bencur Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Żabno-Tarnow Klenie i to te większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomaszBociek Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Ja już naprawdę nie mam słów żeby to wszystko opisać co się dzieje w tym okręgu Jedna wielka pierd........ patologia i skur......stwo na najwyższym poziomie. Panowie, idźcie po rozum do głowy i przestańcie opłacać. To już dawno nie miało sensu a teraz to już najzwyklejszy haracz. Więcej już nie będę się wypowiadał, skończyłem z PZW w tym roku raz na zawsze. Połamania koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Fota z wczoraj z okolic Biskupic Radłowskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Ja piernicze ciekawe co to? Czy azoty? a taką miałem miejscówe zawsze tam klenie były. W piątek sprawdzę czy to wydarzenie ma jakiś wpływ na brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 (edytowane) Nie mogę pojąć, że takie sytuacje z zatruciem na większą skalę jeszcze mają miejsce; tutaj rzeka i okolice gdzie stawiałem pierwsze spinningowe kroki , aż żal czytać i patrzeć.Azoty z tego co wiem już dawno się "uspokoiły", czyżby jednak .... Przykre to co opisujecie koledzy, wybieram się w niedługim czasie w rodzinne strony, planowałem odwiedzić stare miejsca, na których kiedyś dno "wybrukowane" było kleniami, mam nadzieję, że straty nie pójdą w "tony" co już dawniej się zdarzało Edytowane 11 Lipca 2018 przez Piotr Gołąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Piotrze nie pociesze Cię bo rybostan w tych okolicach jest marny A do tego to zatrucie spowodowało że mi osobiście odniechcialo się wędkowania... jednym słowem załamka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 (edytowane) Ja pier... nikt nic nie widział, nie słyszał skąd to się wzięło? Nie ma świadków? Wezwał ktoś z was policję lub WIOS?Moze te padnięte ryby przebadali by? Ale pewnie i tak by było jak zwykle, ze brak winnych...Przecież te znaczne ilosci syfu musiało być widać skąd się biorą, policja teoretycznie powinna to wykryćA Dunajec w tych okolicach płynie przez dość zaludnione okolice.Tomasz Bociek napisz szerzej dokładniej o co chodzi, czy to coś wspólnego z tym zatruciem? Co najbardziej Cię zdenerwowało w PZWZ tych wpisów wynika ze sprawa od soboty co najmniej do dzisiaj trwa lub się powtarza!Proponuję powiadomić policję, WIOS oraz nasz PZW, sam też bym to zrobił, ale nie byłem nie widziałem , nie mam żadnych dowodów. Edytowane 11 Lipca 2018 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek86 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 (edytowane) Jeśli chodzi o klenie to jest ich masa, tak samo okoni. Tyle że nie duzych, albo ja trafić na większe nie mogę Szczupaka ze świecą szukać i sandacza. Na spinning łowię jako przyłów certy (ostatnio 39cm) i świnki (ostatnio 43cm), ale to dosyć rzadko.Trafił się sumek, widziałem jak kolega po kiju wyciągnął suma 111 cm. Pytałem o sandacze i szczupaki bo to typowe ryby drapieżne, a nie trafiam ich za często w tych okolicach. Bolenie też są, ostatnio złowiłem maluszka 54cm, czyli coś tam jeszcze pływa. tak czy siak martwe duże ryby wzbudziły mój niepokój, zwłaszcza że widziałem ich kilka sztuk. We wtorek nie zauważyłem już żadnej martwej ryby. Edytowane 12 Lipca 2018 przez Bastek86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzbak7635 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Wiem panowie wiem że nie na obecny temat ale może ktoś się podzielić o Dunajcu w sromowcach do Krościenka na co się nastawiać na spining Wysłane z mojego Hammer Energy przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Z tego co wiem to spinning w Sromowcach dozwolony od września, dopiero od Szczawnicy w dół mozna spiningowac. Obrotowki złote, miedziane i woblerki myślę że dadzą radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JędrekGal Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 od tego roku mozna lowic na spina od zapory w sromowcach do kroscienka nia licz na duze polowy trafi sie pstrazek swinka rzadko klen brania raczej sporadyczne jade od poniedzialku moze cos polowimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Wczoraj byłem w okolicach mostu w Biskupicach jeden klenik sporo skubnięć woda szła szybko na dół i to chba było przyczyną. A tak wogule to huśtają tą wodą w tym roku strasznie. Jak niska to ryba ucieka do koryta jak większa to bliżej brzegu. Brak stabilizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Takie skoki to już od zeszłego roku z tą wodą, nie ma nawet kilku dni stabilizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Nie raz nawet ponad 0,5m góra dół! Ma to fatalne znaczenie dla tarła niektórych ryb i narybku, nie mówiąc o żerowaniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Bywały dni że 0,7 w dół za 4-5h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamooo Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Wodą będą się bawić przez minimum 2-3tyg.wyminaja kraty na przy turbinach w Czchowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Pozwólcie, że zapytam.Planuję spędzić sylwestra w górach. Bukowina. Pomysł żony.Pomyślałem, czemu nie, ale chcę czegoś w zamian. W zamian wyskoczę ze dwa dni na ryby, spinning.I tutaj pytanie do miejscowych. Jest realna szansa na głowacicę, czy to raczej wielotygodniowe w podchody?Nie mam żadnego doświadczenia na Dunajcu, ale przystosowuję się raczej szybko.Z góry dziękuję za wszelkie info, tutaj bądź na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Teoretycznie marne szanse , ale z mojego doświadczenia ja kontakt z tą rybą (dużą rybą, bo nigdy większej niż 60 cm nie wyciągnąłem a miałem na wędce o wiele większe od niej) miałem gdy się na nią nie nastawiałem, gdy próbowałem ją złowić to nawet te krótkie się nie trafiały. Ale ja bym spróbował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Woda w górę, no to mamy połowione jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Już jest 500plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Właśnie sprawdzałem teraz, masakra a wekend mam wolny i dupa z łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomaszBociek Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Paweł, zawsze możesz odwiedzić jedne z najrybniejszych zbiorników pożwirowych w Polsce południowej Proponuję zapolować na jazgarze w Bobrownikach Małych, ewentualnie mikro okonie na Trzydniakach, aaaaaaa zapomniałem, przecież to prywatne łowisko paisbrzuchów z okręgu Zawsze możesz wybrać się nad słynny zbiornik Dwudniaki za 15 cm szczupakami, ale boje się że nie posiadasz odpowiedniego teleskopu z 50 gramowym spławikiem do żywca , bez tego nie wpasujesz się w towarzystwo A tak na serio to w ubiegłym tygodniu połowiliśmy kilka 40cm pasiaków i masę takich 15-30cm, tylko potrzebne pływadło jak coś to pisz na PW, powiem gdzie i na co gryzły Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Dzięki, ale dołki nie moja bajka, przeczekam ten okres. Dzisiejsza fotka z nad Dunajca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Zapomnieliście o niwce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Koledzy a gdzie sprawdzacie na necie stan dunajca?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi