polny Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Ok ja tutaj miałem na myśli bardziej odcinek Tarnowski. Tytaj tego sumka nie ma tak jak u Ciebie więc na pewno masz racje. Ludzię którzy są regularnie na jakimś odcinku przez lata są dla mnie najpewniejszym źródłem informacji ????a tak z ciekawości to beretują te sumy ostro?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) Wiele rzeczy lepiej żeby było, ale niestety nie jest i nie zanosi się , ze będzie...Czchów i Rożnów był okresowo zarybiany sumem jak i innymi gatunkami, poza tym sum to typowa ryba znosząca wysokie temperatury, eutrofizację, co za tym idzie niedotlenienie . Przy naszych zmianach klimatycznych i gospodarce wędkarskiej w tym kierunku niestety to będzie szło.Sandacz i inne gatunki eutrofizacje dużo gorzej znoszą. O łososiowatych nie wspomnę , bo Ci którzy znają biologię łososiowatych, a zwłaszcza pstrąga wiedzą o co chodzi, ze z tych względów w tarnowskim Dunajcu ma ten gatunek kiepskie perspektywy Mógłby istnieć i rozmnażać się dzięki dopływom potoków takich jak np. Paleśnianka , ale w ostatnich latach potoki te są zatruwane bezkarnie. Tzn. praktyczny przykład: jedneg gościa kiedyś podałem na policję , ze spuszcza szambo, (inny potok nie podam nazwy) ale miałem potem trochę kłopotów i straconego czasu. W sądzie gość dostał jednak karę 5000 zł i powiedział inni też trują, na co pani sędzina wiemy kilka innych osób też zostało ukaranych dzięki policji Niestety zjawisko [po wsiach jest tak powszechne , ze walka pojedynczych osób to jak walka z wiatrakami. Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez jerzy6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamooo Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Nie będę ukrywał beretuje, bo mogę i widzę w tym sens... Aa co do sandacza to jeszcze dzięki progowi w Tarnowie cały Dunajec do zapory został odcięty od ryby migrującej i nikt w tym nie widzi problemu,w Tarnowie widzą problem zawsze wody, ale nje widzą problemu, że nic nie zarybiają i nie pilnują ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 I to samo sie stalo z Twoimi sandaczami i szczupakami, nie sumy, a ludzie je zeżarli. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamooo Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Doszło u nas do tego, że dużo ludzi już nie opłaca karty, bo straż to jeździ raz na rok i to tam gdzie jest droga ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamooo Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Odpowiedzieć o beretowanie odnosiło się do pytania o sumy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Moja nie odnosila sie do Ciebie, tylko do faktu, że te ryby wyjezdżają przez wędkarzy a nie sumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 No cóż, kolorowo nie jest [emoji19]Woda niska , glonów od groma , ryby coraz mniej...Ja mam problem ,bo nie wiem gdzie się podziały grube klenie [emoji848] normalnie wzięły i znikły [emoji2955]Na pocieszenie taki przyłów z dzisiaj, Silny choć chudawy szczupak 75 cmNa kleniowym zestawie [emoji2957] Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Proszę o info.Jak sytuacja z glonami na odcinku Sromowce-Krościenko ?Da się łowić czy płyną i co rzut glon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 (edytowane) Byłem we środę przy ujściu Grajcarka, nie było tragedii. Glony rzeczywiście są ale da się łowić. Edytowane 28 Sierpnia 2020 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Jakieś fajniejsze pstrągi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Niestety tylko młodzież, wyjazd był typowo trekkingowy więc i tak dobre te 2h które urwałem nad rzeką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr O. Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Jeśli glony Dunajcowe strasznie dają w kość, to polecam wycieczkę do Gorlic. Ropa odcinek No kill. Parking obok Cerkwi i górę rzeki. Sam tak ostatnio zrobiłem i zabawa przednia,fajnie można połowić ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Byłem wczoraj po pracy do 19:30 okolice Wielkiej Wsi.... DRAMAT, glony co rzut!!!!!!!!Chordy namiotów od końca Maja do Września chyba będą tam jak cygany koczować, Krew zalewa człowieka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon13 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Patrząc na to jak Czchów miesza wodą to widoki na brak glonów są mizerne, cała rzeka poniżej jest totalnie zarośnięta, też dzisiaj skoczę na Wielką Wieś, zobaczymy jak będzie, ale nadziei nie mam żadnych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Byłem wczoraj w okolicach Błonia. Pod wieczór uwiesił się na obrotówkę nr 1 szczupaczek około 45cm i okonek typu palczak. Bolenie biły pięknie ale żaden się nie skusił Glony nadal w natarciu.... na 10 rzutów 4 zwijałem czyste... o taki Oooo, to to, zapraszam do zapoznania się... http://jerkbait.pl/topic/3700-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87film%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Wczoraj wybrałem się (a jakże) nad Dunajec...pogoda fajna... i... z przerażeniem widzę że dywany glonów i zielska zarastają co raz większą połać już nawet szybszej wody!!!Zielsko zabiera nam rzekę!!! Pobawiłem się trochę moją okoniówką i na micro-jiga można poskubać to i owo... 2 szczupaczki, 2 okonie i kilka małych kleników Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Taki zbój się uwiesił 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Brawo Ty ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Przejeżdżałem dziś po południu koło Dunajca i postanowiłem chwilę porzucać, jakoś do tej pory nie miałem po drodze z tą rzeką i nigdy na niej nie łowiłem. Wybrałem kamienisty odcinek z mocnym nurtem między Zakliczynem a Wojniczem i muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony. W dwie godziny złowiłem 5 ładnych kleni 40+, do tego przynajmniej drugie tyle brań dużych ryb (łowiłem smużakami). Nie wyobrażam sobie żebym na podkrakowskiej Wiśle zrobił podobny wynik z marszu, nie znając wody. Muszę tam jeszcze zajrzeć 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Panowie czy zielsko w dalszym ciągu płynie? Bo jak byłem ostatnio w Zgłobicach to zrezygnowałem po 30 min ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon13 Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Dziś woda niższa, czystsza, zielska zauważalnie mniej, sporadycznie coś popłynie, a no i ryba jakoś nie chce współpracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Hej byłem wczoraj... zielsko nie płynie, woda mała ale ilości glonów poraża!Udało sie wyjąć 3 klenie: 32, 38 i 42cm oraz ok 40cm szczupaka (jako przyłów) Wszystko na obrotówkę WETA z DECA... nr 1 srebrna w czerwone kropki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Wczorajszy dzień 1 ryba ale (wiem okres ochronny) pstrąg! nie mam wpływu na to, że akurat na granicy prądu i wolniejszej wody capnął obrotówkę na którą w ciągu tego sezony złowiłem ze 30 kleni i kilka okoni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlapSeRybe Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Jeden z dopływów Dunajca 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi