polny Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Koledzy jka wygląda obecnie woda w okolicach Tarnowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Stan około 200 cm.Na lekkim opadzie.Koloryt mało atrakcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Mało atrakcyjny? Dwóm Bolkom to nie przeszkadzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hydra Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Panowie jak woda w okolicy Tylmanowej. Wysłane z mojego BAH2-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Cześć, Jakieś wieści z odcinka Zakliczyn - Tarnów? Ciągnie mnie w te strony, tylko nie wiem czego się spodziewać. W sumie ważniejszy dla mnie jest poziom i kolor wody niż czy biorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Uelop. Stoję właśnie na kładce granicznej w Sromowcach Niżnych i zazdroszczę potwornie wędkarzowi stojącemu po pas w wodzie pod kładką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Uelop. Stoję właśnie na kładce granicznej w Sromowcach Niżnych i zazdroszczę potwornie wędkarzowi stojącemu po pas w wodzie pod kładką A jak z wynikami ? Jaka woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Ja stoję z wózkiem dziecięcym:) człowiek w wodzie w mojej obecności nic nie chwycił. Woda...czysta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hydra Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Panowie napiszcie jaka woda w okolicy Osów. Wysłane z mojego BAH2-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/149200280 ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek86 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Woda opadła, ale ryby biorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Budzik zadzwonił o 3.00. Spakowany już byłem. Tak sobie ubzdurałem, że złowię bolenia na Dunajcu poniżej Zakliczyna. Kiedyś były, więc może nadal są. Resztki chicken wings od wuja Sama zalałem espresso bez cukru. Kibelek na zapas, szybka toaleta i już siedzę w aucie. Na łowisko miałem około 40 km. Na drodze pusto. Dojechałem szybko. Kiedy wysiadłem z auta dopadły mnie komary, które odstraszyłem polewając sie chemią. Na początku bez wędki poszedłem na brzeg. Pusto i cisza. Ani wędkarzy, ani spławiających się ryb. Tylko ten zapach. Inny niż nad Wisłą czy Rabą. Charakterystyczny. Pachniało rybami. Wróciłem do auta po sprzęt. Szybko nasunąłem kilkunastoletnie śpiochy i buty Vision'a. Coś w tym roku zaczęły ostro przeciekać w skarpetach i na kolanie. Po tylu latach wybaczam im. Zacząłem łowić. Zmieniałem woblery i rzucałem pod przeciwległy brzeg na dosyć głębokiej płani. Woda była niska i czysta. Co jakiś czas musiałem usuwać płynące glony z przynęty. Po około godzinie branie około pół metrowego szczupaczka który okazał się być pierwszą i ostatnią rybą dzisiejszego poranka. Ani jednego ataku drapieżnika. Nic. Taka piękna woda. Totalna cisza przez około pięć godzin wędkowania. Wędkarzy też nie było i chyba od dawna bo na główkach nie było śladu, że ktoś łowił ostatnio. Pewnie wynieśli się razem z rybami. Zastanawiające jest to, że nie zauważyłem żadnej ryby większej niż 10 cm. Ani ukleji, ani kleni, jelców, brzan. Nic. Jedynie stada wylęgu. Trochę żal, bo woda piękna. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hydra Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Kolega Polny nic nowego nie wymyślił. Ale jak wszyscy wiedzą ważny jest nie tylko poziom wody ale też klarowność a i czy przypadkiem nie płyną te cholerne glony. A pytam życzliwych bo na Dunajec mam 500 km i taka pomoc bardzo pomaga w decyzji. Pozdrawiam wszystkich życzliwych. Wysłane z mojego BAH2-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Glonów jeszcze nie ma. Przynajmniej tydzień temu jakoś nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 W piątek sterowa boleniowke było bardzo ciężko poprowadzić bez zaczepienia „bonusu”..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Woda czysta i niska. Glony płyna. Co 2-3 rzut trzeba czyścić przynętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Niedawno radiowa Trójka podała, że nasi dzielni flisacy przewieźli w tym roku przez przełom już 17.000 osób. A to przecież początek wakacji. Coś tam zostanie w zalewie i tam zgnije (zabierając tlen z wody), ale raczej nie wszystko. A na OS-sie pewnie slalom muchą między spływającym zielskiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hydra Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Może ktoś wyjaśni skąd te glony. Wysłane z mojego BAH2-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Potwierdzam glonów jest sporo, skąd się biorą nie wiem nie znam się na tym. , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Tak na logiczne myślenie;Glony muszą mieć "swoje" warunkiTj.temperature wody i promieniowanie słoneczne.W trakcie fotosyntezy następuje wzrost " zielonego gluta".Później odrywa się od podłoża i płynie z nurtem rzeki.Dając nam zielone dadatki dekoracyjne ...????A grunciarzom" dźwięk dzwonka"???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Fotosynteza fotosynteza ale największy wpływ na przyrost glonów ma ilość azotu, który pojawia się w rzekach spływając z pól 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Dochodzi duża temperatura.Niski stan wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Plaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Łowi ktoś w okolicach Nowego Targu , Sromowiec? Jakie wyniki ? Bo ilość wędkarzy nie napawa optymizmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Poszukuje informacji na temat tego miejsca powyżej Wojnicza. Co tam jest jakiś próg? W górę rzeki wyspa i główki. Wygląda fajnie. https://www.google.pl/maps/place/32-830+Wojnicz/@49.9515193,20.8732414,1621m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x473d85f0f20e13f9:0x9469193571c5ca32!8m2!3d49.9579835!4d20.8378422?hl=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi