukał, szukał....

Aaaa i jeszcze jedno, są gdzieś w okolicy jakieś łowiska specjalne... Z naciskiem na karpia... Dla pani. Jak połowi, to częściej mnie będzie puszczać????

Każde info da mi jakiś obraz i zaczątek nowej przygody w nowym miejscu.

Z góry dziękuję...

Edytowane przez jabadaon

W widłach Dunajca i Popradu, obok obwodnicy jest łowisko karpiowe. Moi kumple karpiarze mówią że bardzo dobre. Ja nie karpiuje, byłem tam tylko kilka razy towarzysko. Ogólnie to z Nowym Saczem źle nie trafiłeś, dużo fajnych rzek i na nich chyba 21 odcinkow no kill.

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=17hSoYBa2_9s_U9DtWdhYKj6nZ6g&ll=49.636196429087754%2C20.725468092871097&z=12

tutaj masz mapę wód okręgu, klikasz w wybrany odcinek i wszystko wiesz. Mapa jest na stronie http://www.pzwns.info.pl/ Myślę że wszystko Ci się wyjaśni jak się z nią zapoznasz. Składka roczna jaką ja zapłaciłem na Okręg Nowy Sącz to 198zł.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...