Misiek1 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Próbujecie trochę wyżej czyli Sromowce itd.? A jeszcze bardziej mnie interesuje jak Wam idzie powyżej Czorsztyna?. Ja obławiałem ostatnie dwa tygodnie z rezultatem jeden pstrąg +/- 25cm z tym ,ze jakiś skarłowaciały mutant ogromny łeb ogromny ogon a samego ,,grzbietu" itd może 10cm . Presja też ogromna na te odcinki ale nie widziałem by ktokolwiek miał jakieś efekty i z rozmów to samo wychodziło. Jednak odnosiłem wrażenie ,że muchówka zdziałam więcej jak spinningiem ale akurat nie zabrałem. Dobrze jest wcześnie rano nie ma sensu później się katować więc dla famili będzie czas . A jak wieczorami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Słynny wywiad prezesa z 2018r, w którym Furmański zachwala walory smakowe rybiego mięsa (ryba smaczna i zdrowa). Według jego słów Okręg tarnowski to ,,wędkarskie eldorado". Z drugiej strony dalej żyje wspomnieniami o szczupaku złowionym na zawodach, chyba z 10 lat temu.A wędkarz taki jak on (w tym Wędkarski Eldorado) , powinien taką rybę łowić przynajmniej jedną w roku. Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez Lukas 24 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon13 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Prawda jest taka, że w rejonie tarnowskim wiele miejscówek nad Dunajcem poprostu się skończyła, ryby znikome ilości, jeszcze parę lat temu piękne brzany całymi stadami dało się obserwować nad wodą, obecnie pojedyncze sztuki tylko, to samo ze świnką, jedynie suma coraz więcej i więcej. Dzwine, raczej nieuzasadnione i nagłe duże zrzuty wody z Czchowa na pewno nie poprawiają sytuacji. Zarybienia głównie są kierowane na pożwirowki, karp, karp, karp, bo ludzie lubią sobie zjeść, reszta populacji innych ryb kuleje. Eldorado sie skończyło, nie ma co się oszukiwać. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Panowie nie wiem czy był osobny wątek czy nie....jak to zwykle przed urlopem nie ma czasu na nic, więc idę trochę na łatwiznę... Od soboty będę przez tydzień w Szczawnicy, nastawienie typowo wędrówkowe, ale jeden kijek przemycę w samochodzie.......co muszę wiedzieć o łowieniu na Dunajcu żeby nie zarobić mandatu ? Czy są jakieś odcinki gdzie w ogóle nie można ze spinem grasować? Kotwice bezzadziorowe? Czy ktoś coś podpowie, oczywiście na priw odnośnie tego gdzie się udać żeby zwiększyć swoje szanse na spotkanie z jakąś rybką? Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zobacz stronę wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zamieściłem ten wywiad bo chciałem zobaczyć czy są na forum "Ci którzy umią łowić uważają że ryb jest sporo" ale coś cisza..... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Ten szczupak na zawodach na 100 cm to coś jak remis z Anglią na Wembley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Musisz wiedzieć że jest to oficjalne stanowisko PZW. Ryb jest w brud, tylko my wędkarze umiejętności mamy marne. Kilka lat temu czytałem wywiad z głównym prezesem PZW, mówił to samo. ???? Zamieściłem ten wywiad bo chciałem zobaczyć czy są na forum "Ci którzy umią łowić uważają że ryb jest sporo" ale coś cisza..... ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Ja dzisiaj rano 3.5h, trzy pstragi, wielkość szkolna, chciałem iść po południu na dogrywke ale Grajcarek wezbrał po deszczu i błoto moment popłynęło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Ja dzisiaj 3 godziny byłem koło Łącka, kilka szkolnych, 1 z 32cm , i 1ok. 35cm, a najgorsze to płynące glony! praktycznie co rzut to glon i to po kilku sekundach, bardzo ciężko było łowić, ale klimaty fajne, fajnie i zdrowo jest spacerować i przedzierać się Ale to Dunajec nowosądecki, tu przynajmniej pstrągi są ,a w tarnowskim poza kleniami to kiepsko... a i kleni jakby mniej niż dawniej..Działacze tarnowscy skupili się na dołkach karpiowych, a myślałem, ze Jurek Furmański coś zmieni. Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez jerzy6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 wczoraj to samo.... Glon za glonem na 10 rzutów 1 czysty !!! Bolenie pięknie goniły ale zaden sie nie połakomił. Miałem 2 wyjścia do srebrno czarnego woblera i łowiłem tylko zielsko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Standard na Dunajcu od kilku lat .Jeszcze te 15 lat temu było to nie do pomyślenia. Po wielkiej wodzie w lipcu był chwile spokój i można było fajnie połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Potwierdzam właśnie wróciłem 1 klenik glon za glonem nawet smużaki nie daje rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Ja dzisiaj 3 godziny byłem koło Łącka, kilka szkolnych, 1 z 32cm , i 1ok. 35cm, a najgorsze to płynące glony! praktycznie co rzut to glon i to po kilku sekundach, bardzo ciężko było łowić, ale klimaty fajne, fajnie i zdrowo jest spacerować i przedzierać się Ale to Dunajec nowosądecki, tu przynajmniej pstrągi są ,a w tarnowskim poza kleniami to kiepsko... a i kleni jakby mniej niż dawniej..Działacze tarnowscy skupili się na dołkach karpiowych, a myślałem, ze Jurek Furmański coś zmieni.Też miałem taką nadzieję. Niestety składki z roku na rok rosną( obecnie ponad bodaj 450zł rzeki+dołki), choć ryb jest mniej, tak świetne dawniej łowiska jak Komorów, zarastają ogromnymi ilościami glonów a Pan Furmański robi dobrą minę do złej gry. Robi niezłe woblery i może niech na tym się skupi a wprowadzanie zmian w związku pozostawi młodym, którym się chce i mają na to pomysł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 A stawy niech im zarosną całkiem ,może wtedy zajmą się ekologią i rzekami, gorzej , że zarasta Dunajec z powodu zbiorników zaporowych, eutrofizacji i nawozów sztucznych! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon13 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Czy wie może ktoś co się dzieje, że aż tyle glonu plynie Dunajcem poniżej Zakliczyna? Dosłownie łąka, woda cała zielona, widoczność jakieś 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Płynie dużo, już widać na zbiorniku Czchowskim! I to on jest głównym źródłem, pozarastany, zamulony, eutrofizacja pełną parą, do tego dochodzi temperatura , niska woda, nawozy etc. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 (edytowane) Wczoraj przejezdzałem przez Czchów i masakra, płytki, zasyfiony i zagloniony. Niestety wygląda zupełnie inaczej jak wyglądał 25lat temu jak przyjeżdzałem tam z ojcem na ryby.Ponoć topiły sie dwie osoby poniżej, trafiliśmy na moment jak jednego przejmował smigłowiec na drodze. Pewnie był w kiepskim stanie jak go śmigło podejmowało, drugiego nie znaleźli.Z pozytywów widziałem fajne klenie poniżej zapory, bolka i małego sumka, choć tego ostatniego lepiej jak by tam nie było. Edytowane 22 Sierpnia 2020 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalvcf Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Na Dunajcu poniżej Czchowa lepiej żeby sumka nie było? Niby czemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamooo Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Można też zadać pytanie, czemu tam gdzie jest sum na Dunajcu nie ma ryby????trafienie w tych okolicach na sandacza to jak spotkanie z głową,a sumy wyjeżdżają co odzienie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Jaki jest sum i jaki sandacz np. w Wiśle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamooo Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Dunajec to Wisła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Skoro na Wiśle (oczywiście nieporównywalnie większej) sum całego sandacz nie zjada to i na Dunajcu nie powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamooo Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Gdybać możemy na wiele tematów ????przyjeżdżając do Czchowa to prędzej złowisz suma niż szczupaka, czy pstrąga lub sandacza, a niby woda w nie których miejscach dość szybko płynie. Pływam często pontonem i w tamtym roku nie złowiłem ani jednego pstrąga ani szczupaka, sandacza, a na ponton wyjechało ponad 15 sumów przy kleniowaniu tak mam od 3-4lata, a pływam od małego po Dunajcu , czyli już tak z ponad dekadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi