Skocz do zawartości

Dunajec

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

Ładowali prądem hmmmm..... Proceder zimowy znany nam wszystkim czyli perfidne klusownictwo. Niby wszystko ,,normalne"-powiedziałbym taki polski standard tylko czy ktoś mi wytłumaczy jak to jest że wędkarze wiedzą kto gdzie i kiedy kłusuje a PSR nigdy nie wie ?!?!?!?!?!

Gość TomaszBociek

Ładowali prądem hmmmm..... Proceder zimowy znany nam wszystkim czyli perfidne klusownictwo. Niby wszystko ,,normalne"-powiedziałbym taki polski standard tylko czy ktoś mi wytłumaczy jak to jest że wędkarze wiedzą kto gdzie i kiedy kłusuje a PSR nigdy nie wie ?!?!?!?!?!

Bo to jest tak:

Dzwonisz do największego frajera w tarnowskim okręgu p. Wszołka komendanta SSR i on Ci odpowie że nie ma środków na paliwo. Dzwonisz do PSR i oni Ci odpowiadają że nie mają ludzi.

Oba przypadki g..... prawda.

Najłatwiej jest im wpaść na Niwkę i Trzydniaki i udawać komandosów sprawdzając siatki 60-70 letnim dziadkom albo drzeć morde na spławikowca bo nie ma przyrządu do wyjmowania haczyków.

Taki jest obraz tarnowskich ścieków i elitarnych jednostek kontroli.

Wiesz to taki prywatny folwark kilku kretynów tego komunistycznego rakotwórczego tworu jakim jest PZW.

Wracając do Dunajca. Cieszmy się że boleń jest niejadalny, bo by już i jego nie było w wodzie.

Dla mnie to był ostatni rok z PZW Tarnów. Za dużo już tej patologii, za dużo.....

• Like 6

Na temat PSR Tarnów to nawet nie chce się wypowiadać bo miałem przyjemność ich "poznać"- patologia jakich mało....kurła kłomandosy....A już stala gadka że nie mają ludzi i środków albo paliwa to już standard ale jak bym nie miał wpisu w karcie to by mnie zastrzelili w krzakach haha Ciekawe jak to jest prawnie bo w końcu zgłasza się im przestępstwo a oni nie reagują...cywil jak nie zgłosi przestępstwa to ma problem a jeśli władza nie reaguje na zgłoszenie przestępstwa też nie powinna być poddana karze ?

Edytowane przez bencur

To nie tylko w okręgu Tarnowskim tak jest ! w Krakowskim jest dokładnie tak samo jak i PSR i SSR z Wiatrem na czele to porażka !!! Jest kilka osób w naszym okręgu co mają legitymacje SSR i za damski  ch.j jeżdżą, kontrolują i się starają, a Ci co biorą za to kasę mają w.jeb.ne !  

• Like 2

Gość TomaszBociek

Na temat PSR Tarnów to nawet nie chce się wypowiadać bo miałem przyjemność ich "poznać"- patologia jakich mało....kurła kłomandosy....A już stala gadka że nie mają ludzi i środków albo paliwa to już standard ale jak bym nie miał wpisu w karcie to by mnie zastrzelili w krzakach haha Ciekawe jak to jest prawnie bo w końcu zgłasza się im przestępstwo a oni nie reagują...cywil jak nie zgłosi przestępstwa to ma problem a jeśli władza nie reaguje na zgłoszenie przestępstwa też nie powinna być poddana karze ?

Zgłaszasz podejrzenie popełnienia wykroczenia lub przestępstwa. Co do tego co oni powinni z tym zrobić regulują 1. Ustawa w oparciu o którą zostało powołane PSR, 2. Co do SSR to reguluje ich działania statut PZW. To tak w teorii. A że h... robią to można zgłosić niedopełnienie czynności po zgłoszeniu podejrzenia znamiona wykroczenia lub przestępstwa. Za to jest postępowanie dyscyplinarne w podległej jednostce- czyli komendant zamiecie pod dywan. Albo dalej idąc zglaszasz sprawę do prokuratury i oni prowadzą śledztwo wyjaśniające. Tak i tak h.... z tym zrobią a Ci co kradli kraść nadal będą razem z PSR bo i że i oni kradną to już chyba każdy wie

Panowie zawsze możecie dzwonić centralnie na Policję,

bo np. "cywil" skąd ma mieć tel. do PSR?

Mnie kontrolowano kilka razy na bulwarach w Krakowie i tylko panowie policjanci.

Taaaaa hehe z policją też już próbowałem nie tylko ja...zgłoszenie przyjęte jak tylko będziemy mieć wolny patrol to wyślemy....i zawsze są zajęci :D 

W pełni się zgadzam z opiniami powyżej. W Brzesku w kole PZW jeszcze gorzej <a może było..>, jeszcze większe chamstwo i olewactwo  teraz już od ok.7 lat przepisałem się do koła PZW Bochnia bo są kulturalniejsi. A PSR Tarnów i "gospodarz" wód szkoda gadać...

Jeśli chodzi o zgłaszanie zatruwania rzeki to też takie coś przeszedłem:

policja<ale ona faktycznie ma inne sprawy na głowie!>--mówi, że to sprawa urzędu gminy,  urząd gminy, że policja powinna się zająć,  a PZW kołuje mnie przez parę tygodni, a potem nie mieli czasu itp.. sanepid, ochrona środowiska też się okazuje tym się nie zajmują :D, czyli nikt nie chce się zająć :angry:

Edytowane przez jerzy6

Gość TomaszBociek

W pełni się zgadzam z opiniami powyżej. W Brzesku w kole PZW jeszcze gorzej <a może było..>, jeszcze większe chamstwo i olewactwo  teraz już od ok.7 lat przepisałem się do koła PZW Bochnia bo są kulturalniejsi. A PSR Tarnów i "gospodarz" wód szkoda gadać...

Jeśli chodzi o zgłaszanie zatruwania rzeki to też takie coś przeszedłem:

policja<ale ona faktycznie ma inne sprawy na głowie!>--mówi, że to sprawa urzędu gminy,  urząd gminy, że policja powinna się zająć,  a PZW kołuje mnie przez parę tygodni, a potem nie mieli czasu itp.. sanepid, ochrona środowiska też się okazuje tym się nie zajmują :D, czyli nikt nie chce się zająć :angry:

Zatrucia rzeki zgłaszać należy do PZW, WIOŚ, Gminy. W takiej kolejności. A czy coś z tym zrobią? Za odpowiedź niech posłuży przykład zatrucia na rzece Białej kilka lat temu gdzie padło 80% stad świnki, certy i brzany.....

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...