TOMIS1975 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Dłuuugo jeszcze ...Bo wezmę latarkę i pójdęw nocy na rosowki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamooo Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Jaka równowaga z sumem? 10-15lat temu nikt nie słyszał o sumach w Dunajcu.PZW Tarnów zamiast zarybiać pstrągiem,to wolało sumem, teraz jak wybieram się na klenie z małymi woblerami to częściej złowie ładnego suma, niż klenia 50+ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 (edytowane) ...... To na pewno więcej da niz pilnowanie czystosci wód przed np.nielegalnym opróżnianiem szamba, które to wiem , ze ludzie czynią, nawet jeden kolega z forum opowiadał mi, że sam tak robił, a co jak inni to i ja. Jeżeli ktoś wie o nielegalnym opróżnianiu szamb, powinien to zgłosić do odpowiednich władz. /PZW, Policja, Straż Miejska/ a nie przymykać na to oko, a tym samym zezwalać na taki proceder. Taka postawa prowadzi między innymi do masowego śnięcia ryb. Andrzeju ja przecież ironizowałem na zapatrywania niektórych, sam tego nie popieram , a co do zgłaszania do właśnie zgłaszałem i na policję i do PZW, do sanepidu, to czego byłem sam świadkiem nad wodą bo to nie były opowieści tylko pewnik natomiast przekonałem się że policja, PZW, Urząd Gminy ma nieraz wszystko w d.. a przed jakąkolwiek obowiązkiem reakcji się odżegnuje informuje,ze to do nich nie należy, raz tylko jak złożyłem skargę na piśmie to otrzymałem też urzędowe pismo z którego wiele nie wynikało...Już kiedyś pisałem na forum jak mnie i moje informacje potraktowano w tych urzędach. Edytowane 2 Sierpnia 2018 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Jaka równowaga z sumem? 10-15lat temu nikt nie słyszał o sumach w Dunajcu.PZW Tarnów zamiast zarybiać pstrągiem,to wolało sumem, teraz jak wybieram się na klenie z małymi woblerami to częściej złowie ładnego suma, niż klenia 50+Może na twoim odcinku nikt nie słyszał ale u mnie czyli odcinek przyujsciowy Dunajca sumy były zawsze tylko w mniejszych ilościach i pewnie byłoby tak nadal bo przyroda sobie sama doskonale radzi gdyby nie masowe zarobienia tym gatunkiem. Wiadomo że czym wyżej Dunajca i woda robi się co raz szybsza i zimniejsza tego suma naturalnie dawniej była znikoma ilość. Porównać to mogę do pstrąga-nie wszędzie występuje. każda ryba ma "swoj" odcinek rzeki. I zgadzam się był okres i może nadal na niektórych odcinkach rzek tego suma jest za dużo ale widzę też problem drastycznego spadku tego gatunku w bardzo krótkim okresie czasu a żadna skrajność nie jest dobra... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Dziś przejezdzałem przez most Ostrowie woda mocno zielona stan fajny. Chyba jutro zaatakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Na tym odcinku Dunajca, z rozmowy z miejscowymi wędkarzami, też wynika, że jest sporo suma.???Okolice, Czchów-Piaski Drużków. program jpg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 A tu boleń tłukł w drobnice.Po ataku spirit bez steru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Na tym odcinku Dunajca, z rozmowy z miejscowymi wędkarzami, też wynika, że jest sporo suma.???Okolice, Czchów-Piaski Drużków. Teraz nie wiem, wędkarze łowiący ponizej zapory w Czchowie mówili kilka lat temu, ze zdarza się.To bardzo malowniczy odcinek,na którym dawniej można było spotkać prawie każdy gatunek rzeczny,niektóre przynajmniej z opowieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micz Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Generalnie,nie wierzę zbytnio opowieścią.A to co mówią miejscowi wypuszczam drugim uchem:)Poznaje wodę metodą prób i błędów oraz godzinami spędzonymi w danym odcinku .Nie popadajmy w skrajne emocje,sum w Dunajcu jest ale nie ma go na tyle aby była plaga.Malo kto łowi sumy w Dunajcu to nie jest tak jak z okoniem :)Koło Ostrowa nie każdemu jest go dane złowić nawet za cały sezon;)Jest sporo odnotowanych przy łowieniu n rasówy ale nie są to duże sztuki.Wczoraj koło odcinka Żabna padł 120cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 A w zeszłym roku po wyżej Niedomic 180, a to już ładna kijanka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kankar Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Witajcie, Jaka jest teraz woda w dunajcu, w okolicy Czchowa /zakliczyna , bardzo tracona ? Będę wdzięczny za podpowiedz [emoji4] Zastanawiam się czy warto jechać jutro [emoji848] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamooo Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Wczoraj była jeszcze do łowienia, dzisiaj to tak średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Co taka cisza nikt nie łowi ?Ja byłem wczoraj po południu w okolicach mostu w Biskupicach Radłowskich tylko dwa kleniki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniekzns Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Prawie codziennie jestem na Dunajcu, odcinek w Nowym Sączu, bardzo dużo drobnego sandacza czasem się trafi fajniejszy, bolki młucą że aż miło, okonia w ilościach hurtowych, po za tym ładne klenie siadają. