Skocz do zawartości

Dunajec

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

W okręgu nowosadeckim wszelkie próby wezwania strażników do kusoli mordujacych 30 cm sandaczyki (w dużych ilosciach) są zupełnie ignorowane, a jak się zapomni wpisać w rejestr miejsca połowu to wnet by kartę chcieli by zabrać.

Oj nie zgodzę się .

W grudniu zgłaszałem akt kłusownictwa na rożnowskim (miejscowi z dużą ilością wedek z trupkiem ) . Zostałem poinformowany ,że mają uszkodzony ponton i będą na następny dzień . Wprawdzie miejscowi na mój widok sprzęt zwinęli ale strażnicy na następny dzień przypłynęli i telefonicznie pytali mnie gdzie był rozłożony sprzęt .Jednego kija znaleźli i zabrali . Niby nic ale cieszy ....To przekonało mnie żeby jednak do nich dzwonić ;)

Tak wiem ,że trzeba podać dane osobowe ale chyba osiągnąłem już taki wiek żeby się tego nie bać .....

• Like 1

Oj nie zgodzę się .

W grudniu zgłaszałem akt kłusownictwa na rożnowskim (miejscowi z dużą ilością wedek z trupkiem ) . Zostałem poinformowany ,że mają uszkodzony ponton i będą na następny dzień . Wprawdzie miejscowi na mój widok sprzęt zwinęli ale strażnicy na następny dzień przypłynęli i telefonicznie pytali mnie gdzie był rozłożony sprzęt .Jednego kija znaleźli i zabrali . Niby nic ale cieszy ....To przekonało mnie żeby jednak do nich dzwonić ;)

Tak wiem ,że trzeba podać dane osobowe ale chyba osiągnąłem już taki wiek żeby się tego nie bać .....

No właśnie dopiero na drugi dzień przyjechali bo niby ponton dziurawy, malutkie sandaczyki legalnie zabijają przy ujściu kamienicy do Dunajca, a to raptem kilometr od siedziby okręgu, i nie raczą się zjawić po zgłoszeniu.

Mariusz, nie obraź się, ale jaki związek ma miejsce siedziby okręgu z przyjazdem strażników?

Nie chcę wywoływać g....rzy, ale Twój wpis świadczy o całkowitym braku wiedzy na temat funkcjonowania PSR i SSR.

Ja myślę że jakieś 90% wędkarzy nie kuma zależności a w zasadzie jej braku. PSR brak znaczy wina PZW bo inaczej być nie może.

• 2 tygodnie później...

Czołem,

Koledzy, prośba o pomoc/inf., przed majówka będę turystycznie przebywał w rejonie z załączonego screena.

Przy okazji, chciałbym dzień/dwa pobrodzić za kropkami, pytanie: czy na tym odcinku można łapać na casta? Szukałem na stronie tamtejszego PZW, ale jednoznacznie z ich opisu nie jestem w stanie tego stwierdzić :)

Pzdr.

N.

post-57682-0-33749000-1555662246_thumb.jpg

Edytowane przez NorbertO

Czołem,

Koledzy, prośba o pomoc/inf., przed majówka będę turystycznie przebywał w rejonie z załączonego screena.

Przy okazji, chciałbym dzień/dwa pobrodzić za kropkami, pytanie: czy na tym odcinku można łapać na casta? Szukałem na stronie tamtejszego PZW, ale jednoznacznie z ich opisu nie jestem w stanie tego stwierdzić :)

Pzdr.

N.

w linku masz chłopie wszystkie odcinki i co gdzie można 

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=17hSoYBa2_9s_U9DtWdhYKj6nZ6g&ll=49.43677882845632%2C20.432093847562044&z=15

• Like 1

• 4 tygodnie później...