Skocz do zawartości

Dunajec

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Jeśli będziesz w Sromowcach to nie musisz daleko szukać. Niżej link do mapki wód okręgu. Pstrąg jest wszędzie i raczej sporo tylko kiepsko z wymiarem. Dodatkowo masz do dyspozycji dwa odcinki specjalne za które trzeba ekstra zaplacic. Jeden muchowy drugi spiningowo/muchowy. W okręgu NS na wodach górskich obowiązują haki bezzadziorowe.

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=17hSoYBa2_9s_U9DtWdhYKj6nZ6g&ll=49.567664750622455%2C20.495098525000003&z=10

Edytowane przez ZlapSeRybe

Pawle, kolega doskonale wie jaka jest woda. Stąd moje pytanie dlaczego sam sobie odpisuje na pytania. Korzystanie z dwóch kont na raz jest dość kontrowersyjne i śmieszne,a w jakim celu stawia się takie działania to nie mam pojęcia... :doh:  :doh:

14164694_50730868_538307683340750_776551

14164695_50717581_2177390785834602_45464

Heh gdy ktoś prowadzi konwersacje sam ze sobą to nie oznacza nic dobrego a przynajmniej świadczy o problemach zdrowotnych :) Z racji mojego zawodu zazwyczaj takich klientów odwoze w odpowiednie miejsce czyli do wysoce wyspecjalizowanego w tej dziedzinie szpitala gdzie czasami są w stanie pomóc haha

• Like 6

Panowie jak wygląda sprawa z lipieniem na Dunajcu odradza się? Wybrałbym się na wiosnę. Interesują mnie odcinki od Czorsztyna w górę oraz odcinki bezpośrednio poniżej zapory.Przyjmijmy Od Szaflar do Szczawnicy z szczególnym uwzględnieniem Nowy Targ-Sromowce .Warto powyżej czy poniżej? Próbował go ktoś w ostatnim czasie łowić na spinning? Czy raczej wybrać muchę? 

Dziś byłem w Szczawnicy i woda mocno trącona, zimna ...

Zmieniłem miejscówkę na Sromowce i było lepiej (tu potok Grajcarek nie bruździł), idzie śniegówka.

Niestety kontaktu z kropkami nie stwierdzono.

Co ciekawe nad wodą od Krościenka wędkarzy było w sumie ze mną 3-ech (pozdrawiam spotkanych: Ojca z Synem)...

• 1 miesiąc temu...