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 (edytowane) fakt, Dunajec nowosądecki wraz z Popradem to nie to samo co tarnowski, dawniej chciałem się tam przenieść, ale rodzina nie pozwoliła Ale moze trzeba będzie głównie tam jezdzic, a nie opłacać bezrybne wody tarnowskie Ostatnio byłem drugi raz w tym roku na Popradzie, znowu nieźle połowiłem. Dunajec ten nasz w porównaniu z tamtymi wodami to pustynia... Edytowane 21 Sierpnia 2018 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon13 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 A myślicie że w tym roku jeszcze woda się oczyści tak naprawdę konkretnie? Coś do poziomu z zeszłego roku, bo poniżej mostu w Zakliczynie jestem codziennie i od dłuższego czasu żadnej poprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micz Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 (edytowane) Pewnie,że się poprawi :)Ja byłem ostatnio na obleganych miejscach niżej Mostu autostrady koło miejscowości Biała ,Panowie dramat albo ryba przelowiona albo za dużo wędkarzy i ryba zwariowała od biczowania przynętami przez dużą presje wedkarska.Pojechalem na dzikie tereny zarośnięte okropnie,klenie i okonie i to sporo ładnych okoni:) brania pewne bez marudzenia Troszkę się namęczyłem by dojść na ten odcinek... Edytowane 21 Sierpnia 2018 przez Micz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Dokładnie tak jest w Biale. Widać rybę ale ona tam nie bierze. Za dużo wędkarzy w tym miejscu nom stop. Wystarczy ruszyć troszkę dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mallaidh Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Prawie codziennie jestem na Dunajcu, odcinek w Nowym Sączu, bardzo dużo drobnego sandacza czasem się trafi fajniejszy, bolki młucą że aż miło, okonia w ilościach hurtowych, po za tym ładne klenie siadają.Ja również kilka razy w tygodniu odwiedzam miejski odcinek i potwierdzam, bolek jest, siadały sztuki od 60 do 75 cm. Sandaczowe pistolety też się trafiły, ale klenia dużego nie mogę namierzyć Same 30taki. (Na co kuszą Ci się te ładne ?) Kilka moich spostrzeżeń:Generalnie odcinek jakby trochę ożył. Mnóstwo drobnicy, całe ławice jelca (wczoraj mi się trafił taki na 30cm). Są też brzany, na razie mam 4 małe na rozkładzie ale widziałem ostatnio Cyganów wychodzących z krzaków z brzaną dobrze ponad 60+. Niestety w tym przypadku to nie było C&R tylko Z&Z czyli Złap i Zeżryj Z resztą, wciąż sporo ludzi przychodzi nad rzekę po mięso, o czym świadczą liczne (nie raz spore) łuski na brzegu ub relacje plażowiczów np. ta z niedzieli "panie, tam to widziałem jak gość taaaaaką rybę wyciągnął, że nawet wielkim kamieniem przez 5 minut nie mógł jej za...bić" i jeszcze na koniec ciekawostka przyrodnicza, na odcinku występują wydry i bobry, widziane przy każdym nocnym pobycie na jednej z miejscówek. Spotkanie z takimi bestiami oko w oko w nocy - bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniekzns Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Ja również kilka razy w tygodniu odwiedzam miejski odcinek i potwierdzam, bolek jest, siadały sztuki od 60 do 75 cm. Sandaczowe pistolety też się trafiły, ale klenia dużego nie mogę namierzyć Same 30taki. (Na co kuszą Ci się te ładne ?) 2 dni temu 55cm na rapala countown 5cm, około tydzień temu na płytkie igiełki Janusza Widła siadly mi 3 klonki 46-48 i spora ilość 25-40cm i na malutkie cykady prowadzone z prądem wzdłuż brzegów bardzo fajnie reagują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Troszkę się zmieniło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 O kurde w szoku jestem ☺ Dawno mnie tam nie było ale fakt brzegu było tam za każdym razem mniej ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Jakie rokowania na Dunajec na jutro poniżej Czchowa, Zakliczyn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Wskaźniki jak naeazie wyglądają ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Bardzo niski poziom poniżej zapory... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi