BraWo Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Po dzisiejszej lekkiej ulewie postanowiłem na 1h wyskoczyć na rybki. Na wędeczkę do 4gr nałożyłem microjiga... Okonie brały fajnie na zmianę z klenikami... Pod sam koniec postanowiłem zmienić miejscówkę i rzuciłem w nurt.. Po kilku podbiciach szarpnięcie i odjazd grubej, mocnej ryby. Prąd potęgował jej wielkość.. Po kilku chwilach kleń 45cm wylądował na brzegu... Wędka nie przeżyła.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Lubię takie łowienie ale jednak kij do 4 g na taki jednak uciąg to chyba jednak za słabo..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Jako żółtodziób (1 pełny sezon wędkarski) muszę przyznać że czegoś się dzisiaj nauczyłem... Kosztowny sport i nauka na przyszłość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Nie rezygnuj z ultra lighta tylko oczko mocniejszy zestaw ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Wędka poklejona.. Daje radę Okonie to się dzisiaj wściekły przez 1,5h złapałem 21 sztuk... Sama młodzież z dwoma wyjątkami w okolicach 28-30cm...2 klenie i certa... Wszystko na Micro jiga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Dzisiaj kolejny dzień z okoniami w roli głównej.. 17 sztuk max 27cm.. Nowa wedeczka QUALIA... Wspaniała pod takie 1gr jigowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Wczoraj znów Dunajec obdarował... 13 ryb... 7 okoni, 4 klenie i 2 szczupaczki... Tym razem na jigi słabiej się "nabierały" obrotówka Weta nr. 1 i okonio-podobny Stork 3,5cm ratowały skórę... W 3 dni pod rząd wleciało 50 rybek!!! Ależ to wciąga! W tym sezonie rowerowym mam zamiast około 4 tys tylko lekko ponad 3 tyś najechanych km.... Wszystko przez (lub) dzięki wędkarstwu... Poznałem też trochę fajnych ludzi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 (edytowane) Koledzy jaka woda w okolicach Tarnowa? Edytowane 25 Października 2020 przez polny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Właśnie wróciłem... Poziom wody już dosyć niski... Da się dojść do miejscówek... Woda trącona ale już ok 0,5 m widać w głąb... Wędkarzy dzisiaj sporo... Okonie same brały od 17 do 27cm...wszystkie na microjig'a 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Woda czysta, silny wiatr, rybek brak. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 co by nie mówić to najładniejszy odcinek "naszego" podtarnowskiego Dunajca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ektom Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Dzieje się coś na Dunajcu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Coś tam się dzieje 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Tak Tomek Gratuluję!Tak dokładnie to działo się Tobie , w pozytywnym znaczeniu, kilka dni temu przed tą paskudną aurą.Teraz też coś się dzieje na Dunajcu, tzn. płynie ostro duża brudna i zimna woda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ektom Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Nooo kawał ryby. Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrikWe Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Koledzy pytanie czy w miejscowości Sromowce Niżne można łapać pstrągi na spinning czy jest to odcinek wyłącznie muchowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) tu masz wszystko http://pzwns.info.pl/mapa-wod-podleglych-okregowi-nowy-sacz/Czyli spiningować możesz Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) byłem dzisiaj na Dunajcu koło Tarnowa, ale ryby zapadły się pod wodę A tydzień temu przy dużej wodzie brały dobrze.Woda piękna przeżroczysta. Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrikWe Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Jadę jutro turystycznie do Sromowców Niżnych na kilka dni. Czy można tam łowić metodą spinningową? Gdzie kupić ewentualnie zezwolenie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Noto raczej niepołowisz bo na południu duuzy stan wód w rzekach mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Noto raczej niepołowisz bo na południu duuzy stan wód w rzekach mamy.Aż mi wstyd, że nie skojarzyłem. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 Aż mi wstyd, że nie skojarzyłem. Dzięki za infoNo i wędki nie zabrałem, a przed moim hotelem właśnie 4 wędkarzy moczy woblery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 No i wędki nie zabrałem, a przed moim hotelem właśnie 4 wędkarzy moczy woblery Podstawowa zasada: nie ruszać się bez wędki!!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Ja zabieram wędki nawet jak jadę w niedziele z tesciową do kościoła . Nigdy nie wiadomo czy może teściówka kite odwali albo ktoś zadzwoni że w kosciele bomba i się nagle zrobi czas wolny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi