Skocz do zawartości

Dunajec

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Panowie i panie, zanim zadacie pytanie sprawdźcie czy nie ma już odpowiedzi w sieci. Wystarczy trochę dociekliwości z waszej strony. Tutaj mapka gdzie i co można łowić https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=17hSoYBa2_9s_U9DtWdhYKj6nZ6g&ll=49.567664750622455%2C20.495098525000003&z=10

Będę w Szczawnicy na kilka dni, gdzie by można wyskoczyć żeby coś podłubać mając mało czasu? :)

• 2 tygodnie później...

Właśnie byłem kilka dni w Szczawnicy. Ale z rodziną, czyli z definicji nie wędkarsko, wąwozy, jaskinie itd.

Udało mi się 5 razy wyskoczyć porankami na 1-2h łowienia. Niestety głowatki nie żerowały.

post-57267-0-59635800-1597238090_thumb.jpg
Raz nie wytrzymałem i na koniec założyłem trociową obrotówkę co poskutkowało trzema małymi pstrągami (ok 30-32cm) i wyjściem troszkę większego (ok 40cm).
Miałem jeszcze spinkę jednego na 15cm wobler. 
post-57267-0-44872300-1597238326_thumb.jpg

Super rzeka, może już nie tak rybna jak sprzed niemal 20 lat, gdy byłem tu ostatnio, ale jestem przekonany, że dalej można dobrze połowić. Sporo tu ryb, polecam. Chociażby dla tych widoków.
Mam nadzieję, że wkrótce powrót.

Edytowane przez korol
  • Like 4

Jak nic się nie zmieni, to będę męczył na zakończenie sezonu pstrągowego odcinek z pierwszego zdjęcia korola do spowolnienia koło bazy flisaków, ewentualnie powyżej mostu w Krościenku.

korol, jaki jest w tej chwili stan wody przed zakrętem powyżej bazy flisaków np. tak na wysokości portu Pienin ?

Właśnie byłem kilka dni w Szczawnicy. Ale z rodziną, czyli z definicji nie wędkarsko, wąwozy, jaskinie itd.

Udało mi się 5 razy wyskoczyć porankami na 1-2h łowienia. Niestety głowatki nie żerowały.

attachicon.gif 20200804_054803a.jpg

Raz nie wytrzymałem i na koniec założyłem trociową obrotówkę co poskutkowało trzema małymi pstrągami (ok 30-32cm) i wyjściem troszkę większego (ok 40cm).

Miałem jeszcze spinkę jednego na 15cm wobler. 

attachicon.gif 20200803_063331a.jpg

Super rzeka, może już nie tak rybna jak sprzed niemal 20 lat, gdy byłem tu ostatnio, ale jestem przekonany, że dalej można dobrze połowić. Sporo tu ryb, polecam. Chociażby dla tych widoków.

Mam nadzieję, że wkrótce powrót.

Też za chwilę tam będę :). Trzeba zabrać jakaś pstrągówkę i wyskoczyć z rańca.

Edytowane przez wujek

Ja też odwiedziłem Dunajec ???? mimo że mało czasu było w tym dniu to coś tam złowiłem ???? jak jechałem wzdłuż wody to zawsze widziałem sporo wędkarzy ale w poniedziałek widziałem tylko jednego amatora suchej. To była oznaka że będzie słabo i tak było.

post-51847-0-72552000-1597305459_thumb.jpg

• Like 2

Szybko, miło i przyjemnie on-line. Dzień przed wyjazdem. Już pierwszego dnia kontrola. Pokazałem zdjęcie zezwolenia w telefonie i pogadałem o miejscówkach. Pozdrawiam, jeśli czytacie  :)
Po powrocie do Warszawy uzupełniłem elektronicznie rejestr, wybierając odpowiednie fragmenty oraz zaznaczając opcje nie zabieram ryb.

Edytowane przez korol
  • Like 2

Szybko, miło i przyjemnie on-line. Dzień przed wyjazdem. Już pierwszego dnia kontrola. Pokazałem zdjęcie zezwolenia w telefonie i pogadałem o miejscówkach. Pozdrawiam, jeśli czytacie  :)

Po powrocie do Warszawy uzupełniłem elektronicznie rejestr, wybierając odpowiednie fragmenty oraz zaznaczając opcje nie zabieram ryb.

No i pięknie, będę 5dni to na pewno wyskoczę dla samego klimatu :)

• Like 1

Lubię łowić pstrągi dlatego jestem w miarę regularnie gdzieś 2x w tygodniu. Ryby są raczej mniej niż bardziej skore do wspólpracy, glony nie ułatwiają ale zawsze można coś złowić. w tym roku presja duża bo i ryb jest całkiem sporo, zresztą czasem wcale wcześnie nie trzeba być bo nawet można połowić wsród kąpiących się ludzi. Zostało jeszcze dwa tygodnie sezonu więc warto