TOMIS1975 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Operatywny operator turbiny.Dostawca mięska na grila.Koleżeński, chętnie bierze nadgodziny.Patrol policji też filetem z sandacza nie pogardzi.Połączenie pasji z pracą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Ok, pstrąga w tym roku nie złowiłem. Przepadło. Jeszcze jest szansa na lipienia. Jako, że nie lubię odcinków typu "OS" (nie doceniam własnych sukcesów na tego typu wodach), chciałbym Was zapytać czy jest szansa na lipienia na odcinku tarnowskim Czchów - Tarnów? Lubię łowić na płaniach na suchą muchę. Macie jakieś doświadczenia lub obserwacje w tej materii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Cisza jaka jest w tym temacie raczej nie napawa mnie optymizmem, ale zadam Wam koledzy znad tarnowskiego odcinka Dunajca pytanie. Czy w okolicy Tarnowa można liczyć jeszcze na sandacza? Chciałem połazić wieczorem z woblerem ale nie wiem nic na temat tutejszego odcinka Dunajca.Ewentualnie jakby ktoś mógł naprowadzić na Wiślane miejscówki jak najbliżej Tarnowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 W tym sezonie na Dunajcu rozmawiając z wieloma wedkarzami to nie miał nikt mętnookiego☹️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 (edytowane) Pamiętam, kiedy to odcinek od Tarnowa praktycznie aż do ujścia do Wisły był bogaty w te ryby. Nie łowiłem okazów choć wiem o wyciąganych, zwłaszcza nocą przepięknych mętnookich, jednak ryb średnich było bardzo dużo. Szkoda, że sandacz to niestety smaczna ryba. Etatowi spławikowcy z kiełbiem lub ukleją na haku przez lata nie próżnowali a kiedy trafiał się lepszy sezon regularnie wyjeżdżały z wody nadkomplety aż sandacz stał się praktycznie wspomnieniem, zresztą to samo stało się z kleniem czy brzaną, którymi Dunajec był "wybrukowany".Owszem, zdarzają się jeszcze odcinki gdzie można jeszcze trafić fajne ryby ale wymaga to poświęcenia sporej ilości czasu. Choć już od dobrych kilkunastu lat nie mieszkam w Tarnowie, informacje od kolegów wszystko to potwierdzają. Do tego cudowny zarząd okręgu dorzucający jedynie karpie do żwirowisk, o rzekach okręgu tarnowskiego niestety zapominając. Mam nadzieję, że Dunajec jeszcze kiedyś się odbuduje, ale pewnie pod warunkiem, że o jego losach zaczną decydować ludzie o nieco szerszych horyzontach niż obecnie. Edytowane 29 Października 2019 przez Piotr Gołąb 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Pamiętam, kiedy to odcinek od Tarnowa praktycznie aż do ujścia do Wisły był bogaty w te ryby. Nie łowiłem okazów choć wiem o wyciąganych, zwłaszcza nocą przepięknych mętnookich, jednak ryb średnich było bardzo dużo. Szkoda, że sandacz to niestety smaczna ryba. Etatowi spławikowcy z kiełbiem lub ukleją na haku przez lata nie próżnowali a kiedy trafiał się lepszy sezon regularnie wyjeżdżały z wody nadkomplety aż sandacz stał się praktycznie wspomnieniem, zresztą to samo stało się z kleniem czy brzaną, którymi Dunajec był "wybrukowany".Owszem, zdarzają się jeszcze odcinki gdzie można jeszcze trafić fajne ryby ale wymaga to poświęcenia sporej ilości czasu. Choć już od dobrych kilkunastu lat nie mieszkam w Tarnowie, informacje od kolegów wszystko to potwierdzają. Do tego cudowny zarząd okręgu dorzucający jedynie karpie do żwirowisk, o rzekach okręgu tarnowskiego niestety zapominając. Mam nadzieję, że Dunajec jeszcze kiedyś się odbuduje, ale pewnie pod warunkiem, że o jego losach zaczną decydować ludzie o nieco szerszych horyzontach niż obecnie. Dopóki nie wymrze pewne pokolenie możemy zapomnieć o dawnym bogactwie Dunajca, smutne ale prawdziwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Koledzy czy w dawnych latach też były takie dobowe wahania wody?? Wiosną tego roku to był jakiś Dramat. To chyba też będzie miało wpływ na naturalne rozmnażanie ryb itd. Pytam o lata tak z 15 wstecz bo wtedy się dopiero intensywniej zaczynało i nie pamiętam dobrze tego okresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlapSeRybe Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Mała ciekawostka dotycząca Dunajca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Greku nie wiem ile pokoleń musi wymrzeć , bo widzę bardzo młodych wędkarzy , którzy każdej rybie dają w łeb.Większy jednak wpływ wydaje mi się tych innyych czynników, te wahania wody np. w lecie czy na wiosnę 20-30m3 a potem 80m3 i zpowrotem to bardzo źle...Dawniej byli kłusole, a mięsiarzy też mnóstwo, a Dunajec był pełen ryb.Teraz rolnictwo chemia wahania wody etc..Przy niżówce Dunajec wygląda jak Raba.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 A niżówka jest przez 3/4 roku teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Greku nie wiem ile pokoleń musi wymrzeć , bo widzę bardzo młodych wędkarzy , którzy każdej rybie dają w łeb.Większy jednak wpływ wydaje mi się tych innyych czynników, te wahania wody np. w lecie czy na wiosnę 20-30m3 a potem 80m3 i zpowrotem to bardzo źle...Dawniej byli kłusole, a mięsiarzy też mnóstwo, a Dunajec był pełen ryb.Teraz rolnictwo chemia wahania wody etc..Przy niżówce Dunajec wygląda jak Raba..Oczywiście, że to o czym piszesz ma na rybność naszego Dunajca ogromny wpływ. Zwróćmy uwagę jednak jak była dostępność sprzętu wędkarskiego 30 lat temu oraz jakiej on był jakości a jaki mamy dziś. Co do wieku wędkarzy zabierających szczególnie drapieżniki jestem pewny, że wraz z wiekiem "pazerność" wzrasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 No cóż, pewnie spróbuje ze dwa razy na zero i sobie odpuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 W Dunajcu jeszcze pływają sandacze ale jest ich mało a żeby je teraz znaleźć to naprawdę trzeba znać dobrze dany odcinek rzeki. Nachodzic się trzeba ale można liczyć czasem na ładne grubasy....Mój rekord z Dunajca to ponad 90cm i to nie jakiś jedyny przypadek bo kolega złowił jeszcze większego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Brawo ja kilka lat temu złowilem ok50cm ale kolega Jerzy6 to też ma grubszą sztukę z Dunajca . Szkoda że to pojedyncze przypadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 [quote name="bencur" post="2659978" timestamp="157 Mój rekord z Dunajca to ponad 90cm i to nie jakiś jedyny przypadek bo kolega złowił jeszcze większego... I nie są to ryby z przed kilkunastu lat tylko z tego sezonu, ale świnki za to w Dunajcu mamy w bród ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamooo Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 W Czchowie zdarza się złowić sanadacza pod zaporą????????, tak serio to pzw Tarnów, nie zarybia dużo sandacza, to skąd ma być. Średnio na sezon łowię 20 sandaczy, ale to już na wodach NS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr O. Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 W Czchowie są sandacze Rożnowskie co poszły z większą wodą i nie dały się złapać pracowniką zapory jak na niedawnym filmiku☹️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Kilka letnich ujęć z nad Dunajca. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Mamy piekny naprawde ten dunajec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 (edytowane) Oj piękny i to ten tarnowski odcinek.Szkoda tylko , że tak mało ryb..Aż łezka w oku kręci się po tym filmie, jak o taką piękną rzekę nie potrafi zadbać gospodarz...Jeszce piękniejsze są wspomnienia z dawnych lat. Edytowane 16 Listopada 2019 przez jerzy6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 1:59 wow! Gdzie to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 1:59 wow! Gdzie to jest?Zakliczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Zakliczyn. Tak. Poniżej mostu na końcu plaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Koledzy podpowiecie kto w Tarnowie lub okolicach mógł by zobaczyć na kołowrotek,kupilem używke, luz na korbce jest według mnie niepokojąco duży nie wiem czy odsyłać...Moze ktoś z was ogarnia takie rzeczy.Jesli ktoś coś proszę priv rzeby nie śmiecic tutaj.Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Koledzy podpowiecie kto w Tarnowie lub okolicach mógł by zobaczyć na kołowrotek,kupilem używke, luz na korbce jest według mnie niepokojąco duży nie wiem czy odsyłać...Moze ktoś z was ogarnia takie rzeczy.Jesli ktoś coś proszę priv zeby nie śmiecic tutaj.Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi